স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং ইন্ত্রপ্রিনরশিপ মন্ত্রালয়
ইন্দিয়া স্কিল্স 2025কী রেজিস্ত্রেসন তৌবা হৌরে: লৈবাক অসিগী অথোইবা তেলেন্ত থীবা হৌখ্রে
29 JUL 2025 11:40AM by PIB Imphal
ভারতকী ভোকেস্নেল ত্রেনিং অমসুং স্কিল দিবেলপমেন্তদা মায়পাক্লবশিংবু পালন তৌনবগীদমক্তা লৈবাক অসিগী মরুওইবা প্লেৎফোর্ম ওইরিবা ইন্দিয়া স্কিল কম্পিতিসন (ISC) 2025গীদমক রেজিস্ত্রেসন হৌবগা লোয়ননা স্তেজ শেম-শাবা লোইরে অমসুং ভারতকী মথংগী জেনরেসনগী স্কিল চেম্পিয়নশিংদা মীৎয়েং থম্মি। ভারত সরকারগী স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং ওন্তপ্রিন্যুওরশিপ মন্ত্রালয় (MSDE) না ঙসি ISC 2025গী রেজিস্ত্রেসন লিঙ্ক হাংদোকখ্রে। কম্পিতিসন অসিদা রাজ্য অমসুং UT 36তগী পার্তিসিপেন্তশিংনা স্কিল 65দা অথোই অহেন তান্নগনি। রেজিস্ত্রেসনশিং অসি স্কিল ইন্দিয়া দিজিতেল হব (SIDH) পোর্তেলগী খুত্থাংদা ওনলাইন ওইনা তৌগনি। রেজিস্ত্রেসন লোইশিনবগী অরোইবা তাং অসি সেপ্তেম্বর 30, 2025নি।
চহি অনি খুদিংগী পাংথোকপা কম্পিতিসন অসি ভারতকী খ্বাইদগী হৈথোই-শিংথোইবা নহাশিংবু মশক খঙদোক্নবা, শেমগৎনবা অমসুং মনা পীনবা, মখোয়বু মালেমগী থাকশিংদা লৈবাক অসিগী মহুৎ শিনবা ঙম্নবা শেম-শাবনি। ৱার্ল্দ স্কিল কম্পিতিসন (WSC) 2026 অসি মালেমগী নহা ওইরিবা প্রোফেস্নেলশিংগী খ্বাইদগী চাউবা ইন্তর্নেস্নেল স্কিল কম্পিতিসননি। মসিদা স্কিল 60 হেনবদা নহা ওইরিবা মীওইশিংগী স্কিল অমসুং এক্সপর্তিস উৎলি। কম্পিতিসন অসিনা নহাশিংবু ভোকেস্নেল এজুকেসনগী কেরিয়র অমদা চংশিন্নবা পুক্নিং থৌগৎনবা অমসুং ঙসিগী শেন্মিৎলোনদা স্কিল লৈরবা থবকশিংগী মরুওইবা খঙহন্নবা পান্দম থম্লি।
কম্পিতিসন অসি ভারত মচা পুম্নমক্তা ওপন ওই অমসুং শরুক য়ারিবশিংনা অখন্নবা চহিগী ক্রাইতেরিয়া মপুং ফাহনবা মথৌ তাই। খ্বাইদগী তাবা চহি অসি চহি 16নি অমসুং খ্বাইদগী ৱাংবা চহিগী লিমিৎ অসি চহি 25নি। জেনরেলগী ওইনা শরুক য়ারিবশিং অদু 2004গী জনুৱারী 1দা নত্ত্রগা মসিগী মতুংদা পোকপা ওইগদবনি। সাইবর সেক্যুরিতী, মেকাত্রোনিক্স, এয়রক্রাফ মেন্তেনেন্সনচিংবা অৱাংবা থাক্কী তেক্নোলোজীগী স্কিলশিংগীদমক্তা, শরুক য়ারিবশিং অসি জনুৱারী 1, 2001দা নত্ত্রগা মসিগী মতুংদা পোকপা ওইগদবনি।
ইন্দিয়া স্কিল্স 2025না স্ত্রকচর তৌরবা, থাক কয়াগী সেলেক্সন প্রোসেস অমা ঙাক্না চৎলি। শরুক য়ারিবা মীওই অমনা স্কিল অমা খক্তদা এপ্লাই তৌবা য়াই। কম্পিতিসন অসি মরুওইবা ত্রেক অনিদা পাংথোক্লি। ত্রেক I অসিদা স্তেত স্কিল দিবেলপমেন্ত মিসন (SSDM) না পাংথোকপা স্তেত লেবেল কম্পিতিসনশিং য়াওরি, অদুগা ত্রেক II অসি রাজ্যশিং/UTশিংনা খনখিদবা স্কিলশিংগী সেক্তর স্কিল কাউন্সিল (SSC) না লুচিংলি। ত্রেক অনিমক অসি রিজনেল স্কিল কম্পিতিসন (RSC) ফীদ তৌগনি, মসিগী মতুংদা বুৎ কেম্পশিং অমসুং অরোইবা নেস্নেল কম্পিতিসনদা শরুক য়াগনি। কম্পিতিসন অসিদা ৱার্ল্দস্কিল্স ইন্তরনেস্নেলনা মশক তাকপা কাংলুপশিংগী পরিং মখাদা ইন্দিভিজুএল অমসুং তীমদা য়ুম্ফম ওইবা স্কিল অনিমক য়াওরি।
রিজনেল কম্পিতিসনশিং অসি জোন মঙাদা – নোর্থ, সাউথ, ইস্ত, ৱেস্ত অমসুং নোর্থইস্ত - পাংথোক্কনি। ফাইনেল ইন্দিয়া স্কিল্স নেস্নেল কম্পিতিসন অসি MSDE নেস্নেল কম্পিতিসনগী ৱিন্নরশিংনা ৱার্ল্দ স্কিল্স কম্পিতিসন 2026 অমসুং অতোপ্পা ইন্তর্নেস্নেল ফোরমশিংদা ভারতকী মহুৎ শিনবগীদমক্তা পাক শন্না ত্রেনিং অমসুং মেন্তরশিপ ফংলগনি।
অহেনবা ৱারোলগীদমক মসিদা চংবীয়ু- www.skillindiadigital.gov.in.
রেজিস্ত্রেসন তৌনবা লিঙ্ক-
https://www.skillindiadigital.gov.in/account/register?returnUrl=%2Findia-skills-2025&utm_source=BannerClicks&utm_medium=Web&utm_campaign=IndiaSkills

Ministry of Skill Development and Entrepreneurship
IndiaSkills 2025 Registration Kicks Off: Search for Nation’s Top Talent Begins
29 JUL 2025 11:40AM by PIB Delhi
The stage is set and the spotlight is on India’s next generation of skill champions as registrations begin for the IndiaSkills Competition (ISC) 2025, the country’s premier platform to celebrate excellence in vocational training and skill development. The Ministry of Skill Development and Entrepreneurship (MSDE), Government of India, today opened the registration link for ISC 2025. The competition will feature 63 skills for which participants from all 36 states and UTs will compete. Registrations can be completed online via the Skill India Digital Hub (SIDH) portal. The last date to complete the registration is 30 September, 2025.
This biennial competition is designed to identify, nurture, and reward India’s most talented youth, preparing them to represent the nation on international stages such as the WorldSkills Competition (WSC) 2026, which is the largest international skills competition for young professionals in the world, showcasing the skill and expertise of young people in more than 60+ Skills. The competition aims to inspire young people to pursue careers in vocational education and to recognize the importance of skilled work in today's economy.
The competition is open to all Indian nationals, with participants required to meet specific age criteria. The minimum age is 16 years and the maximum age limit is 25 years. In general, participants must be born on or after 1 January 2004. For certain advanced technology skills, such as Cyber Security, Mechatronics, Aircraft Maintenance, among others, participants must be born on or after 1 January 2001.
IndiaSkills 2025 follows a structured, multi-tiered selection process. Each participant can apply for only one skill. The competition unfolds across two primary tracks. Track I involves State-level competitions conducted by State Skill Development Missions (SSDMs), while Track II is led by Sector Skill Councils (SSCs) for skills not opted by the states/UTs. Both tracks will feed into Regional Skill Competitions (RSCs), followed by boot camps and the final national competition. The competition includes both individual and team-based skills, closely aligned with the categories identified by WorldSkills International.
Regional competitions will be hosted across five zones— North, South, East, West, and Northeast—while the final IndiaSkills National Competition will be organized centrally by MSDE. Winners of the national competition will receive extensive training and mentorship to represent India at WorldSkills Competition 2026 and other international forums.
For additional details visit- www.skillindiadigital.gov.in.
Registration Link-
https://www.skillindiadigital.gov.in/account/register?returnUrl=%2Findia-skills-2025&utm_source=BannerClicks&utm_medium=Web&utm_campaign=IndiaSkills