প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা অর্জেন্তিনাগী রাষ্ট্রপতি জেবিয়র মিলৈ উনখ্রে
06 JUL 2025 1:48AM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অর্জেন্তিনাগী রাষ্ট্রপতি জেবিয়র মিলৈ উনখ্রে। মহাক্না কসা রোসাদদা থুংলবদা অর্জেন্তিনাগী রাষ্ট্রপতি জেবিয়র মিলৈনা প্রধান মন্ত্রী মোদী তরাম্না ওকখি। ঙরাং ব্যুনোস আইরেসতা থুংলবদা, চৎনবীগী মতুংইন্না প্রধান মন্ত্রী তরাম্না ওকখি। চহি ৫৭ গী মতুংদা প্রধান মন্ত্রী অমনা অর্জেন্তিনাদা চৎপা হন্দক্কী অসিনা অহানবা ওইবনা খোঙচৎ অসি য়াম্না মরুওই। লৈবাক অনিগী মরক্ত কুতনিতিগী মরী লৈনরকপা চহি ৭৫ শুরকপগা লোয়ননা চৎলিবা চহি অসি ভারত-অর্জেন্তিনা মরীশিংগী য়াম্না মরুওইবা চহি অমনি। মহাক অমসুং মহাক্কী মীহুৎ কাংবু তরাম্না ওকপগীদমক প্রধান মন্ত্রী মোদীনা অর্জেন্তিনাগী রাষ্ট্রপতি জেবিয়র মিলৈ থাগৎপা ফোঙদোকখি।
লুচিংবা অনিনা অকক্নবা অমসুং মীহুৎ কাংবুগী থাক্কী মওংশিংদা উনখি। মখোয়না লৈবাক অনিগী লৈনরিবা মরীশিং কুপ্না খন্নখি অমসুং হন্না য়েংশিনখি। মরুওইবা মিনরেলশিং, থাউ অমসুং গ্যাস, ঙাক-শেন, ন্যুক্লিয়ার ইনর্জি, লৌউ-শিংউ, সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজি, লৌ উবদা দ্রোনশিং শীজিন্নবা, ঙা য়োকপা অমসুং মৈ পুবা লাইনশিং য়েংশিনবা, আই.সি.তি, দিজিতেল পব্লিক ইনফ্রাষ্ট্রকচর, য়ু.পি.আই, স্পেস, রেলৱেজ, ফার্মা, শান্নবা অমসুং মীগা মীগা লৈনবা মরীশিংদা মতেং পাংনবা হেনগৎহন্নবা মখোয়না খন্নখি। হৌজিক চৎথরিবা শেন-থুমগী মতেং পাংনবা লুচিংবশিং হন্না য়েংশিনখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লৈবাক অনিগী ললোন-ইতিক ফিবম ফরি, ললোন-ইতিক্কী খুদোংচাবশিং মপুংফানা লৌনবা ললোন-ইতিক্কী থবকশিং মখল য়ামথোকহন্নবা লৈবাক অনিনা থবক পায়খৎপা দরকার ওইরে। হিরম অসিদা, মখোয়না ইন্দিয়া-মেরকোসুর প্রিফেরেন্সিএল ত্রেদ এগ্রিমেন্ত পাকথোক-চাউথোক্নবসু খন্নখি।
পেহালগামগী তেরোরিস্তশিংগী তমথিরবা থৌদোক অকনবা মওংদা য়ানিংদবা ফোঙদোকপগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা অর্জেন্তিনাগী রাষ্ট্রপতি জেবিয়র মিলৈ থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং ভারতনা তেরোরিজমগী মথক্ত চৎথরিবা থবকশিং শৌগৎপগীদমক অর্জেন্তিনা থাগৎপা ফোঙদোকখি। তেরোরিজম অসি মীওইবা খুন্নাইগী অচৌবা শিংনবা অমনি হায়বা লুচিংবা অনিনা য়ানখি অমসুং মালেম্না তেরোরিজমগী অৱাবা কোক্নবা লান্থেংনরিবা অসি ফগৎহন্নবা মখোয়গী থাজবা অমুক হন্না পীনখি।
ষ্ট্রাতেজিক পার্তনরশিপ মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা য়াম্না নকশীন্ননা মখা তানা থবক তৌমিন্নবা হায়না লুচিংবশিংনা য়ানখ্রে। গ্লোবেল সাউথকী মরুওইবশিং ফংনবা হেন্না কন্না লাউবা হায়না মখোয়না য়ানরে।
মহাক্কী খোঙচৎ লোইশিন্দ্রিঙৈ মমাংদা, প্রধান মন্ত্রীনা ব্যুনোস আইরেসতা লৈবা মহাত্মা গান্ধী অমসুং রবিন্দ্রনাথ তেগোরগী মীতমশিংদা লৈ কৎতুনা ইকায়খুম্নবা উৎখি।
মহাক্কী পুৱারি ওইরবা অর্জেন্তিনা খোৎচৎকীদমক অর্জেন্তিনাগী রাষ্ট্রপতি জেবিয়র মিলৈনা প্রধান মন্ত্রী থাগৎপা ফোঙদোকখি। লৈবাক অনিগী খুদোংচাগদবা মতম অমদা ভারত্ত লাক্নবা প্রধান মন্ত্রী মোদীনা অর্জেন্তিনাগী রাষ্ট্রপতি জেবিয়র মিলৈদা চেবাউ পীখ্রে।

Prime Minister's Office
Prime Minister meets with President Javier Milei of Argentina
06 JUL 2025 1:48AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met today with the President of Argentina, H.E. Javier Milei. He was warmly received by President Milei when he arrived at Casa Rosada. On arrival in Buenos Aires yesterday, Prime Minister was accorded a ceremonial welcome. The visit assumes significance as it happens to be the first bilateral visit by an Indian Prime Minister to Argentina after a gap of 57 years. This is a seminal year for India-Argentina ties as the two countries celebrate 75 years of the establishment of diplomatic ties. Prime Minister thanked President Milei for the gracious hospitality extended to him and his delegation.
The two leaders met in restricted and delegation level formats. They held extensive discussions and reviewed the entire gamut of bilateral relations. They called for enhancing cooperation in the fields of critical minerals, oil & gas, defence, nuclear energy, agriculture, science & technology, use of drones in agriculture, fisheries & monitoring of power transmission lines, ICT, Digital Public Infrastructure, UPI, space, railways, pharma, sports and people-to-people ties. The leaders took stock of the ongoing economic collaboration. Prime Minister noted that while bilateral trade was on a stable trajectory, the two sides needed to work on the diversification of the trade basket to harness the full potential of commercial engagement. In this context, they also discussed expansion of India-MERCOSUR Preferential Trade Agreement.
Prime Minister thanked President Milei for the strong condemnation of the barbaric terrorist attack in Pahalgam and appreciated Argentina’s solidarity for India in its fight against terrorism. The two leaders agreed that terrorism poses a grave threat to humanity and reaffirmed their commitment to strengthen the global fight against the menace.
The leaders agreed to continue working closely to strengthen the strategic partnership. They called for giving greater voice to the concerns of the Global South.
Prime Minister, prior to concluding his visit, paid floral tribute at the busts of Mahatma Gandhi and Rabindranath Tagore in Buenos Aires.
President Milei thanked Prime Minister for his historic visit to Argentina. Prime Minister invited President Milei to visit India at a mutually convenient time.