শেল-থুম মন্ত্রালয়
এন.পি.এসকী মখাদা ফংলিবা তেক্সকী কান্নবশিং লৌনবা য়ু.পি.এসকী নিয়মশিং হোংদোক-হোংজিন তৌরগনি
04 JUL 2025 2:28PM by PIB Imphal
ফাইনান্স মিনিস্ত্রিগী ফাইনান্সিএল সর্বিসেস দিপার্তমেন্তগী নোতিফিকেসন নম্বর FS-1/3/2023-PR, তাং 24.01.2025 গী মতুংইন্না সেন্ত্রেল গভর্নমেন্ত সিবিল সর্বিসতা থবক চঙলবশিংগীদমক (01.04.2025 দগী চৎনগদবা) এন.পি.এসগী মখাদা হৌজিক লৈরিবা কেন্দ্র সরকারগী থবক তৌরিবা মীওইশিং য়ুনিফাইদ পেন্সন স্কিম (য়ু.পি.এস) গী মখাদা লৈনবা খুদোংচাবা পীনবা নোতিস থোক্লে।
ফ্রেমৱার্ক অসি থবক ওইনা পাংথোক্নবা, পেন্সন ফন্দ রিগুলেতোরি এন্দ দিবলপমেন্ত ওথোরিতি (পি এফ আর দি এ) না মার্চ ১৯, ২০২৫ দা পি.এফ.আর.দি.এ (এন.পি.এসকী মখাদা য়ু.পি.এস থবক তৌবা) রিগুলেন্স, ২০২৫ নোতিস থোকখ্রে।
য়ু.পি.এসকী থবক মখা তানা ফগৎনবা থবক অমা ওইনা, এন.পি.এসকী মখাদা য়ু.পি.এস খন্নবা য়ু.পি.এসতা অহোংবশিং লৈহন্দুনা এন.পি.এসকী মখাদা ফংলিবা তেক্সকী খুদোংচাবশিং ফংহন্নবা সরকারনা ৱারেপ লৌরে।
হায়রিবা প্রোভিজনশিং অসিনা হৌজিক চৎনরিবা এন.ই.এসগী থবকশিংগা মান্নহনবা ঙমগনি অমসুং থবক তৌরিবা মীওইশিংনা য়ু.পি.এস খন্নবগীদমক তেক্সকী খুদোংচাবা অমসুং মতেংশিং পীরে।
পেন্সনগী অওনবা পুরক্নবা সরকারনা পায়খৎলিবা থবক
তেক্সকী থবকশিংগী মখাদা য়ু.পি.এস য়াওহনবা অসি অরোন-অথুব লৈতনা, হোংদোক-হোংজিন য়াহন্দুনা অমসুং তেক্সকী খুদোংচাবশিং পীদুনা কেন্দ্র সরকারগী থবক তৌরিবা মীওইশিংগী থবক্তগী পোথারবা মতুংদা খুদোংচাবা ফংবা হেনগৎহন্নবা মাইকৈদা থাংজিনবা অতোপ্পা খোঙথাং অমনি।

Ministry of Finance
Tax benefits available under NPS shall apply mutatis mutandis to UPS
04 JUL 2025 2:28PM by PIB Delhi
The Department of Financial Services, Ministry of Finance vide its Notification No. FS-1/3/2023-PR dated 24.01.2025 had notified introduction of the Unified Pension Scheme (UPS) as an option under NPS for the recruits to the Central Government civil service w.e.f. 01.04.2025 giving one-time option to the Central Government employees covered under the National Pension System (NPS) for inclusion under the UPS.
To operationalise this framework, the Pension Fund Regulatory and Development Authority (PFRDA) notified the PFRDA (Operationalisation of the Unified Pension Scheme under NPS) Regulations, 2025 on 19th March 2025.
In a bid to provide further impetus to the UPS, the Government has decided that tax benefits as available under NPS shall apply mutatis mutandis to UPS as it is an option under NPS.
These provisions ensure parity with the existing NPS structure and provide substantial tax relief and incentives to employees opting for the Unified Pension Scheme.
Government's Commitment to Pension Reform
The inclusion of UPS under the tax framework marks another step forward in the Government's effort to strengthen retirement security for Central Government employees through transparent, flexible and tax-efficient options.