Prime Minister's Office
Prime Minister pays tribute at Nkrumah Memorial Park in Accra
03 JUL 2025 3:50PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi visited the Nkrumah Memorial Park in Accra, Ghana, and paid tribute to Dr. Kwame Nkrumah, Ghana’s founding President and a revered leader of the African independence movement. He was accompanied by the Vice President of Ghana, H.E. Prof. Naana Jane Opoku- Agyemang. Prime Minister laid a floral wreath and observed a moment of silence in honour of Dr. Nkrumah’s lasting contributions to freedom, unity, and social justice.
The tribute paid by Prime Minister reflects India’s deep respect for Ghana’s rich history and reaffirms the strong bonds of friendship and cooperation between the two countries.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা একরাদা লৈবা নক্রুমা মেমোরিএল পার্কতা ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে
03 JUL 2025 3:50PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঘানাগী একরাদা লৈবা নক্রুমা মেমোরিল পার্কতা চৎখ্রে অমসুং গাঘানাগী ফাউন্দিং প্রসিদেন্ত অমসুং অফ্রিকান ইন্দিপেন্দেন্স মুভমেন্তকী ইকাই খুম্নরবা লুচিংবা দা. ক্বামে নক্রুমাদা ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে। মহাক্কা লোয়ননা ঘানাগী ভাইস প্রসিদেন্ত ঐচ.ই. প্রোফ. নানা জেন ওঅপোকু- অগ্যেমাংসু চৎখি। প্রধান মন্ত্রীনা নীংতম্বা, অপুনবা অমসুং সোসিএল জস্তিসকীদমক দা. নক্রুমানা লৌখিবা থৌদাংশিংবু ইকায় খুম্নবা উৎতুনা লৈ পরেং অমা কৎখি অমসুং মীকুপ অমা তুমিন্না লৈদুনা ইকায় খুম্নবা উৎখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ইকাই খুম্নবা উৎপা অসিনা ঘানাগী ইনাক খুল্লবা পুৱারীগীদমক ভারতনা থম্লিবা ইকাই খুম্নবা অদু উৎলি অমসুং লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা মরুপ-মপাং ওইবগী মরী অমসুং কোওপরেসনগী অচেৎপা মরীশিং অদু অমুক্কা হন্না ফোংদোক্লি।