AYUSH
On PM’s Call, Gram Panchayats Gearing up for Historic Nationwide Celebration of IDY 2025
Prime Minister Urges Gram Pradhans to Lead Community Participation for IDY 2025
Yoga has positively transformed lives not only in India but across the world: PM to Gram Pradhans
PM’s heartfelt call has transformed the International Day of Yoga into a true jan-andolan, with villages across India embracing yoga as a way of life: Ayush Minister
18 JUN 2025 7:11PM by PIB Delhi
Panchayats across the country are gearing up to make the upcoming International Day of Yoga (IDY) a historic one with mass mobilization. This is in response to the Prime Minister Shri Narendra Modi’s letter where he appealed Gram Pradhans to encourage and inspire citizens in their Panchayat area to participate in International Day of Yoga.
The Prime Minister, through the letter, had urged Gram Pradhans to lead from the front in making yoga a part of community life. Responding with enthusiasm, panchayats are organising special yoga sessions, community outreach activities, and Common Yoga Protocol demonstrations at schools, anganwadis, panchayat bhavans, and public spaces, transforming IDY 2025 into a true jan-andolan (people's movement) at the village level.
Highlighting the significance of the upcoming edition of IDY, the Prime Minister noted that it is not just a global observance but also marks the completion of a meaningful decade-long journey of yoga's resurgence on the global stage. "It is a matter of pride that yoga has positively transformed lives not only in India but across the world," mentioned the PM in the letter.
This year’s theme—"Yoga for One Earth, One Health"—emphasizes not just personal well-being, but the spirit of unity among humanity, environmental harmony, and global welfare. The Prime Minister described yoga as an "inseparable part of our cultural heritage" that balances body and mind and guides individuals toward a holistic and peaceful life.
He emphasised that yoga plays an empowering role in nation's collective vision of a developed India, by fostering physically and mentally strong citizens.
In his letter, the Prime Minister called upon Gram Pradhans to mobilise maximum participation from villagers by organising yoga sessions at community spaces like panchayat bhavans, anganwadis, schools, and primary health centres. He urged them to ensure inclusive participation from all sections—children, youth, women, and the elderly—so that every citizen may experience the benefits of yoga.
The Prime Minister expressed confidence that the initiative will reach every household and inspire individuals to make yoga a part of their daily lives.
Shri Prataprao Jadhav, Union Minister of State (IC) for Ayush and Union Minister of State for Health & Family Welfare, appreciated the efforts of Gram Panchayats across the country and said: “The overwhelming response from Gram Panchayats is a testament to the inspiring leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi. His heartfelt call has transformed the International Day of Yoga into a true jan-andolan, with villages across India embracing yoga as a way of life. These grassroots efforts reflect the deep cultural connection and growing public commitment to holistic health through yoga.”
Sarpanch of Pariyari village in Kerakat, Jaunpur (Uttar Pradesh), Om Prakash Yadav shared how the Prime Minister’s letter served as a heartfelt and inspiring message for the community. “The letter felt like a personal message from the Prime Minister, and it truly motivated our entire village to embrace yoga,” he said. Following the call, the village began organising weekly yoga sessions at the Panchayat Bhavan and introduced yoga competitions for school children to enhance their confidence and discipline. A special ‘Yoga Yatra’ was also carried out, with enthusiastic participation from all sections of the village, creating widespread awareness and a strong sense of unity through yoga.
Sunil Kumar W, Gram Pradhan of Bandakpur village in Damoh (Madhya Pradesh), extended heartfelt thanks to Prime Minister Shri Narendra Modi for his inspiring message on the International Day of Yoga. “The Prime Minister’s historic initiative has truly transformed yoga into a mass movement, reaching every village across the nation,” he stated. Sharing his village’s preparations, he added, “We are ensuring maximum community participation in our panchayat area, and will be organising a special yoga session under the Common Yoga Protocol on the occasion of IDY 2025. Our villagers are eagerly looking forward to participating in this collective practice.” He also mentioned that a widespread awareness campaign is underway at the panchayat level to ensure that every household is informed and inspired to join the celebration.
Pawani Mishra, Sarpanch of Gram Panchayat Khera Kursi in Kanpur Dehat (Uttar Pradesh), expressed pride and inspiration upon receiving the Prime Minister’s letter. “It is a matter of great honour for us,” she shared. “The letter has motivated us not only to practise yoga but to adopt it as a way of life.” In preparation for IDY 2025, the panchayat has launched special yoga programmes tailored to all age groups. Despite being a hilly area, local youth have come together to develop an open-air yoga site, where regular morning sessions are now held. Women’s groups have also initiated awareness drives under the theme ‘Health is Wealth’, hosting discussions on yoga and nutrition. Additionally, village-level painting and essay competitions on the theme ‘Prosperity through Yoga’ saw enthusiastic participation from children. “We are confident,” she added, “that through this collective effort, IDY 2025 will become a historic and truly people-led celebration at the grassroots level.”

ଆୟୁଷ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଆହ୍ବାନ କ୍ରମେ ଗ୍ରାମ ପଞ୍ଚାୟତମାନେ ଦେଶବ୍ୟାପୀ ଐତିହାସିକ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ-୨୦୨୫ ପାଳନ ଲାଗି ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେଉଛନ୍ତି
ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ-୨୦୨୫ରେ ଜନ ସହଭାଗିତାର ନେତୃତ୍ବ ନେବାକୁ ସରପଞ୍ଚମାନଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ନିବେଦନ
ଯୋଗ କେବଳ ଭାରତରେ ନୁହେଁ ସାରା ବିଶ୍ବରେ ଲୋକଙ୍କ ଜୀବନରେ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଆଣିଛି : ସରପଞ୍ଚମାନଙ୍କୁ କହିଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ହୃଦୟସ୍ପର୍ଶୀ ଆହ୍ୱାନ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସକୁ ଏକ ପ୍ରକୃତ ଜନ ଆନ୍ଦୋଳନରେ ପରିଣତ କରିଛି, ଭାରତର ପ୍ରତ୍ୟେକ ଗ୍ରାମ ଯୋଗକୁ ଜୀବନଶୈଳୀ ଭାବରେ ଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି: ଆୟୁଷ ମନ୍ତ୍ରୀ
18 JUN 2025 7:11PM by PIB Bhubaneswar
ଦେଶବ୍ୟାପୀ ଗ୍ରାମପଞ୍ଚାୟତଗୁଡ଼ିକ ଆଗାମୀ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ (ଆଇଡିଓ୍ବାଇ)କୁ ଏକ ଐତିହାସିକ ଗଣ ଆନ୍ଦୋଳନରେ ପରିଣତ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେଉଛନ୍ତି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ଚିଠି ଦ୍ବାରା ଅନୁପ୍ରାଣିତ ହୋଇ ଏପରି କରାଯାଉଛି, ଯେଉଁଥିରେ ସେ ଗ୍ରାମ ପ୍ରଧାନମାନଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କ ପଞ୍ଚାୟତ ଅଞ୍ଚଳର ନାଗରିକମାନଙ୍କୁ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବାକୁ ଉତ୍ସାହିତ ଏବଂ ଅନୁପ୍ରାଣିତ କରିବାକୁ ଅନୁରୋଧ କରିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଚିଠି ମାଧ୍ୟମରେ ଯୋଗକୁ ସାମୁଦାୟିକ ଜୀବନର ଏକ ଅଂଶ କରିବା ନିମନ୍ତେ ନେତୃତ୍ୱ ନେବାକୁ ସରପଞ୍ଚମାନଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ କରିଥିଲେ। ଉତ୍ସାହର ସହିତ ଏହି ଚିଠିର ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ଦେଇ, ଗ୍ରାମ ପଞ୍ଚାୟତଗୁଡ଼ିକ ସ୍କୁଲ, ଅଙ୍ଗନୱାଡି, ପଞ୍ଚାୟତ ଭବନ ଏବଂ ସାର୍ବଜନୀନ ସ୍ଥାନରେ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଯୋଗ ଅଧିବେଶନ, ସାମୁଦାୟିକ ପ୍ରସାର କାର୍ଯ୍ୟ ଏବଂ ସାଧାରଣ ଯୋଗାଭ୍ୟାସ ପ୍ରଦର୍ଶନ ଆୟୋଜନ କରୁଛନ୍ତି, ଯାହା ଦ୍ୱାରା ଗ୍ରାମ ସ୍ତରରେ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ ୨୦୨୫କୁ ଏକ ପ୍ରକୃତ ଜନ ଆନ୍ଦୋଳନରେ ପରିଣତ କରାଯାଉଛି।
ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସର ଆଗାମୀ ସଂସ୍କରଣର ଗୁରୁତ୍ୱ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏହା କେବଳ ବିଶ୍ୱ ସ୍ତରରେ ପାଳନ କରାଯାଉଛି ତାନୁହେଁ ବରଂ ବିଶ୍ୱ ସ୍ତରରେ ଯୋଗର ପୁନରୁତଥାନ ଯାତ୍ରାର ଏକ ଦଶନ୍ଧି ପୂରଣ ହୋଇଛି । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଚିଠିରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ, "ଏହା ଗର୍ବର ବିଷୟ ଯେ ଯୋଗ କେବଳ ଭାରତରେ ନୁହେଁ ବରଂ ସାରା ବିଶ୍ୱରେ ଲୋକଙ୍କ ଜୀବନରେ ଏକ ସକାରାତ୍ମକ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଆଣିଛି।"
ଏହି ବର୍ଷର ବିଷୟବସ୍ତୁ - "ଏକ ପୃଥିବୀ, ଏକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଯୋଗ" - କେବଳ ବ୍ୟକ୍ତିଗତ କଲ୍ୟାଣ ଉପରେ ନୁହେଁ ବରଂ ମାନବଜାତି ମଧ୍ୟରେ ଏକତା, ପରିବେଶଗତ ସମନ୍ୱୟ ଏବଂ ବିଶ୍ୱ କଲ୍ୟାଣ ଉପରେ ମଧ୍ୟ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରୁଛି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଯୋଗକୁ "ଆମର ସାଂସ୍କୃତିକ ଐତିହ୍ୟର ଏକ ଅବିଚ୍ଛେଦ୍ୟ ଅଂଶ" ଭାବରେ ବର୍ଣ୍ଣନା କରିଛନ୍ତି ଯାହା ଶରୀର ଏବଂ ମନକୁ ସନ୍ତୁଳିତ କରେ ଏବଂ ବ୍ୟକ୍ତିବିଶେଷଙ୍କୁ ଏକ ପରିପୂର୍ଣ୍ଣ ଏବଂ ଶାନ୍ତିପୂର୍ଣ୍ଣ ଜୀବନ ଆଡକୁ ନେଇଯାଏ।
ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଯୋଗ ଶାରୀରିକ ଏବଂ ମାନସିକ ଭାବରେ ସଶକ୍ତ ନାଗରିକମାନଙ୍କୁ ଗଠନ କରି ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତର ସାମୂହିକ ସ୍ବପ୍ନ ପୂରଣ ଦିଗରେ ଏକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ତାଙ୍କ ପତ୍ରରେ ସରପଞ୍ଚମାନଙ୍କୁ ପଞ୍ଚାୟତ ଭବନ, ଅଙ୍ଗନୱାଡି, ସ୍କୁଲ ଏବଂ ପ୍ରାଥମିକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ କେନ୍ଦ୍ର ଭଳି ସାମୁହିକ ସ୍ଥାନରେ ଯୋଗ ଅଧିବେଶନ ଆୟୋଜନ କରି ଗ୍ରାମବାସୀଙ୍କ ସର୍ବାଧିକ ଅଂଶଗ୍ରହଣକୁ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବାକୁ ଅନୁରୋଧ କରିଛନ୍ତି। ସେ ସମସ୍ତ ବର୍ଗ - ଶିଶୁ, ଯୁବକ, ମହିଳା ଏବଂ ବରିଷ୍ଠ ନାଗରିକଙ୍କ ଅଂଶଗ୍ରହଣ ନିଶ୍ଚିତ କରିବାକୁ ଅନୁରୋଧ କରିଛନ୍ତି - ଯାହା ଦ୍ୱାରା ପ୍ରତ୍ୟେକ ନାଗରିକ ଯୋଗର ଲାଭ ପାଇପାରିବେ। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆଶା ପ୍ରକଟ କରିଛନ୍ତି ଯେ ଏହି ପଦକ୍ଷେପ ପ୍ରତି ଘରେ ପହଞ୍ଚିବ ଓ ଯୋଗକୁ ନିତିଦିନିଆ ଜୀବନର ଏକ ଅଂଶ କରିବା ପ୍ରତି ବ୍ୟକ୍ତିକୁ ଅନୁପ୍ରାଣିତ କରିବ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବିଶ୍ୱାସ ପ୍ରକାଶ କରିଥିଲେ ଯେ ଏହି ପଦକ୍ଷେପ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଘରେ ପହଞ୍ଚିବ ଏବଂ ଯୋଗକୁ ସେମାନଙ୍କ ଦୈନନ୍ଦିନ ଜୀବନର ଏକ ଅଂଶ କରିବାକୁ ଲୋକଙ୍କୁ ଉତ୍ସାହିତ କରିବ।
କେନ୍ଦ୍ର ଆୟୁଷ ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ (ସ୍ୱାଧୀନ ଦାୟିତ୍ୱ) ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଏବଂ ପରିବାର କଲ୍ୟାଣ ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ପ୍ରତାପରାଓ ଜାଧବ ଦେଶବ୍ୟାପୀ ଗ୍ରାମ ପଞ୍ଚାୟତଗୁଡ଼ିକର ପ୍ରୟାସକୁ ପ୍ରଶଂସା କରି କହିଛନ୍ତି: "ଗ୍ରାମ ପଞ୍ଚାୟତଗୁଡ଼ିକରୁ ମିଳିଥିବା ବିପୁଳ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ପ୍ରେରଣାଦାୟକ ନେତୃତ୍ୱର ପ୍ରମାଣ। ତାଙ୍କର ହୃଦୟସ୍ପର୍ଶୀ ଆହ୍ୱାନ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସକୁ ଏକ ପ୍ରକୃତ ଜନ ଆନ୍ଦୋଳନରେ ପରିଣତ କରିଛି, ସାରା ଭାରତର ଗ୍ରାମଗୁଡ଼ିକ ଯୋଗକୁ ଏକ ଜୀବନଧାରା ଭାବରେ ଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି। ଏହି ତୃଣମୂଳ ସ୍ତରର ପ୍ରୟାସଗୁଡ଼ିକ ଯୋଗ ମାଧ୍ୟମରେ ଏକ ଗଭୀର ସାଂସ୍କୃତିକ ସଂଯୋଗ ଏବଂ ସାମଗ୍ରିକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପ୍ରତି ବଢ଼ୁଥିବା ଜନସାଧାରଣଙ୍କ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରେ।"
ଜୌନପୁର (ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ)ର କେରାକଟର ପ୍ରିୟାରୀ ଗ୍ରାମର ସରପଞ୍ଚ ଓମ୍ ପ୍ରକାଶ ଯାଦବ ବର୍ଣ୍ଣନା କରିଛନ୍ତି ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଚିଠି ସମାଜ ପାଇଁ ଏକ ହୃଦୟସ୍ପର୍ଶୀ ଏବଂ ପ୍ରେରଣାଦାୟକ ବାର୍ତ୍ତା ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଛି। ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଚିଠିଟି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ବାର୍ତ୍ତା ପରି ମନେ ହେଉଥିଲା ଏବଂ ଏହା ଆମ ସମଗ୍ର ଗ୍ରାମକୁ ଯୋଗ ଗ୍ରହଣ କରିବାକୁ ପ୍ରେରଣା ଦେଇଥିଲା। ଏହି ଆହ୍ୱାନ ପରେ, ଗ୍ରାମ ପଞ୍ଚାୟତ ଭବନରେ ସାପ୍ତାହିକ ଯୋଗ ଅଧିବେଶନ ଆୟୋଜନ କରିବା ଆରମ୍ଭ କରିଥିଲା ଏବଂ ସ୍କୁଲ ପିଲାମାନଙ୍କ ପାଇଁ ସେମାନଙ୍କର ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସ ଏବଂ ଶୃଙ୍ଖଳା ବୃଦ୍ଧି କରିବା ପାଇଁ ଯୋଗ ପ୍ରତିଯୋଗିତା ଆରମ୍ଭ କରିଥିଲା। ସମସ୍ତ ବର୍ଗର ଉତ୍ସାହୀ ଅଂଶଗ୍ରହଣ ସହିତ ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର 'ଯୋଗ ଯାତ୍ରା' ମଧ୍ୟ ଆୟୋଜନ କରାଯାଇଥିଲା, ଯେଉଁଥିରେ ଗ୍ରାମର ସବୁବର୍ଗରେ ଲୋକ ସାମିଲ ହୋଇଥିଲେ ଓ ତାହା ଯୋଗ ମାଧ୍ୟମରେ ବ୍ୟାପକ ସଚେତନତା ଓ ଏକତାର ଭାବନା ସୃଷ୍ଟି କରିଥିଲା ।
ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ ଦାମୋହ ଅନ୍ତର୍ଗତ ବନ୍ଦକପୁର ଗ୍ରାମର ଗ୍ରାମ ପ୍ରଧାନ ସୁନୀଲ କୁମାର ଡବ୍ଲୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ପ୍ରତି ଆନ୍ତରିକ କୃତଜ୍ଞତା ପ୍ରକାଶ କରି କହିଛନ୍ତି ଯେ, "ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଐତିହାସିକ ପଦକ୍ଷେପ ଯୋଗକୁ ପ୍ରକୃତରେ ଏକ ଜନ ଆନ୍ଦୋଳନରେ ପରିଣତ କରିଛି, ଯାହା ଦେଶର ପ୍ରତ୍ୟେକ ଗ୍ରାମରେ ପହଞ୍ଚିଛି," । ଯୋଗ ଦିବସ ପାଇଁ ତାଙ୍କ ଗାଁର ପ୍ରସ୍ତୁତି ସଂପର୍କରେ ସେ କହିଛନ୍ତି, "ଆମେ ଆମ ପଞ୍ଚାୟତ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ ଜନଅଂଶଗ୍ରହଣ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରୁଛୁ ଏବଂ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ ୨୦୨୫ ଅବସରରେ ସାଧାରଣ ଯୋଗ ପ୍ରୋଟୋକଲ ଅଧୀନରେ ଏକ ବିଶେଷ ଯୋଗ ଅଧିବେଶନ ଆୟୋଜନ କରିବୁ। ଆମର ଗ୍ରାମବାସୀ ଏହି ସାମୂହିକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବାକୁ ଉତ୍ସାହର ସହିତ ଅପେକ୍ଷା କରିଛନ୍ତି।" ସେ ଏହା ମଧ୍ୟ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ ପ୍ରତ୍ୟେକ ପରିବାରକୁ ଏହି ଉତ୍ସବରେ ଯୋଗ ଦେବା ପାଇଁ ସୂଚନା ଏବଂ ପ୍ରେରଣା ଦେବା ପାଇଁ ପଞ୍ଚାୟତ ସ୍ତରରେ ଏକ ବ୍ୟାପକ ସଚେତନତା ଅଭିଯାନ ଚାଲିଛି।
ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶର କାନପୁର ଦେହାତରେ ଖେରା କୁର୍ସି ଗ୍ରାମ ପଞ୍ଚାୟତର ସରପଞ୍ଚ, ପାୱାନି ମିଶ୍ରା ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଚିଠି ପାଇବା ପରେ ଗର୍ବ ଏବଂ ପ୍ରେରଣା ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି। "ଏହା ଆମ ପାଇଁ ଏକ ବଡ଼ ସମ୍ମାନ," ବୋଲି ସେ କହିଛନ୍ତି । "ଏହି ଚିଠି ଆମକୁ କେବଳ ଯୋଗ ଅଭ୍ୟାସ କରିବାକୁ ନୁହେଁ ବରଂ ଏହାକୁ ଜୀବନଶୈଳୀ ଭାବରେ ଗ୍ରହଣ କରିବାକୁ ମଧ୍ୟ ପ୍ରେରଣା ଦେଇଛି।" ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ ୨୦୨୫ ପ୍ରସ୍ତୁତି ନିମନ୍ତେ ତାଙ୍କ ପଞ୍ଚାୟତ ସମସ୍ତ ବୟସ ଗୋଷ୍ଠୀଙ୍କ ପାଇଁ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଯୋଗ ଶିବିର ଆରମ୍ଭ କରିଛି। ପାହାଡ଼ିଆ ଅଂଚଳ ସତ୍ତ୍ୱେ, ସ୍ଥାନୀୟ ଯୁବକମାନେ ଏକ ଖୋଲାସ୍ଥାନର ବନ୍ଦବୋସ୍ତ କକରିଛନ୍ତି, ଯେଉଁଠାରେ ପ୍ରତି ଦିନ ସକାଳେ ଯୋଗ ଶିବିର ଆୟୋଜନ କରାଯାଉଛି । ମହିଳା ଗୋଷ୍ଠୀଗୁଡ଼ିକ 'ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ହିଁ ସଂପଦ' ଶୀର୍ଷକ ଅଧୀନରେ ଏକ ସଚେତନତା ଅଭିଯାନ ମଧ୍ୟ ଆରମ୍ଭ କରିଛନ୍ତି, ଯେଉଁଥିରେ ଯୋଗ ଏବଂ ପୁଷ୍ଟିସାଧନ ଉପରେ ଆଲୋଚନା କରାଯାଇଛି। ଏହା ବ୍ୟତୀତ, 'ଯୋଗ ମାଧ୍ୟମରେ ସମୃଦ୍ଧି' ବିଷୟବସ୍ତୁ ଉପରେ ଗ୍ରାମସ୍ତରୀୟ ଚିତ୍ରାଙ୍କନ ଏବଂ ପ୍ରବନ୍ଧ ପ୍ରତିଯୋଗିତାରେ ପିଲାମାନଙ୍କର ଉତ୍ସାହୀ ଅଂଶଗ୍ରହଣ ଦେଖିବାକୁ ମିଳିଥିଲା। ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି, "ଏହି ସାମୂହିକ ପ୍ରୟାସ ମାଧ୍ୟମରେ, ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ ୨୦୨୫ ତୃଣମୂଳ ସ୍ତରରେ ଏକ ଐତିହାସିକ ଏବଂ ପ୍ରକୃତ ଜନଉତ୍ସବରେ ପରିଣତ ହେବ ବୋଲି ଆମର ବିଶ୍ବାସ ।