প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী জনুৱারী ৬ তা জম্মু অমসুং কাস্মির চৎকনি
প্রধান মন্ত্রীনা মালেমগী খ্বায়দগী ৱাংবা রেলৱে অর্চ থোং ওইরিবা চেনব থোং শঙ্গাগনি
প্রধান মন্ত্রীনা ভারতকী অহানবা কেবল-স্তেদ রেল থোং ওইরিবা অঞ্জি থোংসু শঙ্গাগনি
প্রধান মন্ত্রীনা কাত্রাদা লুপা করোর ৪৬,০০০ হেনবগী চাওখৎ থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়াগী উরেপ উয়ুংসু তমগনি, শঙ্গাগনি অমদি লৈবাক্কী মফমদা কত্থোক্কনি
04 JUN 2025 12:37PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জুন ৬ তা জম্মু অমসুং কাস্মিরদা চৎকদৌরি‍।‍ লমদম অদুদা রেল ইনফ্রাস্ত্রকচর অমদি কন্নেক্তিবিতী ফগৎহন্নবা মহাক্কী খোঙফম পরিংদা, প্রধান মন্ত্রীনা অয়ুক পুং ১১ রোম তাবা মতমদা চেনব থোং শঙ্গাগনি অমদি থোং মথক্তা চৎকনি‍। মদুগী তুংদা, মহাক্না অঞ্জি থোংসু শঙ্গাগনি‍। মহাক্না নুমিৎ য়ুংবা পুং ১২ রোম তারকপদা বন্দে ভারত ত্রেনশিং লমথাগনি‍। তুংদা, মহাক্না কাত্রাদা লুপা করোর ৪৬,০০০ হেনবগী চাওখৎ থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়া উরেপ উয়ুং তমগনি, শঙ্গাগনি অমদি লৈবাক্কী মফমদা কত্থোক্কনি‍।
চেনব অমসুং অঞ্জি থোং
তুরেলগী মথক্তা মিতর ৩৫৯ ৱাংনা লৈরিবা অর্কিতেকচরগী অঙকপা ফংলবা চেনব রেল থোং অসিনা মালেমগী খ্বায়দগী ৱাংবা রেলৱে অর্চ থোং ওইরি‍। মসি য়ুহা য়াবা অমদি নুংশিৎকী ঈথক ইপোম মায়োক্নবা ঙমবা মিতর ১,৩১৫ শাংবা স্তীলগী অর্চ থোং অমনি‍। থোং অসিগী মরুওইবা ইথিল অমা হায়রগদি মসিনা জম্মু অমসুং স্রিনগর অনিগী মরক্তা কন্নেক্তিবিতী ফগৎহনগদরিবা অসিনি‍। থোং অসিদা চেনগদৌরিবা বন্দে ভারত ত্রেনশিংনা কাত্রা অমসুং স্রিনগরগী মরক্তা চত্থোক চৎশিনগী মতম পুং ৩ লোমদমক চঙহন্দুনা খোঙচৎকী মতম পুং ২-৩ লোম হন্থহল্লগনি‍।
অঞ্জি খোং অসিনা ভারতকী অহানবা কেবল-স্তেদ রেল থোংনি অমদি মসিনা শিংনবনা থল্লবা চীংশাংগী লম্বীদা কান্নবা পীগনি‍।
কন্নেক্তিবিতী প্রোজেক্ত অমসুং অতৈ চাওখৎ থৌরাংগী থৌশিলশিং
প্রধান মন্ত্রীনা উধমপুর-স্রিনগর-বরামুল্লা রেল লিঙ্ক (USBRL) প্রোজেক্ত লৈবাক্কী মফমদা কত্থোক্কনি‍। কিলোমিতর ২৭২ শাংবা USBRL প্রোজেক্ত অসি লুপা করোর ৪৩,৭৮০ রোম চঙনা শাখিবনি অমদি মসিদা লৈনুংহুৎ (শুরুং) ৩৬ (কিলোমিতর ১১৯ শাংবা), অমদি থোং ৯৪৩ য়াওরি‍। প্রোজেক্ত অসিনা কাস্মির তম্পাক্কা লৈবাক্কী অতৈ মফমশিংগগী মরক্তা নোংজু নুংশা খায়দবা, অপনবা লৈতবা রেল কন্নেক্তিবিতী ফংহন্দুনা রিজনেল মোবিলিতীদা অওনবা পুরক্নবা অমদি খুন্নাই-শেন্মিৎলোন পুনশিনহন্নবা পান্দম থম্লি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী মাতা বৈষ্ণো দেবী কাত্রাদগী স্রিনগর ফাওবগী হঙ্গৎ হন্দা চেনগদবা বন্দে ভারত এক্সপ্রেস ত্রেন অনিসু লমথাগনি‍। মখোয়না লমদমদুগী মীয়াম, লম কোয়বা লাকপশিং, লাই খুরুম্বা লাকপশিং অমদি অতৈ মীওইশিংদা খোঙলৈ থুবা, নুংঙাইবা, অমদি থাজনিংঙাই ওইবা খোঙচৎকী মহাও ফংহনগনি‍।
মরুওইনা ঙমখৈগী মফমশিংদা লাস্ত মাইল কন্নেক্তিবিতীগী ফীভম ফগৎহন্নবা, প্রধান মন্ত্রীনা তোঙান তোঙানবা লম্বীগী প্রোজেক্তশিং উরেপ উয়ুং তমগনি অমদি শঙ্গাগনি‍। মহকা্না লুপা করোর ১,৯৫২ হেন্না চঙনা পায়খৎকদবা রফিয়াবাদতগী কুপ্বারা ফাওবগী নেস্নেল হায়ৱে-৭০১ পাকথোকহনবগী প্রোজেক্ত, অমদি এন.ঐচ.-৪৪৪ দা শোপিয়ন বাইপাস শেমগৎপগী প্রোজেক্তশিং মথঙ শিৎনা উরেপ উয়ুং তমগনি অমদি শঙ্গাগনি‍। মহাক্না স্রিনগর নেস্নেল হায়ৱে-১ গী শঙ্গ্রামা জংসন অমদি নেস্নেল হায়ৱে-৪৪ গী বেমিনা জংসন্দা ফ্লাইওভর থোং অনিসু শঙ্গাগনি‍। প্রোজেক্তশিং অসিনা অচৎ অওকশিংদা লম্বী চিনবগী চাং হন্থহনগনি অমদি চত্থোক চৎশিন নুংঙাইহনগনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা কাত্রাদা লুপা করোর ৩৫০ হেন্না চঙনা শেমগৎকদবা শ্রী মাতা বৈষ্ণো দেবী ইন্সতিত্যুৎ ওফ মেদিকেল এক্সেলেন্সকী উরেপ উয়ুংসু তমগনি‍। মসিনা রীসি দিস্ত্রিক্তকী অহানবা মেদিকেল কলেজ ওইদুনা লমদম অসিগী হেল্থকেয়র ইনফ্রাস্ত্রকচরদা মশক থোক্না থৌদাং য়াগনি‍।

Prime Minister's Office
PM to visit Jammu and Kashmir on 6th June
PM to inaugurate Chenab bridge - world’s highest railway arch bridge
PM to also inaugurate Anji bridge - India’s first cable-stayed rail bridge
PM to lay the foundation stone, inaugurate and dedicate to the nation multiple development projects worth over Rs 46,000 crore at Katra
04 JUN 2025 12:37PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Jammu and Kashmir on 6th June. In line with his commitment to boost rail infrastructure and connectivity in the region, Prime Minister will inaugurate the Chenab bridge and visit the bridge deck at around 11 AM. Thereafter, he will visit and inaugurate the Anji bridge. He will flag off Vande Bharat Trains at around 12 noon. Thereafter, he will lay the foundation stone, inaugurate and dedicate to the nation multiple development projects worth over Rs 46,000 crore at Katra.
Chenab and Anji rail bridges
The architectural marvel Chenab Rail Bridge, situated at a height of 359 meters above the river, is the world's highest railway arch bridge. It is a 1,315-metre-long steel arch bridge engineered to withstand seismic and wind conditions. A key impact of the bridge will be in enhancing connectivity between Jammu and Srinagar. Through Vande Bharat train moving on the bridge, it will take just about 3 hours to travel between Katra and Srinagar, reducing existing travel time by 2-3 hours.
The Anji Bridge is India’s first cable-stayed rail bridge that will serve the nation in a challenging terrain.
Connectivity projects and other development initiatives
Prime Minister will also dedicate Udhampur-Srinagar-Baramulla Rail Link (USBRL) project to the nation. The 272 km long USBRL project, constructed worth around Rs 43,780 crore includes 36 tunnels (spanning 119 km) and 943 bridges. The project establishes all-weather, seamless rail connectivity between the Kashmir Valley and the rest of the country aiming to transform regional mobility and driving socio-economic integration.
Prime Minister will also flag off two Vande Bharat Express trains from Shri Mata Vaishno Devi Katra to Srinagar and back. They will offer a swift, comfortable, and reliable travel option for residents, tourists, pilgrims among others.
In a major boost to last mile connectivity especially in border areas, Prime Minister will lay the foundation stone and inaugurate various road projects. He will lay the foundation stone of road widening project from Rafiabad to Kupwara on National Highway-701 and the construction of Shopian bypass road on NH-444 worth over Rs 1,952 crore. He will also inaugurate two flyover projects at Sangrama Junction on National Highway-1 in Srinagar and at Bemina Junction on National Highway-44. These projects will ease traffic congestion and enhance traffic flow for the commuters.
Prime Minister will also lay the foundation stone of Shri Mata Vaishno Devi Institute of Medical Excellence in Katra worth over Rs 350 crore. It will be the first medical college in Reasi district contributing substantially to the healthcare infrastructure in the region.