ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ভারতনা তেরোরিজম থেংনরিবা অসি হৌজিক লৈবাক্কী ঙাক-শেনগী কাংলোনগী শরুকনি, মসিগী হায়ব্রিদ অমসুং প্রোক্সি লান অসি ঐখোয়গী মরু ফংনা মুৎথৎকনি: ভুজ এয়র ফোর্স স্তেসন্দা রক্ষ মন্ত্রী
লৈবাক অসিনা অমুক হন্না তেরর ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎলকপা মরম্না পাকিস্তান্দা পীরিবা শেন্থং অমুক হন্না খন্ননবা শ্রী রাজনাথ সিংহনা আই.এম.এফতা হায়খ্রে
ওপরেসন সিন্দুর লোইদ্রি; ঐখোয়গী থবকশিং অদু শুপ্নগী ত্রেল্লর অমনি, করিগুম্বা দরকার ওইরবদি ঐখোয়না মপুংফাবা পিকচর উৎকনি হায়না রক্ষ মন্ত্রীনা ফোঙদোকখ্রে
“হৌজিক চৎনরিবা নোংমৈ কাপ্নবা লেপ্লিবা অসিদি লৈবাক অসিগী থবকশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা ভারতনা পাকিস্তান মতম খরগী ওইনা য়েংবনি”
“আই.এ.এফনা তেরোরিজমগী মথক্ত মসিগী খোঙজং চঙশিনখ্রে; য়েক্নবা লাকশিনবা খক নত্তনা, ওপরেসন মনুংদা মখোয় মাইথিবা পীখি”
16 MAY 2025 2:06PM by PIB Imphal
ভারতনা তেরোরিজম থেংনরিবা অসি ঙাক-শেনগী ৱাফম খক নত্তনা, মসি হৌজিক লৈবাক্কী ঙাক-শেনগী কাংলোনগী শরুক অমনি, মসিগী হায়ব্রিদ অমসুং প্রোক্সি লান অসি ঐখোয়গী মরু ফংনা মুৎথৎকনি হায়না মে ১৬, ২০২৫ দা গুজরাতকী ভুজ এয়র ফোর্স স্তেসন্দা নোংথক্কী লান্মীশিংদা ৱা ঙাংবদা রক্ষ মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা ফোঙদোকখ্রে। মহাক্না হায়খি হৌজিক চৎনরিবা নোংমৈ কাপ্নবা লেপ্লিবা অসিদি লৈবাক অসিগী থবকশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা ভারতনা পাকিস্তান মতম খরগী ওইনা য়েংবনি। করিগুম্ব মখোয়গী লমচৎ-শাজৎশিং ফগৎলক্লবদি, মদু য়াম্না ফরে; অদুবু করিগুম্বা অকায়বা অমা পীরকপা মতমদা, খ্বাইদগী কনবা চৈরাক পীগনি।
রক্ষ মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ওপরেসন সিন্দুর লোইদ্রি; ঐখোয়গী থবকশিং অদু শুপ্নগী ত্রেল্লর অমনি, করিগুম্বা দরকার ওইরবদি ঐখোয়না মপুংফাবা পিকচর উৎকনি। তেরোরিজমদা খুৎ থাবা অমসুং মুৎথৎপা হায়বসি অনৌবা ভারতকী অনৌবা চৎনবীনি।
শ্রী রাজনাথ সিংহনা হায়খি মদুদি ভারতনা অমাং-অতা থোকহনখ্রবা মতুংদা, পাকিস্তান্না অমুক হন্না তেরর ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎলকপা মরম্না ইস্লামাবাদতা দোল্লর মিল্লিয়ন কয়া মতেং পাংলিবা অসি অমুক হন্না খন্ননবা ইন্তরনেসনেল মোনিতরি ফন্দদা খঙহনখ্রে। জেস-ই-মোহমদ তেরোরিস্ত লুপ অসিগী লুচিংবা মসুর অজার য়ু.এন্না তেরোরিস্তনি হায়না লাউথোকখ্রবশু মহাক্কী মফমদা লুপা করোর ১৪ পীনবা পাকিস্তান্না লৈবাক অসিগী মীয়ামদগী তেক্সশিং খোমগৎখি। মুরিদকে অমসুং বহাৱালপুরদা লৈবা লাস্কার-ই-তাইবা অমসুং জেস-ই-মোহমদগী তেরর ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং অমুক হন্না শেমগৎনবা শেন্থং পীনবা পাকিস্তান সরকারনা লাউথোকখ্রে। তশেংনা আই.এম.এফগী বিল্লিয়ন দোল্লার অমগী শেন্থংগী য়াম্লবা শরুক অমা তেরর ইনফ্রাস্ত্রকচরগী শেন পীবদা শীজিন্নগনি। মসি মালেমগী লুপ অমা ওইরিবা আই.এম.এফনা নাকোয়ননা শেন থাদবা ওইরোইদরা? পাকিস্তানদা পীখিবা শেন্থং অমা হেক্ত তেররগী শেন থাদবদা শীজিন্নগনি। ভারতনা আই.এম.এফতা পীখিবা ফন্দশিং পাকিস্তান নৎত্রগা অতোপ্পা লৈবাক অমদা হকথেংননা নৎত্রগা নাকোইননা তেরর ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবা শীজিন্নরোইদবনি।
ওপরেসন সিন্দুর মনুংদা ইন্দিয়ান এয়র ফোর্সনা লৌখিবা থৌদাং থাগৎলদুনা, রক্ষ মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা হায়খি মদুদি শুপ্নগী মিনিত ২৩ গী মনুংদা নোংথক্কী লান্মীশিংনা পাকিস্তান অমসুং পি.ও.কেদা তেরর কেম্পশিং মাঙহনখি। য়েক্নবগী লম মনুংদা মিসাইলশিং কাপশিনবা মতমদা, মালেমগী লৈবাকশিংনা ভারতকী থৌনা অমসুং তৌবা ঙম্বা খঙখি। আই.এ.এফনা তেরোরিজমগী মথক্ত মসিগী খোঙজং চঙশিনখ্রে; য়েক্নবা লাকশিনবা খক নত্তনা, ওপরেসন মনুংদা মখোয় মাইথিবা পীখি।
রক্ষ মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা হায়খি ভারতকী ফাইত্তর এয়রক্রাফনা ঙমখৈ লানশিন্দনা পাকিস্তানগী মফম খুদিংমক্ত কাপশিনবা ঙম্মী। কমদৌনা আই.এ.এফনা তেরর কেম্পশিং অমসুং পাকিস্তানগী এয়র বেজশিং মাঙহনবগে হায়বা মালেম্না উরে। ভারতকী লানগী থৌশিল অমসুং তেক্নোলোজি হোংলে হায়বা আই.এ.এফনা খুদম ওইরে। অনৌবা ভারতনা মপান লৈবাকশিংদগী পুশিল্লকপা খুৎলায়শিং অমসুং প্লেতফোর্মশিংগী মখা পোন্দ্রে হায়বা মখোয়দা তাক্লে, মেদ ইন ইন্দিয়া খুৎলায়শিং হৌজিক ঐখোয়গী লান্মীগী শক্তিগী শরুক অমা ওইরে। ভারত্ত শাবা খুৎলায়শিং মাইথিবা পীবা ঙমদ্রে। ব্রাহমোস মিসাইলগী শক্তি পাকিস্তান মশানা য়াজরে। মেদ ইন ইন্দিয়া মিসাইলনা পাকিস্তানগী নুমিদাংদা নুংথিলগী মতমগুম্না মঙাল ফংহনখ্রে। দি.আর.দি.ওনা পুথোকপা অকাস অমসুং অতোপ্পা রাদার সিস্তেমশিংনা ভারতকী এয়র দিফেন্স সিস্তেমদা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌখি।
রক্ষ মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা হায়খি মদুদি ভারতকী ঙমখৈশিং মপুংফানা অশোই-অঙাম লৈত্রে হায়বা অমুক হন্না থাজরে। মাইকৈ অনিমক্ত লান্মীশিংগী মরক্ত অৱাংবা থাক্কী থৱায় য়াওবা অমসুং মরৈবাক নুংশিবা উবা ফংলে। ওপরেসন সিন্দুর মনুংদা ঐখোয়গী ফোর্সশিংনা লৈবাক অসি চাউথোকচবা ফাওহনখি।
রক্ষ মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা হায়খি ভারতনা পাকিস্তানগী মথক্ত ১৯৬৫, ১৯৭১ অমসুং হৌজিক লান ঙমখিবা ভুজনা উখ্রে। ভুজ অসি মরৈবাক নুংশিবগী লমদম অমনি অমসুং মফম অসিদা লৈবাক্কী য়াইফনবগীদমক লান্মীশিংনা অকনবা ৱারেপ কয়া লৌখি। মমা লৈবাক্কীদমক মখোয়না পাংথোকখিবা থবকশিং অদুগীদমক নোংথক্কী লান্মীশিং অমসুং আর্মদ ফোর্সশিংগী অতোপ্পা থৌনা ফরবা লান্মীশিং অমসুং বি.এস.এফ থাগৎপা ফোঙদোকচরি।
রক্ষ মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা হায়খি সরকারনা আর্মদ ফোর্সশিং মখা তানা অনৌবা খুৎলায়শিং, প্লেতফোর্মশিং অমসুং অনৌবা ইনফ্রাস্ত্রচরশিং ফংহল্লি। মপাঙ্গল কনবা লৈবাক অমনা মসিগী মিলিতরি ইকায়খুম্নৈ অমসুং লান্মীদা তেক্নোলোজি অমসুং পীবা য়াবা মতেং খুদিংমক পীরি। মমাংঙৈদা ভারতনা মপান লৈবাকশিংগী লৈবা খুৎলায়শিংগী মখা পোল্লমখি, অদুবু ঙসিদি লৈবাক অসিনা মশানা আর্তিল্লেরি সিস্তেমশিং, রাদার সিস্তেমশিং, মিসাইল সিল্দশিং, দ্রোনশিং অমসুং কাউন্তর দ্রোনশিং শাজরে। ঐখোয় মপান্দগী লৈরম্বদগী মপান্দা থাদোকপা লৈবাক ওইরক্লে অমসুং মসি হৌবদা ঙাইরিবনি।
রক্ষ মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা হায়খি তেরোরিজমগী মায়োক্ত শোক্নরিবা লান অসিদা ভারতকী মীয়াম, সরকার, আর্মদ ফোর্সশিং অমসুং অতোপ্পা সেকুরিতি এজেন্সিশিংনা অমতা ওইবা অমসুং ৱাখল তাবা উৎলি অমসুং মীয়াম খুদিংমক লান্মী অমগুম শরুক য়ারি। খোঙথাং খুদিংমক্ত সরকার অমসুং মীয়াম নকশিন্ননা লেপ্লি অমসুং ঐখোয় অমতা ওইবনা, লমদম অসিদগী মপুংফানা তেরোরিজম মুৎথৎকনি অমসুং লৈবাক অনিগী মনিংতম্বদা কনাগুম্বা অমতনা ফত্তবা মীৎয়েং য়েংলকপা ঙম্লোই।
পেহেলগামগী থৌদোক্ত লৈখিদ্রবা মীচমশিং অমসুং ওপরেসন সিন্দুর মনুংদা ইমা লৈবাক্কীদমক থৱায় কৎখ্রবা লান্মীশিংগী মফমদা শ্রী রাজনাথ সিংহনা ইকায়খুম্নবা উৎতুনা মহাক্কী ৱা ঙাংবা হৌখি। মহাক্না অশোকপা লান্মীশিংগী থৌনা থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং মখোয় অথুবা মতমদা ফগৎলক্নবা থৌনিজখি।
থৌরম অদুদা চীফ ওফ এয়র স্তাফ চীফ মার্সেল এ.পি সিংহ অমসুং অতোপ্পা আই.এ.এফ সেনিয়র ওফিসিএলশিংশু শরুক য়াখি।

Ministry of Defence
India’s fight against terrorism is now part of national defence doctrine, we will root out this hybrid & proxy warfare: Raksha Mantri at Bhuj Air Force Station
Shri Rajnath Singh calls upon IMF to reconsider providing financial assistance to Pakistan as it has again started to rebuild its terror infrastructure
Operation Sindoor not yet over; Our actions were just a trailer, we will show the full picture, if need be, says RM
“Current ceasefire means India has kept Pakistan on probation on the basis of its behavior”
“IAF spearheaded this campaign against terrorism; It not only dominated the enemy, but decimated them during the operation”
16 MAY 2025 2:06PM by PIB Delhi
“India’s fight against terrorism is not just a matter of security, it has now become a part of the national defence doctrine, and we will root out this hybrid & proxy warfare,” said Raksha Mantri Shri Rajnath Singh while addressing the air warriors at the Bhuj Air Force Station in Gujarat on May 16, 2025. He asserted that the current ceasefire means that India has kept Pakistan on probation on the basis of its behavior. If the behavior improves, it is fine; but if there is any disturbance, harshest punishment will be given, he said.
Raksha Mantri made it clear that Operation Sindoor is not yet over. “Our actions were just a trailer, we will show the full picture, if need be. ‘Attacking and eliminating terrorism’ is the new normal of New India,” he said.
Stating that Pakistan has again started to rebuild its terror infrastructure destroyed by India, Shri Rajnath Singh called upon the International Monetary Fund (IMF) to reconsider its one-billion-dollar assistance to Islamabad and refrain from providing any support in future as well. “Pakistan will spend the tax collected from its citizens to give around Rs 14 crore to Masood Azhar, the head of Jaish-e-Mohammed terrorist organisation, even though he is a UN-designated terrorist. The Pakistan government has also announced financial assistance to rebuild the terror infrastructure of Lashkar-e-Taiba and Jaish-e-Mohammed located in Muridke and Bahawalpur. Certainly, a large part of IMF’s one billion dollars assistance will be used to fund the terror infrastructure. Will this not be considered indirect funding by IMF, an international organisation? Any financial assistance to Pakistan is no less than terror funding. The funds India gives to IMF should not be used, directly or indirectly, to create terror infrastructure in Pakistan or any other country,” he said.
Raksha Mantri commended the effective role played by the Indian Air Force (IAF) in Operation Sindoor which is being appreciated by the world. Lauding the air warriors for eliminating the terror camps in Pakistan and PoK in just 23 minutes, he said “when missiles were dropped inside the enemy territory, the world heard the echoes of India’s valour and might”. He added that IAF spearheaded this campaign against terrorism, and during the operation, it not only dominated the enemy, but decimated them.
Shri Rajnath Singh highlighted that India’s fighter aircraft are capable of striking every corner of Pakistan without crossing the border. “The world has witnessed how IAF destroyed terror camps and later Pakistan’s airbases. IAF gave the proof that India's war policy and technology have changed. They conveyed the message of New India that we are not just dependent on weapons and platforms imported from aboard, but Made in India equipment have become a part of our military power. The weapons manufactured in India are also impenetrable,” he said.
Raksha Mantri added that Pakistan has itself accepted the power of the ‘BrahMos’ missile. This Made in India missile showed Pakistan the light of day in the darkness of night, he said, also lauding India's air defence system, in which Akash and other radar systems made by DRDO have played a tremendous role.
On his interaction with the brave Indian Army soldiers at Badami Bagh Cantt in Srinagar yesterday, and the air warriors & soldiers in Bhuj today, Raksha Mantri stated that he is, once again, convinced that India’s borders are completely safe. “I’ve witnessed the highest level of enthusiasm and patriotism among the soldiers on both the fronts. What our forces did during Operation Sindoor has filled the country with pride,” he said.
Raksha Mantri stated that Bhuj has been witness to India’s victory over Pakistan in 1965, 1971 and now. He termed Bhuj as a land of patriotism where soldiers stand tall with an unshakable resolve to protect national interests. He expressed gratitude to the air warriors and other brave soldiers of the Armed Forces and BSF for their service to the motherland.
Reiterating the Government’s commitment to continuously equip the Armed Forces with latest weapons/platforms and modern infrastructure, Shri Rajnath Singh stated a strong nation respects its military and provides it with resources, technology and every support. He highlighted that, earlier, India was heavily dependent on imports, but today it is indigenously manufacturing equipment such as artillery systems, radar systems, missile shields, drones and counter drones. “We are becoming exporters from importers; and this is just the beginning,” he said.
Shri Rajnath Singh stated that the people of India, the Government, the Armed Forces and other security agencies displayed unity and understanding in this fight against terrorism, with every citizen participating like a soldier. He stated that the Government and the people stand shoulder-to-shoulder with its forces at every step, expressing confidence that “Together, we will completely eradicate terrorism from the region, and no one dares to cast an evil eye on the sovereignty of the nation”.
Raksha Mantri began his address by paying homage to the innocent lives lost in Pahalgam and the soldiers who made the supreme sacrifice during Operation Sindoor. He wished a speedy recovery to the injured soldiers.
Chief of the Air Staff Air Chief Marshal AP Singh and other senior IAF officials were present on the occasion.