महिला तथा बाल विकास मन्त्रालय
महिला एवं बाल विकास मन्त्रालयद्वारा 1 अप्रेल 2025 देखि प्रधानमन्त्री राष्ट्रिय बाल पुरस्कारका लागि आवेदन आमन्त्रित
आवेदन जमा गर्ने अन्तिम तिथि 31 जुलाई 2025
27 MAR 2025 4:53PM by PIB Gangtok
नयाँ दिल्ली, 27 मार्च 2025
महिला एवं बाल विकास मन्त्रालयले राष्ट्रिय पुरस्कार पोर्टलको ( https://awards.gov.in ) माध्यमद्वारा 1 अप्रेल, 2025 देखि प्रधानमन्त्री राष्ट्रिय बाल पुरस्कारको निम्ति आवेदन आमन्त्रित गरिरहेको छ। मन्त्रालयले बहादुरी, खेल, सामाजिक सेवा, विज्ञान एवं प्रौद्योगिकी, पर्यावरण तथा कला एवं संस्कृतिमा उल्लेखनीय उपलब्धिका लागि 5 देखि 18 आयु वर्षका बच्चाहरूलाई सम्मानित गर्न हरेक साल प्रधानमन्त्री बाल पुरस्कार आयोजित गर्दछ।
भारतमा बसोबासो गर्ने भारतीय नागरिक रहेका तथा 5 देखि 18 वर्षसम्मको आयुवर्गका (31 जुलाई 2025 सम्म) कुनै पनि बच्चा, यी पुरस्कारका लागि पात्र ठहरिनेछन्। पुरस्कारका लागि स्व-नामाङ्कन र सिफारिश दुवैमाथि विचार गरिन्छ। अनलाइन आवेदन गर्ने अन्तिम मिति 31 जुलाई 2025 तोकिएको छ। यस सम्बन्धमा थप जानकारीका लागि कृपया वेबसाइट ( https://awards.gov.in ) हेर्नुहोला।
मन्त्रालयले प्रत्येक वर्ष बहादुरी, खेल, सामाजिक सेवा, विज्ञान एवं प्रौद्योगिकी, पर्यावरण तथा कला एवं संस्कृतिमा उल्लेखनीय उपलब्धिका लागि 5 देखि 18 वर्षका बच्चाहरूलाई सम्मानित गर्नका लागि प्रधानमन्त्री राष्ट्रिय बाल पुरस्कार आयोजित गर्दछ।

Ministry of Women and Child Development
Ministry of Women & Child Development invites applications for Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar starting from 1st April 2025
Last date to submit applications is 31st July 2025
27 MAR 2025 4:53PM by PIB Delhi
The Ministry of Women and Child Development is inviting applications for the Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar starting from April 1st , 2025, through the National Awards Portal (https://awards.gov.in). The Ministry organizes the Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar every year to honor exceptional children (ages 5-18) for achievements in Bravery, Sports, Social Service, Science & Technology, Environment, and Arts & Culture
Any child who is an Indian citizen residing in India, aged 5 years and not exceeding 18 years (as on July 31st, 2025), is eligible for these awards. Both self-nominations and recommendations for the awards will be considered. The last date for receiving online applications is July 31st, 2025. Please visit (https://awards.gov.in) for more details.
Every year, the Ministry organizes the Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar to honor exceptional children (ages 5-18) for achievements in Bravery, Sports, Social Service, Science & Technology, Environment, and Arts & Culture.