Prime Minister's Office
10 Years of MUDRA Yojana has been about empowerment and enterprise: PM
08 APR 2025 6:46PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today hailed the completion of 10 years of the Pradhan Mantri MUDRA Yojana, calling it a journey of “empowerment and enterprise.” He noted that with the right support, the people of India can do wonders.
Since its launch, the MUDRA Yojana has disbursed over 52 crore collateral-free loans worth ₹33 lakh crore, with nearly 70% of the loans going to women and 50% benefiting SC/ST/OBC entrepreneurs. It has empowered first-time business owners with ₹10 lakh crore in credit and generated over 1 crore jobs in the first three years. States like Bihar have emerged as leaders, with nearly 6 crore loans sanctioned, showcasing a strong spirit of entrepreneurship across India.
Responding to the X threads of MyGovIndia about pivotal role of Mudra Yojna in transforming the lives, the Prime Minister said;
“#10YearsofMUDRA has been about empowerment and enterprise. It has shown that given the right support, the people of India can do wonders!”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মুদ্রা য়োজনাগী চহী 10 অসি এম্পৱরমেন্ত অমসুং ইন্তরপ্রাইজগী খুদম ওইদুনা লাক্লিঃ পি.এম.
08 APR 2025 6:46PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা প্রধান মন্ত্রী মুদ্রা য়োজনা চহী 10 মপুং ফাবা অসি ‘এম্পৱরমেন্ত অমসুং ইন্তরপ্রাইজগী’ গী খোংচৎ হায়না কৌরদুনা থৌরম অসি ঙসি পাংথোকখ্রে। মহাক্না অচুম্বা তেংবাং পীদুনা ভারতকী মীওইশিংনা অঙক-অঙকপা থবকশিং তৌবা ঙমহল্লি হায়না ফোংদোকখি।
মসি লোঞ্চ তৌখিবদগী মুদ্রা য়োজনা অসিনা চাওরাক্না নুপীশিংদা 70% গী লোন অমসুং এস.সি./এস.তি./ও.বি.সি. ওন্তর্প্রিন্যুরশিংদা 50% গী লোনশিংগী খুদোংচাবশিং পীদুনা পুন্না লুপা করোর 52 গী মথক্তা কোলেতরেল ফ্রী লোনশিংগী শেনফম থাদোকখ্রে। মসিনা বিজিনেস ওনরশিংদা লুপা করোর লাখ 10 ক্রেদিত্তা থাদোকখ্রে অদুগা হানবা চহী অহুমদা থবক করোর 1 হেন্না ফংহনখ্রে। বিহারগুম্বা রাজ্যশিংদা মচিন তুমখৎলক্লিবা লুচিংবশিংদা চাওরাক্না লুপা করোর 6 হেন্না সেঙ্কসন তৌখিদুনা ভারতপুম্বদা ওন্ত্র্প্রিন্যুরশিপকী অকনবা ইথীল অমা উহনখ্রে।
মুদ্রা লোন্না মীওই কয়াগী পুন্সিদা অওনবা পুরকপদা লৌবা মরুওইবা রোলগী মতাংদা MyGovIndia গী থ্রেদ X কী পাউখুম পীরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“#10YearsofMUDRA মুদ্রা য়োজনাগী চহী 10 অসি এম্পৱরমেন্ত অমসুং ইন্তরপ্রাইজগী খুদম ওইদুনা লাক্লি। অচুম্বা তেংবাং পীদুনা ভারতকী মীওইশিংনা অঙক-অঙকপা থবকশিং তৌবা ঙম্মী হায়বা মসিনা উৎখ্রে!”