প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
৯ এপ্ৰিলত নতুন দিল্লীত নৱকাৰ মহামন্ত্ৰ দিৱসত অংশগ্ৰহণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
এই বিশ্বজনীন পদক্ষেপত অংশগ্ৰহণ কৰি পবিত্ৰ জৈন গীতৰ জৰিয়তে শান্তি, আধ্যাত্মিক জাগৰণ, আৰু সাৰ্বজনীন সম্প্ৰীতিৰ পোষকতা কৰিব ১০৮খনতকৈও অধিক দেশৰ লোকে
07 APR 2025 5:24PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে অহা ৯ এপ্ৰিলত, পুৱা প্ৰায় ৮ বজাত, নতুন দিল্লীৰ বিজ্ঞান ভৱনত নৱকাৰ মহামন্ত্ৰ দিৱসত অংশগ্ৰহণ কৰাৰ লগতে উপস্থিত ৰাইজক উদ্দেশ্যি ভাষণো প্ৰদান কৰিব।
নৱকাৰ মহামন্ত্ৰ দিৱস হৈছে আধ্যাত্মিক সম্প্ৰীতি আৰু নৈতিক চেতনাৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ উদযাপন, যিয়ে জৈন ধৰ্মৰ আটাইতকৈ শ্ৰদ্ধা আৰু সাৰ্বজনীন জপ ‘নৱকাৰ মহামন্ত্ৰ’ৰ সামূহিক জপৰ জৰিয়তে মানুহক একত্ৰিত কৰিব বিচাৰে। অহিংসা, নম্ৰতা আৰু আধ্যাত্মিক উচ্চতাৰ নীতিত শিপাই থকা এই মন্ত্ৰই জ্ঞানপ্ৰাপ্ত সত্ত্বাৰ গুণক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনাই আভ্যন্তৰীণ ৰূপান্তৰৰ প্ৰেৰণা যোগায়। দিৱসে সকলো ব্যক্তিকে আত্মশুদ্ধি, সহনশীলতা, আৰু সামূহিক মংগলৰ মূল্যবোধৰ ওপৰত চিন্তা কৰিবলৈ উৎসাহিত কৰে। ১০৮ খনতকৈও অধিক দেশৰ লোকে শান্তি আৰু সম্প্ৰীতিৰে থকাৰ বিশ্বজনীন গীতেৰে এই অনুষ্ঠানত যোগদান কৰিব।

Prime Minister's Office
PM to participate in Navkar Mahamantra Divas on 9th April in New Delhi
In a global initiative, people from more than 108 countries to participate to foster peace, spiritual awakening, and universal harmony through the sacred Jain chant
07 APR 2025 5:24PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in Navkar Mahamantra Divas on 9th April, at around 8 AM, at Vigyan Bhawan, New Delhi. He will also address the gathering on the occasion.
Navkar Mahamantra Divas is a momentous celebration of spiritual harmony and ethical consciousness that seeks to unite people through the collective chanting of the Navkar Mahamantra—the most revered and universal chant in Jainism. Rooted in the principles of non-violence, humility, and spiritual elevation, the mantra pays homage to the virtues of enlightened beings and inspires inner transformation. The Divas encourages all individuals to reflect on the values of self-purification, tolerance, and collective well-being. People from more than 108 countries will join the global chant for peace and togetherness.