প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ভারতনা তেংবাং পীবা রেল ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিং শঙ্গাখ্রে
06 APR 2025 12:09PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা শ্রী লঙ্কাগী রাস্ত্রপতি ঐচ.ই. অনুরা কুমার দিসানায়কগা পুন্না চৎতুনা ঙসি অনুরাধাপুরাদা ভারতকী তেংবাংগা লোয়ননা শাখিবা রেলৱে প্রোজেক্ত অনি শঙ্গাবা অমসুং উরেপ উয়ুং তম্বগী থৌরম অমদা শরুক য়াখ্রে।
লুচিংবশিংনা ভারতকী দোল্লর মিলিয়ন 91.27গী মতেংগা লোয়ননা শেমদোক্লবা কিলোমিতর 128 শাংবা মহো-ওমান্থাই রেলৱে লাইন শঙ্গাখি। মসিগী মতুংদা ভারতকী দোল্লর মিলিয়ন 14.89গী মতেংগা লোয়ননা শেমগৎলিবা মহোদগী অনুরাধাপুরা ফাওবগী এদভান্স সিগ্নেলিং সিস্তেম অমা শাবগী থবক হৌদোকখি।
ইন্দিয়া-শ্রী লঙ্কা দিবেলপমেন্ত পার্তনরশিপকী মখাদা ইমপ্লিমেন্ত তৌরিবা মরু ওইরবা রেলৱেজ মোদর্নাইজেসন প্রোজেক্তশিং অসিনা শ্রী লঙ্কাদা অৱাং-খাগী রেলৱেজ কন্নেক্তিবিতী মপাঙ্গল কনখৎহনবদা মরু ওইবা মাইলস্তোন অমা ওইরি। মখোয়না লৈবাক শীনবা থুংনা পেসেঞ্জর অমসুং ফ্রৈত ত্রাফিক অনিমকপু খোঙজেল য়াংনা অমসুং মওং চুম্না চৎথোক-চৎশিন তৌবদা মতেং পাংগনি।

Prime Minister's Office
Prime Minister inaugurates India-assisted Rail Infrastructure Projects
06 APR 2025 12:09PM by PIB Delhi
​Prime Minister Shri Narendra Modi, accompanied by the President of Sri Lanka, H.E. Anura Kumara Disanayaka, today participated in a ceremony to inaugurate and launch two railway projects built with Indian assistance in Anuradhapura.
The leaders inaugurated the 128 km Maho-Omanthai railway line refurbished with Indian assistance of USD 91.27 million, followed by the launch of construction of an advanced signaling system from Maho to Anuradhapura, being built with Indian grant assistance of USD 14.89.
These landmark railway modernisation projects implemented under the India-Sri Lanka development partnership represent a significant milestone in strengthening north-south rail connectivity in Sri Lanka. They would facilitate fast and efficient movement of both passenger and freight traffic across the country.