প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা BIMSTEC সম্মিতকী মনুংদা স্তেত এদমিনিস্ত্রেশন কাউন্সিলগী চিয়রমেন, সেনিয়র জেনরেল মিন ওং হলেংগা উনখ্রে
04 APR 2025 2:55PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি বেঙ্কোক্তা BIMSTEC সম্মিতকী মনুংদা ম্যানমারগী স্তেত এদমিনিস্ত্রেশন কাউন্সিলগী চিয়রমেন অমসুং প্রধান মন্ত্রী, সেনিয়র জেনরেল মিন ওং হলেংগা উনখ্রে।
লুচিংবা অনি অদুনা ম্যানমারদা থোকখিবা অমাং-অতা থোকনিংঙাই ওইরবা য়ুহার হাবগী থৌদোক অদুগী মতুং তারকপা ফিভম অদুগী মতাংদা খন্নখি, মখোয়না ম্যানমারদা হ্যুমেনিতেরিয়ন এদ, দিজাস্তর রিলীফ অমসুং মেদিকেল এসিস্তেন্স পীনবা “ওপরেশন ব্রহ্মা”গী মখাদা ভারতনা হোৎনরিবশিং অদুগী মতাংদশু খন্নবা য়াওখি। সেনিয়র জেনরেল অদুনা ভারতকী তেংবাং অদুগীদমক্তা মহাক্কী মাইকৈদগী তৌবীমল খঙবা উৎখি। প্রধান মন্ত্রীনা খঙহল্লকখি মদুদি খ্বাইদগী ইহান-হান্না মতেং পাংবা অমা ওইনা, ভারতনা ম্যানমারগী ৱারবা মতম অসিদা মখোয়গী অৱাবদা শরুক বামিন্নগনি অমসুং করিগুম্বা মথৌ তারবদি পোৎ-চৈগী ওইবা তেংবাং অমসুং রিসোর্সশিং হেন্না পীনবগীদমক্তা শেম-শাদুনা লৈ হায়না হায়খি।
পি.এম.না ইনক্লুসিব ওইবা অমসুং ক্রেদিবল ইলেক্সনগী খুত্থাংদা দেমোক্রেতিক প্রোসেস অমা য়াম্না থুনা অমুক হঞ্জিনহনবগী মরুওইবগী মতাংদা পনখি, অমসুং মখা তাখি মদুদি ভারতনা থাজবা য়োকখৎনবগী পান্দমদা অমসুং ম্যানমারগী ওইবা অমসুং ম্যানমারনা লুচিংবা শান্তি লৈবা, তংদু-লৈতাবা অমসুং গনতন্ত্রগী ওইবা তুংলমচৎ অমগী মাইকৈ তম্না অহোংবা পুরকপদা ভারতনা মপুং ফানা মতেং পাংগনি হায়না হায়খি। ম্যানমারদা থোক্লিবা কাংলুপকী হিংশা অদুনা মরম ওইরগা মীওইবা কয়াগী পুনশি মাংলিবা অদুগী মতাংদা নাকোইননা পল্লদুনা, পি.এম.না নুঙাইনদবগী মতাংদা মিলিতরীগী ওইবা সোল্যুশন অমত্তা লৈতে অমসুং লিশাং-শিৎনা শান্তি পুরক্কে হায়রবদি ৱারি শানবা খক্তনা ওইথোক্কনি হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা ম্যানমার-থাইলেন্দ বোর্দরদা লৈবা সাইবর-স্কেম সেন্তরশিংদগী ভারত মচাশিংবু লৌথোকপদা অমসুং ভাত্তা অমুক পুরকপদা ম্যানমার মতেং পাংখিবা অদুগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি। নাকল অনিমক্না ভারত-ম্যানমারগী ঙমখৈদা থোক্লিবা ইনসর্জেন্ত এক্তিবিতীশিং, ত্রান্সনেস্নেল ক্রাইমশিং অমসুং হ্যুমেন ত্রাফিক্কিংবু কোকহন্নবগীদমক্তা খুৎশম্নদুনা থবক তৌমিন্ননবগী মতাংদা য়ানখি।
লুচিংবা অনি অদুনা ম্যানমারদা পাইখৎলিবা ভারতনা পাইখৎপা ইনফ্রাস্ত্রকচর দেবেলপমেন্ত প্রোজেক্তশিংগী মতাংদশু খন্নখি। প্রধান মন্ত্রীনা ম্যানমার কাংলুপ খুদিংমক্কী চাউখৎ-থৌরাংগী ওইবা তঙাইফদবশিংবু মতেং পাংনবগীদমক্তা ভারতনা মতম চুপ্পদা শেম-শাদুনা লৈ হায়না হায়খি।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with Sr. Gen. Min Aung Hlaing, Chairman of State Administration Council on the sidelines of the BIMSTEC Summit
04 APR 2025 2:55PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met today with Senior General Min Aung Hlaing, Chairman of State Administration Council and Prime Minister of Myanmar, on the sidelines of the BIMSTEC Summit in Bangkok.
The two leaders discussed the situation in the aftermath of the devastating earthquake in Myanmar, including India’s ongoing efforts under "Operation Brahma” to provide humanitarian aid, disaster relief and medical assistance to Myanmar. The Senior General expressed his gratitude for India’s assistance efforts. Prime Minister conveyed that, as the First Responder, India stands with Myanmar in this time of crisis and is ready to deploy more material assistance and resources if required.
PM underlined the importance of early restoration of a democratic process through inclusive and credible elections, adding that India supported efforts aimed at fostering trust and advancing a Myanmar-owned and Myanmar-led transition towards a peaceful, stable and democratic future. Alluding to the human cost of the ongoing ethnic violence in Myanmar, PM underlined that there was no military solution to the conflict and stressed that enduring peace could only be achieved through an inclusive dialogue.
Prime Minister appreciated the support extended by Myanmar for the rescue and repatriation of Indian nationals from cyber-scam centres along the Myanmar–Thailand border. Both sides agreed on the need to cooperate in addressing insurgent activities, transnational crimes and human trafficking along the India-Myanmar border.
The two leaders also discussed the ongoing India-supported infrastructure development projects in Myanmar. Prime Minister underlined India’s readiness to support the developmental needs of all communities in Myanmar.