ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
କିମ୍ବଦନ୍ତୀ ଅଭିନେତା ତଥା ଚଳଚ୍ଚିତ୍ର ନିର୍ମାତା ମନୋଜ କୁମାରଙ୍କ ବିୟୋଗରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଶୋକ
04 APR 2025 8:34AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି କିମ୍ବଦନ୍ତୀ ଅଭିନେତା ଏବଂ ଚଳଚ୍ଚିତ୍ର ନିର୍ମାତା ଶ୍ରୀ ମନୋଜ କୁମାରଙ୍କ ବିୟୋଗରେ ଶୋକ ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି । ସେ ଅଭିନେତା ମନୋଜ କୁମାରଙ୍କୁ ଭାରତୀୟ ସିନେମାର ପ୍ରତୀକ ଭାବରେ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି । ବିଶେଷକରି ତାଙ୍କ ଚଳଚ୍ଚିତ୍ରରେ ପ୍ରତିଫଳିତ ଦେଶପ୍ରେମର ଉତ୍ସାହ ପାଇଁ ତାଙ୍କୁ ମନେ ପକାଯାଇଥାଏ ।
ଏକ୍ସରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ସେ ଲେଖିଛନ୍ତି:
“କିମ୍ବଦନ୍ତୀ ଅଭିନେତା ଏବଂ ଚଳଚ୍ଚିତ୍ର ନିର୍ମାତା ଶ୍ରୀ ମନୋଜ କୁମାରଙ୍କ ବିୟୋଗରେ ଗଭୀର ଦୁଃଖିତ । ସେ ଭାରତୀୟ ସିନେମାର ପ୍ରତୀକ ଥିଲେ, ଯାହାଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଚଳଚ୍ଚିତ୍ରରେ ପ୍ରତିଫଳିତ ଦେଶପ୍ରେମର ଉତ୍ସାହ ପାଇଁ ସ୍ମରଣ କରାଯାଇଥାଏ । ମନୋଜ କୁମାରଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟ ଜାତୀୟ ଗର୍ବ ଭାବନାକୁ ପ୍ରଜ୍ୱଳିତ କରିଥିଲା, ଯାହା ପିଢ଼ିମାନଙ୍କୁ ପ୍ରେରଣା ଦେଇ ଚାଲିଥିବ । ଏହି ଦୁଃଖଦ ସମୟରେ ତାଙ୍କର ପରିବାର ଏବଂ ପ୍ରଶଂସକମାନଙ୍କ ସହ ମୋର ସମବେଦନା ରହିଛି । ଓମ୍ ଶାନ୍ତି ।”

Prime Minister's Office
PM condoles the passing of legendary actor and filmmaker Shri Manoj Kumar
04 APR 2025 8:34AM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi today condoled the passing of legendary actor and filmmaker Shri Manoj Kumar. He hailed the actor as an icon of Indian cinema, particularly remembered for his patriotic zeal reflected in his films.
He wrote in a post on X:
“Deeply saddened by the passing of legendary actor and filmmaker Shri Manoj Kumar Ji. He was an icon of Indian cinema, who was particularly remembered for his patriotic zeal, which was also reflected in his films. Manoj Ji's works ignited a spirit of national pride and will continue to inspire generations. My thoughts are with his family and admirers in this hour of grief. Om Shanti.”