Ministry of Corporate Affairs
Ministry of Corporate Affairs to Host Another Dynamic Candidate Open House for PM Internship Scheme
The interactive Open House, involving industry experts, to give real-time answers to applicants’ queries
26 MAR 2025 2:38PM by PIB Delhi
Building on the success of its previous sessions, the Ministry of Corporate Affairs (MCA) is set to host another Candidate Open House for the PM Internship Scheme on 27th March 2025. As part of the ministry’s ongoing commitment to supporting and engaging eligible candidates, this interactive forum will offer invaluable insights and real-time answers to applicants’ most pressing questions. Held on a weekly basis, these Open Houses serve as a crucial touchpoint for aspirants navigating the application process.
What makes this upcoming session particularly exciting is a special segment featuring industry experts who will provide in-depth guidance on the value of internships, career-building strategies, and professional growth. Additionally, successful interns from previous cohorts will share their personal experiences, offering firsthand perspectives on how the PM Internship Scheme has propelled their careers forward. This exclusive segment promises to be especially beneficial for aspiring candidates.
To ensure a structured and productive discussion, candidates were encouraged to submit their queries in advance through a dedicated online link shared via email. This approach allows moderators to address the most common concerns effectively, while also ensuring that live queries raised during the session receive timely responses.
Addressing these queries will be a panel of experts, including the MCA senior officials, project management team for policy and procedural concerns and technical specialists from BISAG, the ministry’s technical partner.
The Ministry of Corporate Affairs remains dedicated to fostering transparency, open communication, and a seamless experience for all applicants of the PM Internship Scheme. By continuously engaging with candidates through these Open Houses, the MCA aims to empower young professionals and ensure they make the most of this prestigious opportunity.
Don’t miss this opportunity to gain clarity and expert advice! Mark your calendar for 27th March 2025 and stay tuned for more updates from the Ministry of Corporate Affairs.
Please register for the Open House at the below mentioned link:
https://mcavc.webex.com/weblink/register/r4776dc552578b74c64f5b9eee3d8a716

ଔଦ୍ୟୋଗିକ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କର୍ପୋରେଟ୍ କାର୍ଯ୍ୟ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଇଣ୍ଟର୍ଣ୍ଣସିପ୍ ଯୋଜନା ପାଇଁ ଆଉ ଏକ କୁଶଳ କ୍ୟାଣ୍ଡିଡେଟ୍‌ ଓପନ୍ ହାଉସ୍‌ର ଆୟୋଜନ କରିବ
ସମ୍ବାଦାତ୍ମକ ଓପନ୍ ହାଉସ୍‌ରେ ସାମିଲ ଥିବା ଉଦ୍ୟୋଗ ବିଶେଷଜ୍ଞ ଆବେଦକଙ୍କ ପ୍ରଶ୍ନଗୁଡିକର ସେହି ସମୟରେ ଉତ୍ତର ଦେବେ
26 MAR 2025 2:38PM by PIB Bhubaneswar
କର୍ପୋରେଟ କାର୍ଯ୍ୟ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ (ଏମସିଏ) ନିଜର ପୂର୍ବ ଅଧିବେଶନର ସଫଳତା ଆଧାରରେ ୨୭ ମାର୍ଚ୍ଚ ୨୦୨୫ରେ ପିଏମ୍ ଇଣ୍ଟର୍ଣ୍ଣସିପ୍ ଯୋଜନା ପାଇଁ ଆଉ ଏକ କ୍ୟାଣ୍ଡିଡେଟ୍ ଓପନ୍ ହାଉସ୍ର ଆୟୋଜନ କରିବାକୁ ଯାଉଛି। ଯୋଗ୍ୟ ପ୍ରାର୍ଥୀମାନଙ୍କୁ ସାହାଯ୍ୟ କରିବା ଏବଂ ସେମାନଙ୍କୁ ଭାଗୀଦାର କରିବା ପାଇଁ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ନିରନ୍ତର ସମର୍ପଣର ଅଂଶ ଭାବରେ, ଏହି ସମ୍ବାଦାତ୍ମକ ଫୋରମ୍ ଆବେଦନକାରୀଙ୍କ ସବୁଠାରୁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପ୍ରଶ୍ନଗୁଡିକର ଅମୂଲ୍ୟ ସୂଚନା ଏବଂ ସଠିକ୍ ସମୟରେ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦାନ କରିବ ସାପ୍ତାହିକ ଭିତ୍ତିରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେବାକୁଥିବା ଏହି ଓପନ୍ ହାଉସ୍ ଆବେଦନ ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ଆଗକୁ ଅଗ୍ରସର ଆଶାୟୀଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଅବସର ଭାବେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଥାଏ।
ଏହି ଆସନ୍ତା ଅଧିବେଶନଟିକୁ ବିଶେଷ ଭାବରେ ରୋମାଞ୍ଚକ କରିବା ପାଇଁ ଏକ ବିଶେଷ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ଅଛି ଯେଉଁଥିରେ ଉଦ୍ୟୋଗ ବିଶେଷଜ୍ଞମାନେ ସାମିଲ ହେବେ ଏବଂ ଇଣ୍ଟର୍ଣ୍ଣଶିପର ଗୁରୁତ୍ୱ, କ୍ୟାରିୟର ନିର୍ମାଣ କୌଶଳ ଏବଂ ବ୍ୟାବସାୟିକ ବିକାଶରେ ଗଭୀର ମାର୍ଗଦର୍ଶନ ପ୍ରଦାନ କରିବେ। ଏହାଛଡା, ପୂର୍ବ ଅଧିବେଶନର ସଫଳ ପ୍ରଶିକ୍ଷଣ ନେଇଥିବା ପ୍ରାର୍ଥୀମାନେ ତାଙ୍କର ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ଅନୁଭବ ବାଣ୍ଟିବେ, ଏବଂ ଏହି ବିଷୟରେ ସ୍ଥିର ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବେ ଯେ ପିଏମ୍‌ ଇଣ୍ଟର୍ଣ୍ଣଶିପ ଯୋଜନା ତାଙ୍କର କ୍ୟାରିୟରକୁ କିପରି ଆଗକୁ ବଢାଇଛି। ଏହି ବିଶେଷ ଅଧିବେଶନ ଇଚ୍ଛୁକ ପ୍ରାର୍ଥୀଙ୍କ ପାଇଁ ବିଶେଷତଃ ଲାଭଦାୟକ ହେବ।
ଏକ ସୁନିୟୋଜିତ ଏବଂ ଉପଯୋଗୀ ଆଲୋଚନା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ପାଇଁ, ପ୍ରାର୍ଥୀମାନଙ୍କୁ ଇମେଲ୍ ଦ୍ୱାରା ପଠାଇଥିବା ଏକ ସମର୍ପିତ ଅନ୍‌ଲାଇନ୍‌ ଲିଙ୍କ ମାଧ୍ୟମରେ ସେମାନେ ତାଙ୍କର ପ୍ରଶ୍ନ ଆଗୁଆ ଦେବାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରାଯାଇଥିଲା। ଏହି ମାଧ୍ୟମରେ ଅଧିବେଶନର ସଭାପତି ସବୁଠାରୁ ସାଧାରଣ ସମସ୍ୟାମାନଙ୍କୁ ପ୍ରଭାବୀ ଭାବେ ସମାଧାନ କରିପାରିବେ। ଏଥିସହିତ ଏହା ନିଶ୍ଚିତ କରାଯାଇଛି ଯେ ଅଧିବେଶନ ସମୟରେ ଉଠିଥିବା ଲାଇଭ୍ ପ୍ରଶ୍ନମାନଙ୍କର ସେହି ସମୟରେ ଉତ୍ତର ଦିଆଯିବ।
ଏହି ପ୍ରଶ୍ନର ସମାଧାନ ଏକ ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କର ପ୍ୟାନେଲ ଦ୍ୱାରା କରାଯିବ, ଯେଉଁଥିରେ ଏମ୍‌.ସି.ଏର ବରିଷ୍ଠ ଅଧିକାରୀ, ନୀତି ଓ ପ୍ରକ୍ରିୟା ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ସମସ୍ୟାମାନଙ୍କ ପାଇଁ ପ୍ରକଳ୍ପ ପରିଚାଳନା ଦଳ ଏବଂ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ବୈଷୟିକ ବିଶେଷଜ୍ଞ ବି.ଆଇ.ଏସ୍‌.ଏ.ଜି.ର ବୈଷୟିକ ବିଶେଷଜ୍ଞ ସାମିଲ ରହିବେ।
କର୍ପୋରେଟ କାର୍ଯ୍ୟ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପିଏମ୍ ଇଣ୍ଟର୍ଣ୍ଣସିପ୍‌ ଯୋଜନାର ସମସ୍ତ ଆବେଦକଙ୍କ ପାଇଁ ପାରଦର୍ଶିତା, ଖୋଲା ସଂବାଦ ଏବଂ ଏକ ସହଜ ଅଭିଜ୍ଞତାକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବାକୁ ସମର୍ପିତ। ଏହି ଓପନ୍ ହାଉସ୍ ମାଧ୍ୟମରେ ପ୍ରାର୍ଥୀମାନଙ୍କ ସହିତ ନିରନ୍ତର ସମ୍ପୃକ୍ତ ରହି, ଏମସିଏର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ଯୁବ ପେସାଦାରମାନଙ୍କୁ ସଶକ୍ତ କରିବା ଏବଂ ସେମାନଙ୍କୁ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବାକୁ ଲକ୍ଷ୍ୟ ରଖିଛି ଏହି ସମ୍ମାନଜନକ ସୁଯୋଗର ସଦୁପଯୋଗ କରନ୍ତୁ।
ସ୍ପଷ୍ଟତା ଏବଂ ବିଶେଷଜ୍ଞ ପରାମର୍ଶ ହାସଲ କରିବାର ଏହି ଅବସରକୁ ହାତଛଡା କରନ୍ତୁ ନାହିଁ। ୨୭ ମାର୍ଚ୍ଚ ୨୦୨୫କୁ ଆପଣଙ୍କର କ୍ୟାଲେଣ୍ଡରରେ ଚିହ୍ନିତ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଅଧିକ ଅପଡେଟ୍‌ ପାଇଁ କର୍ପୋରେଟ୍ କାର୍ଯ୍ୟ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ସହିତ ଯୋଗାଯୋଗରେ ରୁହନ୍ତୁ।
ଦୟାକରି ନିମ୍ନଲିଖିତ ଲିଙ୍କ୍ ରେ ଓପନ୍ ହାଉସ୍ ପାଇଁ ପଞ୍ଜୀକରଣ କରନ୍ତୁ :
https://mcavc.webex.com/weblink/register/r4776dc552578b74c64f5b9eee3d8a716