প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ভরতকী কোল প্রোদক্সন বিলিয়ন তন ১ য়ৌবা ঙম্বগী পুৱারি ওইরবা মাইপাকপা অসিবু থাগৎখ্রে
21 MAR 2025 1:19PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভরতকী কোল প্রোদক্সন বিলিয়ন তন ১ য়ৌবা ঙম্বগী পুৱারি ওইরবা মাইপাকপা অসিবু থাগৎখ্রে, মসিনা ইনর্জী সেক্যুরিতী, ইকোনোমিক গ্রোথ অমসুং সেল্ফ-রিলাইন্সকীদমক্তা লৌরিবা অচেৎপা ফিরেপ অদুবু ময়েক শেংনা তাক্লি।
শ্রী মোদীনা মাইপাকপা অদুবু য়াম্না থাগৎখি, মদুবু মহাক্না “ভারতকীদমক্তা য়াম্না চাউথোকচনিংঙাই ওইবা মিৎকুপনি” হায়ননা হায়খি অমসুং সেক্তর অসিগা মরি লৈনবশিং অদুনা নিংহন্নবা লৈতনা কত্থোকপগা লোইননা থবক তৌরিবা অমসুং য়াম্না কন্না হোৎনরিবশিং অদুবু মশক খঙবীখি।
কেন্দ্রগী কোল অমসুং মাইন্সকী মন্ত্রী, শ্রী জি. কিশন রেদদীনা Xকী পোস্ত অমদা ভারতনা মশাগী কোল প্রোদক্সনদা বিলিয়ন তন ১গী য়াম্না চাউরবা মশিং অসি লানখ্রে হায়না থাগৎলকখি।
কেন্দ্রগী মন্ত্রীগী Xতা থাগৎলকপা পোস্ত অদুগী পাউখুম ওইনা, শ্রী মোদীনা Xতা অসুম্না থাগৎলকখি;
“ভারতকীদমক্তা য়াম্না চাউথোকচনিংঙাই ওইবা মিৎকুপ!
কোল প্রোদক্সনদা বিলিয়ন তন ১গী য়াম্না চাউরবা মাইলস্তোন লানথোকপা হায়বসি য়াম্না শিংথানিংঙাই ওইরবা মাইপাকপা অমনি, মসিনা ইনর্জী সেক্যুরিতী, ইকোনোমিক গ্রোথ অমসুং সেল্ফ-রিলাইন্সকীদমক্তা লৌরিবা অচেৎপা ফিরেপ অদুবু ময়েক শেংনা তাক্লি। মসিগী অচৌবা মাইপাকপা অসিনা সেক্তর অসিগা মরি লৈনবশিং অদুনা নিংহন্নবা লৈতনা কত্থোকপগা লোইননা থবক তৌরিবা অমসুং য়াম্না কন্না হোৎনরিবশিং অদুবু ময়েক শেংনা তাকই।

Prime Minister's Office
Prime Minister applauds India’s historic achievement of 1 Billion Tonnes Coal Production
21 MAR 2025 1:19PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi hailed India’s historic achievement of 1 Billion Tonnes Coal Production, highlighting significant commitment to energy security, economic growth and self-reliance.
Shri Modi also lauded this achievement, calling it a “proud moment for India” and recognizing the relentless dedication and hard work of those associated with the sector.
Union Minister for Coal and Mines, Shri G Kishan Reddy informed in a X post that India has crossed a monumental 1 billion tonnes of coal production.
Responding to the X post of Union Minister, Shri Modi wrote on X;
“A Proud Moment for India!
Crossing the monumental milestone of 1 Billion tonnes of coal production is a remarkable achievement, highlighting our commitment to energy security, economic growth and self-reliance. This feat also reflects the dedication and hardwork of all those associated with the sector.”