प्रधानमन्त्रीको कार्यालय
प्रधानमन्त्री नरेन्द्र मोदीले राष्ट्रिय दिवस समारोहमा मौरिससको सर्वोच्च नागरिक पुरस्कार प्राप्त गरे
12 MAR 2025 3:12PM by PIB Gangtok
प्रधानमन्त्री श्री नरेन्द्र मोदी मौरिसस गणराज्यको 57औँ राष्ट्रिय दिवस समारोहमा प्रमुख अतिथिको रूपमा उपस्थित भए
समारोहको क्रममा मौरिसस गणराज्यका राष्ट्रपति महामहिम श्री धरमवीर गोखुलले प्रधानमन्त्री मोदीलाई मौरिससको सर्वोच्च नागरिक पुरस्कार ग्राण्ड कमाण्डर अफ् द अर्डर अफ् द स्टार एण्ड कि अफ् द इण्डियन ओशन (जी.सी.एस.के.) पुरस्कारले सम्मानित गरे। कुनै पनि भारतीय नेताले यो सम्मान प्राप्त गरेको यो पहिलो अवसर हो।
प्रधानमन्त्री मोदीले यो पुरस्कारलाई भारत र मौरिसस बीचको विशेष मित्रता र भारतका 1.4 बिलियन नागरिक र मौरिससमा उनीहरूका 1.3 मिलियन दाजुभाइ र दिदीबहिनीहरूलाई समर्पित गरे।
राष्ट्रिय दिवस समारोहको अवसरमा भारतीय नौसेनाको एक मार्चिङ टोलीले परेडमा भाग लिएको थियो। राष्ट्रिय दिवस समारोहको अवसरमा एक भारतीय नौसेना जहाजले पनि बन्दरगाहको दौड़ाहा गरेको थियो।

Prime Minister's Office
Prime Minister Narendra Modi receives the highest Civilian Award of Mauritius at the National Day Celebrations
12 MAR 2025 3:12PM by PIB Delhi
​Prime Minister Shri Narendra Modi attended the 57th National Day celebrations of the Republic of Mauritius as the Chief Guest.
During the celebrations, President of the Republic of Mauritius H.E. Mr. Dharambeer Gokhool conferred the Grand Commander of the Order of the Star and Key of the Indian Ocean (G.C.S.K) award, the highest civilian award of Mauritius, on Prime Minister Modi. This is the first time that an Indian leader is receiving this honour.
Prime Minister Modi dedicated this award to the special friendship between India and Mauritius and to the 1.4 billion people of India and their 1.3 million brothers and sisters in Mauritius.
During the National Day celebrations, an Indian Navy marching contingent participated in the parade. An Indian Naval Ship also made a Port Call to coincide with the National Day celebrations.