প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৭-৮ মাৰ্চত কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল দাদ্ৰা আৰু নগৰ হাভেলি আৰু দমন আৰু দিউ আৰু গুজৰাট ভ্ৰমণ কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে চিলভাছাত ২,৫৮০ কোটি টকাৰো অধিক মূল্যৰ এলানি উন্নয়নমূলক প্ৰকল্প উদ্বোধন তথা আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে চিলভাছাত ‘এনএএমঅ' হস্পিতাল’ (প্ৰথম পৰ্যায়) উদ্বোধন কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘চুৰাট খাদ্য সুৰক্ষা সংপৃক্তকৰণ অভিযান’ আৰম্ভ কৰিব আৰু চুৰাটত ২.৩ লাখতকৈয়ো অধিক হিতাধিকাৰীক ‘ৰাষ্ট্ৰীয় খাদ্য সুৰক্ষা আইন’ৰ লাভ বিতৰণ কৰিব
‘আন্তৰ্জাতিক মহিলা দিৱস’ উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে নৱসাৰীত ‘লাখপতি দিদি’সকলৰ কাৰ্যসূচীত অংশগ্ৰহণ কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে নৱসাৰীত ‘জি-সফল’ (জীৱিকা বৃদ্ধিৰ বাবে অন্ত্যোদয় পৰিয়ালৰ বাবে গুজৰাট আঁচনি) আৰু ‘জি-মৈত্ৰী’ (গুজৰাট মেন্টৰশ্বিপ এণ্ড এক্সেলেৰেচন অব পাৰ্ছনেল ইনকাম) আৰম্ভ কৰিব
07 MAR 2025 7:09AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ৭-৮ মাৰ্চত কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল দাদ্ৰা আৰু নগৰ হাভেলি আৰু দমন আৰু দিউ আৰু গুজৰাট ভ্ৰমণ কৰিব। তেওঁ ৭ মাৰ্চত চিলভাছা ভ্ৰমণ কৰিব আৰু দুপৰীয়া প্ৰায় ২ বজাত তেওঁ ‘এনএএমঅ' হস্পিতাল’ (প্ৰথম পৰ্যায়) উদ্বোধন কৰিব। দুপৰীয়া প্ৰায় ২:৪৫ বজাত তেওঁ চিলভাছাত কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ বাবে ২৫৮০ কোটি টকাৰো অধিক মূল্যৰ এলানি উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ উদ্বোধন কৰাৰ লগতে আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। তাৰ পিছত তেওঁ চুৰাট ভ্ৰমণ কৰিব আৰু সন্ধিয়া প্ৰায় ৫ বজাত তেওঁ ‘চুৰাট খাদ্য সুৰক্ষা সংপৃক্ততা অভিযান’ আৰম্ভ কৰিব। ৮ মাৰ্চত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে নৱসাৰী ভ্ৰমণ কৰিব আৰু পুৱা প্ৰায় ১১:৩০ বজাত তেওঁ ‘লাখপতি দিদি’সকলৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰিব যাৰ পিছত এক ৰাজহুৱা অনুষ্ঠান অনুষ্ঠিত হ'ব য'ত বিভিন্ন আঁচনিৰ শুভাৰম্ভ কৰা হ'ব।
কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল দাদ্ৰা আৰু নগৰ হাভেলি আৰু দমন আৰু দিউত প্ৰধানমন্ত্ৰী
দেশৰ সকলো প্ৰান্ততে স্বাস্থ্যসেৱাৰ সা-সুবিধা বৃদ্ধি কৰাটো প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ প্ৰাথমিক লক্ষ্য হৈ উঠিছে। ইয়াৰ সৈতে সংগতি ৰাখি তেওঁ চিলভাছাত ‘এনএএমঅ' হস্পিতাল’ (প্ৰথম পৰ্যায়) উদ্বোধন কৰিব। ৪৬০ কোটি টকাৰো অধিক ব্যয়েৰে নিৰ্মাণ কৰা এই ৪৫০ খন বিচনাযুক্ত চিকিৎসালয়খনে কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলটোত স্বাস্থ্যসেৱা যথেষ্ট শক্তিশালী কৰিব। ই অঞ্চলটোৰ লোকসকলক, বিশেষকৈ জনজাতীয় সম্প্ৰদায়সমূহক অত্যাধুনিক চিকিৎসা সেৱা প্ৰদান কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলটোৰ বাবে চিলভাছাত ২৫৮০ কোটি টকাৰো অধিক মূল্যৰ একাধিক উন্নয়নমূলক প্ৰকল্প উদ্বোধন তথা আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। ইয়াৰ ভিতৰত আছে বিভিন্ন গাওঁপথ আৰু অন্যান্য পথ আন্তঃগাঁথনি, বিদ্যালয়, স্বাস্থ্য আৰু সুস্থতা কেন্দ্ৰ, পঞ্চায়ত আৰু প্ৰশাসনিক ভৱন, অংগনৱাড়ী কেন্দ্ৰ, পানী যোগান আৰু নৰ্দমা আন্তঃগাঁথনি। এই প্ৰকল্পসমূহৰ লক্ষ্য হৈছে সংযোগ উন্নত কৰা, ঔদ্যোগিক বিকাশত উদগনি দিয়া, পৰ্যটনক উৎসাহিত কৰা, নিযুক্তিৰ সুযোগ সৃষ্টি কৰা আৰু অঞ্চলটোত জনকল্যাণমূলক পদক্ষেপ বৃদ্ধি কৰা।
‘প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰোজগাৰ মেলা’ৰ অধীনত নিযুক্তি পত্ৰ বিতৰণ কৰিব। তেওঁ ‘প্ৰধানমন্ত্ৰী আৱাস যোজনা- নগৰ’, ‘গিৰ আদৰ্শ আজীৱিকা যোজনা’ আৰু ‘চিলভান দিদি আঁচনি’ৰ অধীনত হিতাধিকাৰীসকলক লাভ বিতৰণ কৰিব।
‘গিৰ আদৰ্শ আজীৱিকা যোজনা’ৰ উদ্দেশ্য হৈছে সৰু দুগ্ধ পাম স্থাপন আৰু তেওঁলোকৰ জীৱনত সামাজিক আৰু অৰ্থনৈতিক পৰিৱৰ্তন অনাৰ জৰিয়তে অঞ্চলটোত অনুসূচিত জাতি (এছচি), অনুসূচিত জনজাতি (এছটি), অন্যান্য পিছপৰা শ্ৰেণী (অ'বিচি), সংখ্যালঘু আৰু দিব্যাংগজন, মহিলাসকলৰ অৰ্থনৈতিক সৱলীকৰণৰ প্ৰয়াস বৃদ্ধি কৰা। ‘চিলভান দিদি’ আঁচনি হৈছে পথৰ দাঁতিত বেহা কৰা মহিলা বিক্ৰেতাসকলক ‘প্ৰধানমন্ত্ৰী স্বনিধি আঁচনি’ৰ সহ-পুঁজিৰ সৈতে নান্দনিকভাৱে আৰ্হি কৰা বিপনীবাহন প্ৰদান কৰি জীৱনশৈলী উন্নত কৰাৰ এক প্ৰচেষ্টা।
গুজৰাটত প্ৰধানমন্ত্ৰী
৭ মাৰ্চত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে চুৰাটৰ লিম্বায়াত ‘চুৰাট খাদ্য সুৰক্ষা সংপৃক্তকৰণ অভিযান’ কাৰ্যসূচী আৰম্ভ কৰিব আৰু ‘ৰাষ্ট্ৰীয় খাদ্য সুৰক্ষা আইন’ৰ অধীনত ২.৩ লাখৰো অধিক হিতাধিকাৰীক লাভ বিতৰণ কৰিব।
মহিলা সৱলীকৰণ চৰকাৰৰ দ্বাৰা কৰা কামৰ এক আধাৰশিলা হৈ আহিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ দৃষ্টিভংগীৰ দ্বাৰা নিৰ্দেশিত হৈ চৰকাৰে তেওঁলোকৰ সৰ্বাংগীন উন্নয়নৰ দিশত পদক্ষেপ ল'বলৈ প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ। ইয়াৰ লগত সংগতি ৰাখি ৮ মাৰ্চত ‘আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় মহিলা দিৱস’ উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে নৱসাৰী জিলাৰ বনসী বৰচী গাঁৱত ‘লাখপতি দিদি’সকলৰ কাৰ্যসূচীত অংশগ্ৰহণ কৰিব আৰু ‘লাখপতি দিদি’সকলৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰিব। তেওঁ ৫ গৰাকী ‘লাখপতি দিদি’ক ‘লাখপতি দিদি’ৰ প্ৰমাণপত্ৰৰে সম্বৰ্ধনা জনাব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গুজৰাট চৰকাৰৰ ‘জি-সফল’ (জীৱিকা বৃদ্ধিৰ বাবে অন্তোদয় পৰিয়ালৰ বাবে গুজৰাট আঁচনি) আৰু গুজৰাট চৰকাৰৰ ‘জি-মৈত্ৰী’ (গুজৰাট মেন্টৰশ্বিপ এণ্ড এক্সেলেৰেচন অব পাৰ্ছনেল ইনকাম) কাৰ্যসূচীৰ শুভাৰম্ভ কৰিব।
‘জি-মৈত্ৰী’ আঁচনিয়ে গ্ৰাম্য জীৱিকাৰ বাবে এক অনুকূল পৰিৱেশ সৃষ্টিৰ বাবে কাম কৰি থকা ষ্টাৰ্টআপসমূহক বিত্তীয় সহায় আৰু হস্তান্তৰিত সহযোগ্তা আগবঢ়াব।
‘জি-সফল’-য়ে গুজৰাটৰ দুখন উচ্চাকাংক্ষী জিলা আৰু তেৰটা উচ্চাকাংক্ষী খণ্ডত অন্ত্যোদয় পৰিয়ালৰ ‘এছএইচজি’-ৰ মহিলাসকলক বিত্তীয় সহায় আৰু উদ্যোগী প্ৰশিক্ষণ প্ৰদান কৰিব।

Prime Minister's Office
PM to visit UT of Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu, and Gujarat on 7th - 8th March
PM to inaugurate and lay the foundation stone of multiple development projects for the UT worth over Rs 2,580 crore at Silvassa
PM to inaugurate NAMO Hospital (Phase I) in Silvassa
PM to launch Surat Food Security Saturation Campaign and distribute the benefits of National Food Security Act to over 2.3 lakh beneficiaries in Surat
On the occasion of International Women’s Day, PM to participate in Lakhpati Didi programme at Navsari
PM to launch G-SAFAL (Gujarat scheme for Antyodaya Families for Augmenting Livelihoods) and G-MAITRI (Gujarat Mentorship and Acceleration of Individuals for Transforming Rural Income) in Navsari
07 MAR 2025 7:09AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit UT of Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu, and Gujarat on 7th - 8th March. He will travel to Silvassa on 7th March and at around 2 PM he will inaugurate the NAMO Hospital (Phase I). At around 2:45 PM, he will also inaugurate and lay the foundation stone of multiple development projects for the UT worth over Rs 2580 crore at Silvassa. Thereafter, he will travel to Surat and at around 5 PM, he will launch the Surat Food Security Saturation Campaign. On 8th March, Prime Minister will travel to Navsari and at around 11:30 AM, he will interact with Lakhpati Didis which will be followed by a public function which will witness the launch of various schemes.
PM in UT of Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu
Boosting healthcare facilities in all corners of the country has been a primary focus of the Prime Minister. In line with this, he will inaugurate NAMO Hospital (Phase I) in Silvassa. This 450 bedded hospital, built at the cost of over Rs 460 crore, will significantly strengthen healthcare services in the Union Territory. It will provide state-of-the-art medical care to the people in the region, especially the tribal communities.
Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone of multiple development projects for the UT worth over Rs 2580 crore at Silvassa. These include various village roads and other road infrastructure, schools, health and wellness centres, Panchayat and administrative buildings, Anganwadi centres, water supply and sewage infrastructure among others. These projects aim to improve connectivity, promote industrial growth, encourage tourism, create employment opportunities and aim at enhancing public welfare initiatives in the region.
Prime Minister will distribute appointment letters under Rozgar Mela. He will also distribute benefits to the beneficiaries under PM Awas Yojana - Urban, Gir Adarsh Aajeevika Yojana and Sylvan Didi scheme.
Gir Adarsh Aajeevika Yojana aims to boost economic empowerment of women belonging to scheduled castes (SCs), scheduled tribes (STs), other backward classes (OBCs), minorities and divyangjan in the region through setting up small dairy farms and bringing social and economic changes in their lives. The Sylvan Didi scheme is an initiative to uplift women street vendors by providing them with aesthetically designed carts, with co funding from PM SVANIDHI scheme.
PM in Gujarat
On 7th March, Prime Minister will launch the Surat Food Security Saturation Campaign Programme in Limbayat, Surat and distribute the benefits under National Food Security Act to over 2.3 lakh beneficiaries.
Women empowerment has been a cornerstone of the work done by the government. Guided by the vision of the Prime Minister, the government has been committed to taking steps towards their all round development. In line with this, on 8th March, on the occasion of International Women’s Day, Prime Minister will participate in the Lakhpati Didi programme in Vansi Borsi village in Navsari district and interact with the Lakhpati Didis. He will also felicitate 5 Lakhpati Didis with Lakhpati Didi Certificates.
Prime Minister will launch the G-SAFAL (Gujarat scheme for Antyodaya Families for Augmenting Livelihoods) and G-MAITRI (Gujarat Mentorship and Acceleration of Individuals for Transforming Rural Income) programme of the Government of Gujarat.
The G-MAITRI scheme will provide financial assistance and handholding support to Startups which are working for creating a conducive environment for rural livelihoods.
G-SAFAL will provide financial assistance and entrepreneurial training to SHG women of Antyodaya families in two Aspirational districts and thirteen Aspirational Blocks of Gujarat.