ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
୫ ମାର୍ଚ୍ଚରେ ରୋଜଗାର ଉପରେ ବଜେଟ୍ ପରବର୍ତ୍ତୀ ୱେବିନାରରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ
ମୁଖ୍ୟ ବିଷୟ : ଜନସାଧାରଣ, ଅର୍ଥବ୍ୟବସ୍ଥା ଓ ନବାଚାରରେ ନିବେଶ
04 MAR 2025 5:09PM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ୫ ମାର୍ଚ୍ଚ ତାରିଖ ଦିନ ପ୍ରାୟ ୧:୩୦ ସମୟରେ ଭିଡିଓ କନ୍‌ଫରେନ୍ସିଂ ଜରିଆରେ ରୋଜଗାର ଉପରେ ବଜେଟ୍ ପରବର୍ତ୍ତୀ ୱେବିନାର୍‌ରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବେ । ୱେବିନାରର ମୁଖ୍ୟ ବିଷୟବସ୍ତୁଗୁଡିକ ହେଉଛି ଜନସାଧାରଣ, ଅର୍ଥନୀତି ଏବଂ ନବାଚାରରେ ନିବେଶ । ଏହି ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉପସ୍ଥିତ ସମାବେଶକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିବେ ।
ରୋଜଗାର ସୃଷ୍ଟି ହେଉଛି ସରକାରଙ୍କର ପ୍ରମୁଖ କ୍ଷେତ୍ରଗୁଡିକ ମଧ୍ୟରେ ଅନ୍ୟତମ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ଦ୍ୱାରା ଅନୁପ୍ରାଣିତ ହୋଇ, ସରକାର ରୋଜଗାର ବୃଦ୍ଧିକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ଏବଂ ଅଧିକ ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି କରିବା ପାଇଁ ଏକାଧିକ ପଦକ୍ଷେପ ଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି । ଏହି ୱେବିନାର ସରକାର, ଶିଳ୍ପ, ଶିକ୍ଷାବିତ୍ ଏବଂ ନାଗରିକମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ସହଯୋଗ ବୃଦ୍ଧି କରିବ ଏବଂ ପରିବର୍ତ୍ତନଶୀଳ ବଜେଟ ଘୋଷଣାକୁ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ଫଳାଫଳରେ ପରିବର୍ତ୍ତନ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିବାକୁ ଆଲୋଚନାକୁ ଉତ୍ସାହିତ କରିବ । ନାଗରିକମାନଙ୍କୁ ସଶକ୍ତ କରିବା, ଅର୍ଥବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ମଜବୁତ କରିବା ଏବଂ ନବସୃଜନକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ଭଳି ପ୍ରମୁଖ କ୍ଷେତ୍ର ଉପରେ ଧ୍ୟାନ ଦେବା ସହ, ଏହି ୱେବିନାର୍‌ରେ ସ୍ଥିର ଓ ସମାବେଶୀ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ମାର୍ଗ ଉନ୍ମୁକ୍ତ କରିବା, ଟେକ୍ନୋଲୋଜି ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ କ୍ଷେତ୍ରରେ ନେତୃତ୍ୱ ତଥା ୨୦୪୭ ସୁଦ୍ଧା ବିକଶିତ ଭାରତର ଲକ୍ଷ୍ୟ ହାସଲ ଦିଗରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଥିବା ଏକ ଦକ୍ଷ, ସୁସ୍ଥ କର୍ମବଳ ଗଠନ କରିବା ଇତ୍ୟାଦି ବିଷୟ ଉପରେ ବିଚାର ବିମର୍ଶ କରାଯିବ ।

Prime Minister's Office
PM to participate in Post-Budget Webinar on Employment on 5th March
Key themes: Investing in People, Economy, and Innovation
04 MAR 2025 5:09PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in the Post-Budget Webinar on Employment on 5th March, at around 1:30 PM via video conferencing. The key themes of the webinar include Investing in People, Economy, and Innovation. Prime Minister will also address the gathering on the occasion.
Employment generation has been one of the key focus areas of the government. Driven by the vision of the Prime Minister, the government has taken multiple steps to promote job growth and generate greater avenues of employment. The webinar will foster collaboration among government, industry, academia, and citizens encouraging discussions to help translate the transformative Budget announcements towards the same into effective outcomes. With a key focus on empowering citizens, strengthening the economy, and fostering innovation, the deliberations will aim at paving the way for sustainable and inclusive growth; leadership in technology and other sectors; and a skilled, healthy workforce working towards realising the goal of Viksit Bharat by 2047.