Ministry of Youth Affairs and Sports
PM Urges Citizens to Continue Fight Against Obesity in Mann Ki Baat
Union Minister Dr. Mansukh Mandaviya Leads Fit India Sundays on Cycle with FICCI, CII in Delhi
Fit India Sundays on Cycle Reaches 4,200 Locations Nationwide, Inspires Citizens Across All Age Groups
Corporate India Joins Fit India Sundays on Cycle to Support Nation's Fight Against Obesity
23 FEB 2025 3:41PM by PIB Delhi
Union Minister of Youth Affairs and Sports, Dr. Mansukh Mandaviya, led the Fit India Sundays on Cycle campaign in the National Capital today. He was joined by members of cycling clubs, Olympic rower Arjun Lal Jat, and special guests from industry bodies FICCI and CII, along with representatives from fitness brand Decathlon, Yoga Bharat, and My Bharat.
Now in its ninth week, Fit India Sundays on Cycle has grown into a nationwide fitness movement, with cyclists participating in over 1,200 locations across the country. Inspired by Prime Minister Shri Narendra Modi's call to combat obesity by reducing oil consumption, exercising, and eating healthily, Dr. Mandaviya dedicated the initiative to the nation's fight against obesity. Speaking at the event, the Union Minister emphasized, "In our collective battle against obesity, as initiated by the Honourable PM, we must make daily fitness activities a part of our lives. Cycling is the simplest form of exercise with a profound impact on both personal health and the environment. It reduces carbon footprints and provides a solution to pollution."
Fit India Sundays on Cycle invites a special group of people each week, with previous editions featuring army personnel, postmen, and wellness experts as guest participants. This week, corporate India showed its support by stepping forward to participate in the campaign. Speaking about the significance of the initiative, Vidushpat Singhania, Treasurer of Sportscom, CII, stated, "I congratulate the Honourable Sports Minister for launching this initiative. A healthy India is a more successful India, as good health directly contributes to higher productivity and a stronger GDP. As an industry body, we are committed to encouraging more corporates to join Fit India Sundays on Cycle and support this vital movement."
Olympian Arjun Lal Jat added, "The enthusiasm of the participants is great and as an athlete I am happy to see that so many people have stepped out on a Sunday morning and have dedicated time to fitness. Staying fit is not an option, it is compulsory for everyone and the Fit India Sundays on Cycle initiative is a wonderful motivation for people to start their fitness journey."
In Guwahati, doctors from the Indian Medical Association joined the Fit India Sundays on Cycle celebration at the SAI National Centre of Excellence. More than 300 members rode to spread the message of fitness.
Fit India Sundays on Cycle has been organized across 4,200 locations in India over the past few weeks, with 1,200 venues hosting events today alone. The number of locations hosting Sundays on Cycle continues to grow, as citizens from all geographies, age groups, and social backgrounds enthusiastically participate in the initiative.

যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া মন্ত্ৰালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মান কি বাতত স্থূলতাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ অব্যাহত ৰাখিবলৈ নাগৰিকসকলক আহ্বান জনাইছে
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী ড° মনসুখ মান্ডাভিয়াই এফআইচিচিআই আৰু চিআইআইৰ সৈতে দিল্লীত চাইকেলৰে ফিট ইণ্ডিয়া চানডেৰ নেতৃত্ব দিয়ে
দেশজুৰি ৪,২০০ স্থানত অনুষ্ঠিত ফিট ইণ্ডিয়া চানডে অন চাইকেলে সকলো বয়সৰ নাগৰিকসকলক অনুপ্ৰাণিত কৰে
কৰ্প’ৰেট ইণ্ডিয়াই স্থূলতাৰ বিৰুদ্ধে ৰাষ্ট্ৰৰ যুঁজত সহায় কৰিবলৈ ফিট ইণ্ডিয়া চানডে অন চাইকেলত যোগদান কৰে
23 FEB 2025 3:41PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় যুৱ কল্যাণ আৰু ক্ৰীড়া মন্ত্ৰী ড° মনসুখ মান্ডাভিয়াই আজি ৰাষ্ট্ৰীয় ৰাজধানীত ফিট ইণ্ডিয়া চানডে অন চাইকেল অভিযানৰ নেতৃত্ব দিয়ে। তেওঁৰ লগত চাইকেলিং ক্লাবৰ সদস্য, অলিম্পিক ৰ’ৱাৰ অৰ্জুন লাল জাত, এফআইচিচিআই আৰু চিআইআইৰ বিশেষ অতিথি, ডেকাথলন, যোগ ভাৰত, আৰু মাই ভাৰতৰ প্ৰতিনিধিসকলেও অংশগ্ৰহণ কৰে।
নৱম সপ্তাহত উপনীত হোৱা ফিট ইণ্ডিয়া চানডে অন চাইকেল এতিয়া এক ৰাষ্ট্ৰব্যাপী ফিটনেছ আন্দোলনলৈ ৰূপান্তৰিত হৈছে, য’ত দেশজুৰি ১,২০০তকৈও অধিক ঠাইত চাইকেল চালকসকলে অংশগ্ৰহণ কৰিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ স্থূলতাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিবলৈ তেলৰ ব্যৱহাৰ কমোৱা, ব্যায়াম কৰা আৰু স্বাস্থ্যকৰ খাদ্য গ্ৰহণ কৰাৰ আহ্বানৰ পৰা অনুপ্ৰাণিত হৈ ড° মান্ডাভিয়াই এই উদ্যোগটো ৰাষ্ট্ৰৰ স্থূলতাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজত উৎসৰ্গা কৰে। অনুষ্ঠানত ভাষণ প্ৰদান কৰি কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে জোৰ দি কয়, “মাননীয় প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ দ্বাৰা আৰম্ভ কৰা স্থূলতাৰ বিৰুদ্ধে আমাৰ সমূহীয়া যুঁজত, আমি দৈনন্দিন ফিটনেছ কাৰ্যকলাপ আমাৰ জীৱনৰ এক অংশ কৰিব লাগিব। চাইকেল চলোৱা হৈছে ব্যায়ামৰ সবাতোকৈ সহজ পদ্ধতি, যি ব্যক্তিগত স্বাস্থ্য আৰু পৰিৱেশ দুয়োটাতে গভীৰ প্ৰভাৱ পেলায়। ই কাৰ্বন ফুটপ্ৰিণ্ট কমায় আৰু প্ৰদূষণৰ এক সমাধান প্ৰদান কৰে।”
ফিট ইণ্ডিয়া চানডে অন চাইকেলে প্ৰতিসপ্তাহে এক বিশেষ গোটৰ লোকক আমন্ত্ৰণ কৰে, আগৰ সংস্কৰণসমূহত সেনা ব্যক্তি, ডাকপিয়ন, আৰু ৱেলনেছ বিশেষজ্ঞসকলে অতিথি হিচাপে অংশগ্ৰহণ কৰিছিল। এই সপ্তাহত, কৰ্প’ৰেট ইণ্ডিয়াই অভিযানত অংশগ্ৰহণ কৰি ইয়াৰ সমৰ্থন দেখুৱালে। উদ্যোগটোৰ গুৰুত্বৰ বিষয়ে কথা পাতোতে, চিআইআইৰ স্পৰ্টস্কমৰ ট্ৰেজাৰাৰ বিদুষ্পত চিংঘানীয়াই কয়, “মই মাননীয় ক্ৰীড়া মন্ত্ৰীক এই উদ্যোগ আৰম্ভ কৰাৰ বাবে অভিনন্দন জনাওঁ। এক স্বাস্থ্যবান ভাৰত হৈছে এক অধিক সফল ভাৰত, কিয়নো ভাল স্বাস্থ্য প্ৰত্যক্ষভাৱে উচ্চ উৎপাদনশীলতা আৰু এক শক্তিশালী জিডিপিৰ লগত জড়িত। এটা উদ্যোগ সংস্থা হিচাপে, আমি অধিক কৰ্প’ৰেটক ফিট ইণ্ডিয়া চানডে অন চাইকেলত যোগদান কৰিবলৈ আৰু এই গুৰুত্বপূৰ্ণ আন্দোলনক সমৰ্থন কৰি উৎসাহিত কৰিবলৈ প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ।”
অলিম্পিয়ান অৰ্জুন লাল জাতে যোগদান কৰি কয়, “অংশগ্ৰহণকাৰীসকলৰ উত্সাহ অসাধাৰণ আৰু এজন এথলীট হিচাপে মই আনন্দিত যে ইমান সংখ্যক লোকে দেওবাৰৰ পুৱাতে ওলাই আহিছে আৰু ফিটনেছৰ বাবে সময় উৎসৰ্গা কৰিছে। ফিট হৈ থকাটো এটা বিকল্প নহয়, ই সকলোৰে বাবে বাধ্যতামূলক আৰু ফিট ইণ্ডিয়া চানডে অন চাইকেল উদ্যোগটো লোকসকলক তেওঁলোকৰ ফিটনেছ যাত্ৰা আৰম্ভ কৰিবলৈ এক উৎকৃষ্ট অনুপ্ৰেৰণা।”
গুৱাহাটীত, ভাৰতীয় চিকিৎসা সংঘৰ চিকিৎসকসকলে চাই নেচনেল চেণ্টাৰ অফ এক্সেলেন্সত ফিট ইণ্ডিয়া চানডে অন চাইকেল উদযাপনত অংশগ্ৰহণ কৰে। ৩০০তকৈও অধিক সদস্যই ফিটনেছৰ বাৰ্তা বিয়পাই চাইকেল চলায়।
ফিট ইণ্ডিয়া চানডে অন চাইকেল যোৱা কেইবাসপ্তাহত ভাৰতৰ ৪,২০০ ঠাইত আয়োজন কৰা হৈছে, যাৰ ভিতৰত আজিয়েই কেৱল ১,২০০ ঠাইত অনুষ্ঠান অনুষ্ঠিত হৈছে। চানডে অন চাইকেল আয়োজন কৰা ঠাইৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পাই আহিছে, কিয়নো সকলো অঞ্চল, বয়সৰ গোট, আৰু সামাজিক পৰ্যায়ৰ নাগৰিকসকলে উত্সাহেৰে এই উদ্যোগত অংশগ্ৰহণ কৰিছে।