ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ମହାକୁମ୍ଭ ୨୦୨୫: ତୀର୍ଥଯାତ୍ରୀଙ୍କ ସୁରକ୍ଷା ଏବଂ ନିରାପତ୍ତାକୁ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରୁଛନ୍ତି ସିଆରପିଏଫ୍‌ କର୍ମଚାରୀ
ପ୍ରତ୍ୟେକ ଜରୁରୀକାଳୀନ ପରିସ୍ଥିତିକୁ ମୁକାବିଲା କରିବାକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ
17 FEB 2025 4:49PM by PIB Bhubaneswar
ମହାକୁମ୍ଭ ୨୦୨୫ ର ମହା ସମାବେଶ ମଧ୍ୟରେ, କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ରିଜର୍ଭ ପୋଲିସ ଫୋର୍ସ (ସିଆରପିଏଫ୍‌) ଭକ୍ତଙ୍କ ସୁରକ୍ଷା ଏବଂ ସେବା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ପାଇଁ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ପ୍ରତିଶୃତିବଦ୍ଧ । ଏହି ମହାନ ଧାର୍ମିକ ସମାବେଶରେ ସେମାନଙ୍କର ସମର୍ପଣ ଏବଂ ଦେଶପ୍ରେମ ଏକ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଉଦାହରଣ ସୃଷ୍ଟି କରୁଛି।
ସିଆରପିଏଫ୍‌ କର୍ମଚାରୀମାନେ ଘାଟ, ମେଳା ପରିସର ଏବଂ ପ୍ରମୁଖ ମାର୍ଗଗୁଡ଼ିକରେ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ସୁରକ୍ଷା ବଜାୟ ରଖିଛନ୍ତି। ଆଧୁନିକ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ଏବଂ ସତର୍କତା ସହିତ, ସେମାନେ ଯେକୌଣସି ଜରୁରୀକାଳୀନ ପରିସ୍ଥିତିକୁ ମୁକାବିଲା କରିବାକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ।
ଭିଡ଼ ପରିଚାଳନା ଏବଂ ମାର୍ଗଦର୍ଶନରେ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା
ବହୁତ ଭିଡ଼ ମଧ୍ୟରେ, ସିଆରପିଏଫ୍‌ କର୍ମଚାରୀମାନେ ସକ୍ରିୟ ଭାବରେ ଭକ୍ତମାନଙ୍କୁ ମାର୍ଗଦର୍ଶନ ଏବଂ ସହାୟତା ପ୍ରଦାନ କରୁଛନ୍ତି। ସେମାନଙ୍କର ସୌହାର୍ଦ୍ଦ୍ୟପୂର୍ଣ୍ଣ ଆଚରଣ ଏବଂ ପ୍ରସ୍ତୁତି ପରିଦର୍ଶକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ସୁଗମ ଅନୁଭୂତି ସୁନିଶ୍ଚିତ କରୁଛି। ଯେକୌଣସି ସଙ୍କଟର ଶୀଘ୍ର ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ଦେବା ପାଇଁ ସିଆରପିଏଫ୍‌ ର ବିପର୍ଯ୍ୟୟ ପରିଚାଳନା ଦଳ ଉଚ୍ଚ ସଜାଗ ରହିଛି। ଏହା ସହିତ, ହଜିଯାଇଥିବା ପିଲା ଏବଂ ବୃଦ୍ଧ ବ୍ୟକ୍ତିମାନଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କ ପରିବାର ସହିତ ପୁନଃମିଳନ କରିବାରେ ଏହି ଫୋର୍ସ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରୁଛି।
ଦେଶ ପ୍ରଥମ: ସେବା ଏବଂ ସମର୍ପଣର ଏକ ପ୍ରମାଣ
ପ୍ରତ୍ୟେକ ସିଆରପିଏଫ୍‌ କର୍ମଚାରୀ 'ରାଷ୍ଟ୍ର ପ୍ରଥମ' ଭାବନା ସହିତ ମହାକୁମ୍ଭରେ ସେମାନଙ୍କର କର୍ତ୍ତବ୍ୟ ପାଳନ କରୁଛନ୍ତି। ସେମାନଙ୍କର ଅଟଳ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ଏବଂ ସମର୍ପଣ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ସାରକୁ ଆହୁରି ବୃଦ୍ଧି କରୁଛି। ମହାକୁମ୍ଭ ୨୦୨୫ ରେ ସିଆରପିଏଫ୍‌ ର ନିଃସ୍ୱାର୍ଥପର ସେବା ଏବଂ ସମର୍ପଣ କେବଳ ସୁରକ୍ଷାର ଭାବନା ସୃଷ୍ଟି କରୁନାହିଁ ବରଂ ସମଗ୍ର ଦେଶ ପାଇଁ ପ୍ରେରଣା ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛି।

Ministry of Information & Broadcasting
Mahakumbh 2025: CRPF Personnel ensuring Safety and Security of Pilgrims round the clock; Prepared to handle every Emergency Situation
17 FEB 2025 4:49PM by PIB Delhi
Amidst the grandeur of Mahakumbh 2025, the Central Reserve Police Force (CRPF) is fully committed to ensuring the safety and service of devotees. Their dedication and patriotism are setting a remarkable example at this grand religious gathering.
CRPF personnel are maintaining security round the clock at ghats, the Mela grounds, and key routes. With modern technology and vigilant monitoring, they are well-prepared to handle any emergency situation.
Crucial Role in Crowd Management and Guidance
In the midst of massive crowds, CRPF personnel are actively providing guidance and assistance to devotees. Their polite demeanor and readiness are ensuring a smooth experience for visitors. The CRPF’s disaster management team is on high alert to respond swiftly to any crisis. Additionally, the force is playing a crucial role in reuniting lost children and elderly individuals with their families.
Nation First: A Testament to Service and Dedication
Every CRPF personnel is performing their duty at Maha Kumbh with the spirit of ‘Nation First’. Their unwavering commitment and dedication are further enhancing the spiritual essence of the event. The selfless service and devotion of CRPF at Mahakumbh 2025 are not only instilling a sense of security but also serving as an inspiration for the entire nation.