ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭାରତ ଏଆଇ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ପ୍ରଗତି କରୁଛି ଏବଂ ଜନହିତରେ ତାହାର ଉପଯୋଗ କରୁଛି : ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
12 FEB 2025 2:02PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତରେ ନିବେଶ କରିବା ସହ ଆମ ଯୁବାଶକ୍ତିଙ୍କୁ ଉପଯୋଗ କରିବାକୁ ବିଶ୍ୱକୁ ଆହ୍ୱାନ କରୁଛି : ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
୧୨ ଫେବୃଆରୀ, ପିଆଇବି ଦିଲ୍ଲୀ
ଭାରତ ଆର୍ଟିଫିସିଆଲ ଇଣ୍ଟେଲିଜେନ୍ସ ବା କୃତ୍ରିମ ବୁଦ୍ଧିମତାରେ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ପ୍ରଗତି କରୁଥିବା ଦର୍ଶାଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି କି ଜନହିତରେ ଏହାର ଉପଯୋଗ ହେଉଛି । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭାରତରେ ନିବେଶ କରିବା ସହ ଆମ ଯୁବାଶକ୍ତିଙ୍କୁ ଉପଯୋଗ କରିବାକୁ ବିଶ୍ୱକୁ ଆହ୍ୱାନ କରିଛନ୍ତି ।
ଗୁଗଲ ଏବଂ ଆଲଫାବେଟର ସିଇଓ ସୁନ୍ଦର ପିଚାଇଙ୍କ ସହ ସାକ୍ଷାତରେ ସନ୍ତୋଷ ପ୍ରକାଶ କରିବା ସହ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସ ରେ ଶ୍ରୀ ପିଚାଇଙ୍କ ପୋଷ୍ଟ ର ପ୍ରତିକ୍ରିୟାରେ କହିଛନ୍ତି;
“ଆପଣଙ୍କୁ ଭେଟି ଖୁସି ଲାଗୁଛି @sundarpichai ଭାରତ ଏଆଇ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ପ୍ରଗତି କରୁଛି ଏବଂ ଜନହିତରେ ତାହାର ଉପଯୋଗ କରୁଛି । ଭାରତରେ ନିବେଶ କରିବା ସହ ଆମ ଯୁବାଶକ୍ତିଙ୍କୁ ଉପଯୋଗ କରିବାକୁ ବିଶ୍ୱକୁ ଆମେ ଆହ୍ୱାନ କରୁଛୁ ।”

Prime Minister's Office
India is making remarkable strides in AI, leveraging it for public good: Prime Minister
We urge the world to come and invest in our nation and bet on our Yuva Shakti!: PM
12 FEB 2025 2:02PM by PIB Delhi
Emphasising that India is making remarkable strides in AI, leveraging it for public good, the Prime Minister Shri Narendra Modi urged the world to come and invest in India and bet on our Yuva Shakti.
Expressing his satisfaction to have met the CEO of Google and Alphabet, Shri Sundar Pichai, the PM responded to his post on X as follows:
“Glad to have met you @sundarpichai. India is making remarkable strides in AI, leveraging it for public good. We urge the world to come and invest in our nation and bet on our Yuva Shakti!”