অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
চেন্নাই রোদশোগী থৌরমগী মাংওইননা থোকপা প্রেস রিলিজ
04 FEB 2025 11:35AM by PIB Imphal
অৱাং-নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয় (MDoNER) না 2025গী ফেব্রুৱারী 5দা চেন্নাইগী গুইন্দীদা লৈবা হোতেল হিল্তনদা নুংথিলগী পুং 3:30দগী হৌদুনা চেন্নাইদা অৱাং-নোংপোক লমদমগী ত্রেদ অমসুং ইনভেস্তমেন্ত রোদশো পাংথোক্কনি। থৌরম অসি MDoNERগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী জ্যোতিরাদিত্য এম. সিন্ধিয়ানা হৌদোক্কনি।
MDoNERগী সেক্রেতরী শ্রী চঞ্চল কুমার অমসুং MDoNERগী জোইন্ত সেক্রেতরী শ্রী শান্তনু য়াওনা মরুওইবা ওফিসিএলশিং অমসুং অৱাং-নোংপোক্কী রাজ্য কয়াগী মকোক থোংবা মীহুৎশিংসু শরুক য়াগনি।
রোদ শো অসিদা B2G মীফমশিং পাংথোক্তুনা মসিনা পোতেন্সিএল ইনভেস্তরশিংদা রাজ্যগী মীহুৎশিংগা হকথেংননা ৱারী শানবগী অমসুং সেক্তর কয়াদা ইনভেস্তমেন্তকী খুদোংচাবশিং থিজিনবগী তোপ তোপ্পা খুদোংচাবা অমা পীগনি। থৌরম অসি অৱাং-নোংপোক্কী রাজ্যশিংগী রাজ্য সরকারশিং, FICCI (ইন্দস্ত্রী পার্তনর), অমসুং ইনভেস্ত ইন্দিয়া (ইনভেস্তমেন্ত ফেসিলিতেসন পার্তনর) গা খুৎশম্নদুনা পাংথোক্লি।
চেন্নাইগী রোদশো অসি হৌজিক চত্থরিবা সিরিজ অসিগী 8শুবা থৌরমনি, মসিদা অৱাং নোংপোক্কী রাজ্য 8: অরুনাচল প্রদেশ, অসাম, মনিপুর, মেঘালয়া, মিজোরাম, নাগালেন্দ, সিক্কিম অমসুং ত্রিপুরাগী প্রজেন্তেসনশিং উৎলি। রাজ্যশিং অসিনা মরুওইবা সেক্তরশিংদা তোঙান তোঙানবা ইনভেস্তমেন্তগী খুদোংচাবশিং শন্দোক্না তাক্কনি। মসিগী মনুংদা এগ্রি-ফুদ প্রোসেসিং, IT & ITES, এন্তর্তেনমেন্ত অমসুং স্পোর্তস, ইনর্জী, ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং লোজিতিক্স, তুরিজম অমসুং হোস্পিতালিতী, এজুকেসন অমসুং স্কিল দিবেলপমেন্ত, হেল্থকেয়র, তেক্সতাইল, হেন্দলুম অমসুং হেন্দিক্রাফ্তশিং য়াওরি। মখোয় পুম্নমক অসি লমদম অসিগী শেন্মিৎলোন চাউখৎহনবদা মরু ওই।
ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীগী 'ভিক্সিৎ ভারত অমসুং ভিক্সিৎ নোর্থ ইস্ত'কী মঙলান অসিনা হৌখিবা চহি তরা অসিদা লমদম অসিদা লম্বী, এয়রৱেজ, রেলৱেজ অমসুং ৱাতরৱেজ য়াওনা ইনফ্রাস্ত্রকচর চাউখৎহনবদা মতেং পাংলি। মসিগী খোঙথাং অসিনা লোকেল পোপুলেসনগী পুন্সি মহিংদা চাউনা ফগৎহল্লে, তুরিজম অমসুং শেন্মিৎলোনগী থবকশিং হেনগৎহল্লে।
নোর্থ ইস্ত ইনভেস্তর সম্মিৎ অসিনা ইনভেস্তমেন্তশিং পুক্নিং চিংশিন্দুনা অমসুং লমদম অসিগী শীজিন্নদ্রিবা পোতেন্সিএল অদু ফংহন্দুনা, চাউখৎপা অমসুং চাউখৎপগী মায়কৈদা মাংলোমদা চংশিল্লকপা অসিদা মতেং পাংলি।
মমাংদা মুম্বাই, হায়দ্রাবাদ, কোলকাতা, বেঙ্গালুরু অমসুং অহমেদাবাদতা পাংথোকখিবা রোদ শো অমসুং ভাইব্রান্ত গুজরাত্তা পাংথোকখিবা স্তেত সেমিনারনা পোতেন্সিএল ইনভেস্তরশিংগী পুক্নিং চিংশিনখি। মায় পাকপগী থৌওংশিং অসিদা য়ুম্ফম ওইদুনা, MDoNERনা নোর্থ ইস্ত ইনভেস্তর সম্মিৎকীদমক MoUশিং খুৎয়েক পীনবা অমসুং এক্সচেঞ্জ তৌনবা থৌরম অমা মার্চ 6, 2024দা ন্যু দিল্লীগী বিজ্ঞান ভবনদা মকোক থোংবা ওফিসিএলশিং অমসুং ইনভেস্তরশিংগী মরক্তা খন্ন-নৈন্নবগীদমক পাংথোকখি।
হৌখিবা অহমদাবাদ রোদ শোদা MDoNERগী MoS, দোক্তর. সুকান্তা মজুমদারনা পোতেন্সিএল ইনভেস্তমেন্তশিং পুক্নিং থৌগৎনবা B2G মীফম কয়া অমা পাংথোকখি।‌
লাক্কদৌরিবা চেন্নাই রোদশো অসিনা ইনভেস্তরশিংদা রাজ্যগী ওফিসিএলশিংগা হকথেংননা ৱারী শানবগী খুদোংচাবা পীদুনা মসিগী খোঙজেল অসি য়াংখৎহন্নবা পান্দম থম্লি। মমাংগী ইদিসনশিং মায় পাক্না পাংথোকখিবগী মতুং ইন্না, থৌরম অসিনা চেন্নাইবু অৱাং-নোংপোক্কী শেন্মিৎলোন চাউখৎনবা ফাইনান্সিএল হব অমা ওইনা মপাঙ্গল কনখৎহন্দুনা হেন্না চাউনা পুক্নিং চীংশিন্নবা অমসুং শরুক য়াবা ঙমহনগনি হায়না পানরি।
সেসন অসিদা MDoNERগী মন্ত্রীগী মমল য়াম্লবা ইনসাইৎশিং অমসুং তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিংদগী প্রেজেন্তেসনশিং য়াওগনি, মসিনা ইনভেস্তমেন্তগী খুদোংচাবশিং উৎকনি অমসুং ইনভেস্তরশিংবু অৱাং নোংপোক ভারতকী দাইনামিক ইনভেস্তমেন্ত লেন্দস্কেপকী শরুক অমা ওইনবা শক্তি পীগনি।

Ministry of Development of North-East Region
Pre-event Chennai Roadshow
04 FEB 2025 11:35AM by PIB Delhi
The Ministry of Development of North Eastern Region (MDoNER) will host the North East Trade and Investment Roadshow in Chennai on February 5, 2025, starting at 3:30 PM at Hotel Hilton, Guindy, Chennai. The event will be inaugurated by Shri Jyotiraditya M. Scindia, Minister of MDoNER.
Key officials, including Shri Chanchal Kumar, Secretary, MDoNER, and Shri Shantanu, Joint Secretary, MDoNER, along with senior representatives from various North Eastern States, will also be in attendance.
The roadshow will feature B2G meetings, providing a unique opportunity for potential investors to engage directly with state representatives and explore investment opportunities across multiple sectors in the North Eastern Region. This event is organized in collaboration with the State Governments of the North Eastern Region, FICCI (Industry Partner), and Invest India (Investment Facilitation Partner).
The Chennai Roadshow is the eighth event in the ongoing series of the investment roadshows being conducted by the Ministry of Development of North Eastern Region, showcasing presentations from the eight North Eastern States viz. Arunachal Pradesh, Assam, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Sikkim, and Tripura. These states will highlight a diverse range of investment opportunities in key sectors, including agri-food processing, IT & ITES, entertainment & sports, energy, infrastructure & logistics, tourism & hospitality, education & skill development, healthcare, textiles, handlooms& handicrafts, all crucial for driving economic growth in the region.
The Hon’ble Prime Minister's vision of 'Viksit Bharat and Viksit North East' has driven significant infrastructure development in the region over the past decade, including roadways, airways, railways, and waterways. These efforts have greatly improved the lives of the local population, boosting tourism and economic activities.
The North East Investor Summit supports this vision by attracting investments and unlocking the region's untapped potential, further advancing its journey towards prosperity and development.
Previous roadshows in Mumbai, Hyderabad, Kolkata, Bengaluru, and Ahmedabad, along with the state seminar at Vibrant Gujarat, have garnered substantial interest from potential investors. Building on these successes, the MDoNER organized a signing and exchange of MoUs event for the North East Investors Summit on March 6, 2024, at Vigyan Bhawan, New Delhi, facilitating discussions between senior officials and investors.
The recent Ahmedabad roadshow, attended by Hon’ble MoS for MDoNER, Dr. Sukanta Majumdar, facilitated numerous B2G meetings that encouraged potential investments.
The upcoming Chennai Roadshow aims to build on this momentum, providing investors with the opportunity to engage directly with the state officials. Given the success of previous editions, this event is anticipated to attract even greater attention and participation, solidifying Chennai’s role as a financial hub for the economic growth of the North East.
The session will include valuable insights from the Hon’ble Minister of MDoNER and presentations from various states, highlighting investment opportunities and empowering investors to become part of the dynamic investment landscape of North East India.