প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
শিংথানিঙাই ওইরবা থবকশিংগীদমক মখোয়গী রাইজিং দে লাকপদা প্রধান মন্ত্রীনা ইন্দিয়ান কোস্ত গার্দ থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
01 FEB 2025 9:30AM by PIB Imphal
ইন্দিয়ান কোস্ত গার্দকী রাইজিং দে থৌরমদা, ফোর্স অসিগী থৌনা, কৎথোকপা অমসুং ঐখোয়গী পাক-চাউরবা সমুদ্র মপান ঙাক-শেন্নবা চোকথবা লৈতনা মিকুপ নাহুম শিংনা লৈবগীদমক প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইন্দিয়ান কোস্ত গার্দ থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মেরিতাইম সেকুরিতিদগী হৌরগা খুদোংথিবা থোক্লকপা ফাওবা, নারোন্দা পোৎ-চৈ পুবা থিংবদগী হৌরগা মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবম ঙাক-শেনবা ফাওবগী ওইনা, ঐখোয়গী ঈশিংগী শরুকশিং অমসুং মীয়াম ঙাক-শেন্নবা ইন্দিয়ান কোস্ত গার্দনা মাইথিবা পীবা ঙমদ্রবা লমজিংবা অমা ওইরি।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
“ঙসি, মখোয়গী রাইজিং দে লাকপদা, ফোর্স অসিগী থৌনা, কৎথোকপা অমসুং ঐখোয়গী পাক-চাউরবা সমুদ্র মপান ঙাক-শেন্নবা চোকথবা লৈতনা মিকুপ নাহুম শিংনা লৈবগীদমক ঐখোয়না ইন্দিয়ান কোস্ত গার্দ থাগৎপা ফোঙদোকচরি। মেরিতাইম সেকুরিতিদগী হৌরগা খুদোংথিবা থোক্লকপা ফাওবা, নারোন্দা পোৎ-চৈ পুবা থিংবদগী হৌরগা মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবম ঙাক-শেনবা ফাওবগী ওইনা, ঐখোয়গী ঈশিংগী শরুকশিং অমসুং মীয়াম ঙাক-শেন্নবা ইন্দিয়ান কোস্ত গার্দনা মাইথিবা পীবা ঙমদ্রবা লমজিংবা অমা ওইরি।
@IndiaCoastGuard”

Prime Minister's Office
Prime Minister lauds Indian Coast Guard on their Raising Day for Exemplary Service
01 FEB 2025 9:30AM by PIB Delhi
On the occasion of Indian Coast Guard’s Raising Day, the Prime Minister, Shri Narendra Modi praised the force for its bravery, dedication, and relentless vigilance in protecting our vast coastline. Shri Modi said that from maritime security to disaster response, from anti-smuggling operations to environmental protection, the Indian Coast Guard is a formidable guardian of our seas, ensuring the safety of our waters and people.
The Prime Minister posted on X;
“Today, on their Raising Day, we laud the Indian Coast Guard for safeguarding our vast coastline with bravery, dedication and relentless vigilance. From maritime security to disaster response, from anti-smuggling operations to environmental protection, the Indian Coast Guard is a formidable guardian of our seas, ensuring the safety of our waters and people.
@IndiaCoastGuard”