ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭାରତର ୭୬ତମ ଗଣତନ୍ତ୍ର ଦିବସରେ ଶୁଭେଚ୍ଛା ପାଇଁ ଫ୍ରାନ୍ସର ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଓ ଆୟର୍ଲାଣ୍ଡର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଇଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
27 JAN 2025 11:01AM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତର ୭୬ତମ ଗଣତନ୍ତ୍ର ଦିବସରେ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇଥିବାରୁ ଫ୍ରାନ୍ସର ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଇମାନୁଏଲ ମାକ୍ରନ ଓ ଆୟର୍ଲାଣ୍ଡର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମାଇକେଲ ମାର୍ଟିନଙ୍କୁ ଆଜି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଇଛନ୍ତି ।
ଫ୍ରାନ୍ସର ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଏକ୍ସ ରେ କରିଥିବା ଏକ ପୋଷ୍ଟର ଉତ୍ତରରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି:
“ମୋର ପ୍ରିୟ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି @EmmanuelMacron ଭାରତର ୭୬ତମ ଗଣତନ୍ତ୍ର ଦିବସରେ ଆପଣଙ୍କ ଶୁଭକାମନା ବେଶ୍ ପ୍ରଶଂସନୀୟ । ଗତବର୍ଷ ଏହି ଅବସରରେ ଆପଣଙ୍କ ଉପସ୍ଥିତି ବାସ୍ତବରେ ଆମର ରଣନୀତିକ ସହଭାଗିତା ଏବଂ ସ୍ଥାନୀୟ ମିତ୍ରତା ପାଇଁ ଏକ ମହତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ମୁହୂର୍ତ୍ତ ଥିଲା । ମାନବତାର ଉତ୍ତମ ଭବିଷ୍ୟତ ପାଇଁ ଆମେ ଶୀଘ୍ର ଏଆଇ କାର୍ଯ୍ୟାନ୍ୱୟନ ସମ୍ମିଳନୀରେ ମିଳିତ ହେବା ।”
ଆୟର୍ଲାଣ୍ଡର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସ ରେ କରିଥିବା ଏକ ପୋଷ୍ଟ ର ଉତ୍ତରରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି:
“ଶୁଭକାମନା ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ @MichealMartinTD ଆପଣଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ । ମୋର ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ବିଶ୍ୱାସ ଅଛି କି ଗଣତନ୍ତ୍ରରେ ଥିବା ବିଶ୍ୱାସ ଓ ଆସ୍ଥା ଉପରେ ଆଧାରିତ ଭାରତ ଓ ଆୟର୍ଲାଣ୍ଡ ମଧ୍ୟରେ ବନ୍ଧୁତ୍ୱର ସ୍ଥାୟୀ ବନ୍ଧନ ଆଗାମୀ ଦିନରେ ଅଧିକ ସୁଦୃଢ଼ ହେବ ।”

Prime Minister's Office
Prime Minister thanks President of France and Prime Minister of Ireland for greetings on India’s 76th Republic Day
27 JAN 2025 11:01AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today thanked President of France, H.E Emmanuel Macron and Prime Minister of Ireland, H.E Micheal Martin for greetings on India’s 76th Republic Day.
Responding to a post by President of France on X, Shri Modi said:
“My dear friend, President @EmmanuelMacron, your kind greetings on India’s 76th Republic Day are deeply appreciated. Your august presence last year on this day was indeed a high point in our strategic partnership and enduring friendship. See you soon at the AI Action Summit in Paris as we work together for better future of the humanity.”
Responding to a post by Prime Minister of Ireland on X, Shri Modi said:
“Thank you Prime Minister @MichealMartinTD for your kind wishes. I am confident that the enduring bonds of friendship between India and Ireland, based on the shared trust and belief in democracy, will continue to strengthen in times to come.”