Prime Minister's Office
Prime Minister thanks President of France and Prime Minister of Ireland for greetings on India’s 76th Republic Day
27 JAN 2025 11:01AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today thanked President of France, H.E Emmanuel Macron and Prime Minister of Ireland, H.E Micheal Martin for greetings on India’s 76th Republic Day.
Responding to a post by President of France on X, Shri Modi said:
“My dear friend, President @EmmanuelMacron, your kind greetings on India’s 76th Republic Day are deeply appreciated. Your august presence last year on this day was indeed a high point in our strategic partnership and enduring friendship. See you soon at the AI Action Summit in Paris as we work together for better future of the humanity.”
Responding to a post by Prime Minister of Ireland on X, Shri Modi said:
“Thank you Prime Minister @MichealMartinTD for your kind wishes. I am confident that the enduring bonds of friendship between India and Ireland, based on the shared trust and belief in democracy, will continue to strengthen in times to come.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ফ্রান্সকী রাস্ত্রপতি অমসুং আইরলেন্দগী প্রধান মন্ত্রীনা ভারতকী 76শুবা রিপব্লিক দেগী য়াইফ পাউজেল পীরকপদা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
27 JAN 2025 11:01AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ফ্রান্সকী রাস্ত্রপতি, ঐচ.ই. ইম্মান্যুএল মেক্রোন অমসুং আইরলেন্দগী প্রধান মন্ত্রী, ঐচ.ই. মাইকেল মার্তিননা ভারতকী 76শুবা রিপব্লিক দেগী য়াইফ পাউজেল পীরকপদা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে।
Xতা ফ্রান্সকী রাস্ত্রপতিনা তৌরকপা পোস্ত অমগী পাউখুম পীরদুনা শ্রী মোদীনা হায়:
“ঐগী নুশিরবা মরুপ, রাস্ত্রপতি @EmmanuelMacron, ভারতকী 76শুবা রিপব্লিক দেগী অদোমগী য়াইফ-পাউজেলগীদমক থাগৎচরি। নুমিৎ অসিদা মমাংগী চহিদা অদোম্না শরুক য়াখিবা অদু ঐখোয়গী স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপ অমসুং মতম শাংলবা মরুপ ওইবগী মরীগীদমক মরু ওইবা মীকুপ অমা ওইখি। ঐখোয়না মীওইবা খুন্নাইগী য়াইফনবগীদমক পুন্না থবক তৌবগা লোয়ননা পেরিসতা পাংথোক্কদৌরিবা AI এক্সন সম্মিৎতা অথুবদা থেংনরসি।”
Xতা আইরলেন্দগী প্রধান মন্ত্রীনা তৌরকপা পোস্ত অমগী পাউখুম পীরদুনা শ্রী মোদীনা হায়:
“অদোমগী য়াইফ-পাউজেলগীদমক থাগৎচরি প্রধান মন্ত্রী @MichealMartinTD। ঐহাক্না থাজৈ মদুদি ভারত অমসুং আইরলেন্দগী দেমোক্রেসীগী মান্নবা ৱাখল্লোন অমসুং থাজবা অসিদা য়ুম্ফম ওইবা মরুপ ওইবগী মরীশিং অসি তুংদা লাক্কদবা মতমশিংদা মসি মখা তানা মপাঙ্গল কনখৎলক্কনি।”