ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
‘ବେଟୀ ବଚାଓ ବେଟୀ ପଢ଼ାଓ’ ଯୋଜନା ଲକ୍ଷାଧିକ ଲୋକଙ୍କୁ ପ୍ରେରଣା ଦେବା ସହ ମହିଳାମାନଙ୍କୁ ଭାରତର ପ୍ରଗତିରେ ଅଗ୍ରଣୀ ସ୍ଥାନ ଦେଇପାରିଛି: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
22 JAN 2025 1:25PM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି କହିଛନ୍ତି କି, ‘ବେଟୀ ବଚାଓ ବେଟୀ ପଢ଼ାଓ’ ଯୋଜନା ଲକ୍ଷାଧିକ ଲୋକଙ୍କୁ ପ୍ରେରଣା ଦେବା ସହ ମହିଳାମାନଙ୍କୁ ଭାରତର ପ୍ରଗତିରେ ଅଗ୍ରଣୀ ସ୍ଥାନ ଦେଇପାରିଛି । ସେ କହିଛନ୍ତି, କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀମତୀ ଅନ୍ନପୂର୍ଣ୍ଣା ଦେବୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଲିଖିତ ଲେଖରେ ଏହା ବର୍ଣ୍ଣନା କରାଯାଇଛି କି ଭାରତରେ ମହିଳାମାନେ କିପରି ପରିବର୍ତ୍ତନକାରୀ, ଉଦ୍ୟମୀ ଏବଂ ନେତ୍ରୀ ଭାବେ ଆଗକୁ ଆସିପାରିଛନ୍ତି ।
ଏକ୍ସ ରେ କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀମତୀ ଅନ୍ନପୂର୍ଣ୍ଣା ଦେବୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ହୋଇଥିବା ଏକ ପୋଷ୍ଟ ର ପ୍ରତିକ୍ରିୟାରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି:
“କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀମତୀ ଅନ୍ନପୂର୍ଣ୍ଣା ଦେବୀ @Annapurna4BJP ଭାରତରେ ମହିଳାମାନେ କିପରି ପରିବର୍ତ୍ତନକାରୀ, ଉଦ୍ୟମୀ ଏବଂ ନେତ୍ରୀ ଭାବେ ଆଗକୁ ଆସିପାରିଛନ୍ତି ତାହା ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି । ‘ବେଟୀ ବଚାଓ ବେଟୀ ପଢ଼ାଓ’ #BetiBachaoBetiPadhao ଯୋଜନା ଲକ୍ଷାଧିକ ଲୋକଙ୍କୁ ପ୍ରେରଣା ଦେବା ସହ ମହିଳାମାନଙ୍କୁ ଭାରତର ପ୍ରଗତିରେ ଅଗ୍ରଣୀ ସ୍ଥାନ ଦେଇପାରିଛି ।”

Prime Minister's Office
Beti Bachao Beti Padhao initiative has inspired millions and positioned women at the forefront of India's progress: Prime Minister
22 JAN 2025 1:25PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi today remarked that Beti Bachao Beti Padhao initiative has inspired millions and positioned women at the forefront of India's progress. He said that the article by Union Minister Smt Annapurna Devi highlights how India's daughters are emerging as changemakers, entrepreneurs and leaders.
Responding to a post by Union Minister Smt Annapurna Devi on X, the Prime Minister said:
“Union Minister @Annapurna4BJP Ji highlights how India's daughters are emerging as changemakers, entrepreneurs and leaders. The #BetiBachaoBetiPadhao initiative has inspired millions and positioned women at the forefront of India's progress.”