প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী জনুৱারি ১৩ দা জম্মু অমসুং কাস্মিরদা চৎকনি অমসুং সোনামার্গ তন্নেল প্রোজেক শঙ্গাগনি
সোনামার্গ তন্নেল প্রোজেক্না শ্রীনগর অমসুং সোনামার্গতগী লেহ ফাওবা চহি চুপ্পা চৎপা য়াবা লম্বী লৈহনগনি
প্রোজেক অসিনা য়াম্না মরুওইবা লাদাখ লমদমদা অশোই-অঙাম থোকহন্দনা অমসুং অপনবা পীদনা চৎথোক-চৎশিন য়াহনগনি
জম্মু অমসুং কাস্মির অমসুং লাদাখ লমদম শীনবা থুংনা প্রোজেক অসিনা ঙাক-শেনগী খুৎলায়শিং পুথোক-পুশিন তৌবা শেন-থুম চাউখৎপা অমসুং নাত অমসুং চৎনবীগী অপুনবা শক্তম শাগৎপা হেনগৎহনগনি
সোনামার্গ চহি চুপ্পা লমকোয়বা লাকপা য়াবা মফম অমা ওইহন্দুনা তুরিজমদা অচৌবা ইনোৎ অমা ফংলগনি
11 JAN 2025 5:41PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী জনুৱারি ১৩ দা জম্মু অমসুং কাস্মিরগী সোনামার্গতা চৎকনি। অয়ুক্কী পুং ১১:৪৫ রোম তাবদা মহাক্না সোনামার্গ তন্নেলদা চৎকনি অমসুং প্রোজেক অসি শঙ্গাগনি। থৌরম অদুদা মহাক্না মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি।
চাউরাক্না কিমি ১২ রোম শাংবা সোনামার্গ তন্নেল প্রোজেক অসি লুপা করোর ২,৭০০ হেন্না চঙনা শেমগৎপনি। মসিদা সোনামার্গ মেন তন্নেল, এগ্রেস তন্নেল অমা অমসুং তন্নেল ফাওবা য়ৌরক্নবা লম্বীশিং য়াওরি। সমুদ্রা ইমায়দগী ফিত ৮,৬৫০ হেন্না ৱাংবা মফম অমদা লৈদুনা, মসিনা চীং অমসুং উন নিংখায়বা লম্বীশিং নাথৈরম্লগা, শ্রীনগর অমসুং সোনামার্গতগী লেহ ফাওবা চহি চুপ্পা চৎপা য়াবা লম্বী লৈহনগনি অমসুং য়াম্না মরুওইবা লাদাখ লমদমদা অশোই-অঙাম থোকহন্দনা অমসুং অপনবা পীদনা চৎথোক-চৎশিন য়াহনগনি। সোনামার্গ চহি চুপ্পা লমকোয়বা লাকপা য়াবা মফম অমা ওইহন্দুনা তুরিজমদা অচৌবা ইনোৎ অমা পীগনি, নিংথম থাগী তুরিজম, এদভেঞ্জর স্পোর্তসশিং অমসুং লমদম অদুগী হিংনবা লম্বীশিং ফগৎহনগনি।
২০২৮ দা লোইশিন্নবা পান্দম থম্লিবা জোজিলা তন্নেলগা লোয়ননা, মসিনা লম্বীগী অশাংবা কিমি ৪৯ দগী কিমি ৪৩ দা হন্থহনগনি অমসুং গারিগী অয়াংবা পুংদা কিমি ৩০ দগী পুংদা কিমি ৭০ দা হেনগৎহনগনি অমসুং শ্রীনগর তম্পাক অমসুং লাদাখকী মরক্ত এন.ঐচ-১ না শম্নহগনি। মসিগী চৎথোক-চৎশিনগী খুদোংচাবা ফগৎহনবা অসিনা জম্মু অমসুং কাস্মির অমসুং লাদাখ লমদম শীনবা থুংনা প্রোজেক অসিনা ঙাক-শেনগী খুৎলায়শিং পুথোক-পুশিন তৌবা শেন-থুম চাউখৎপা অমসুং নাত অমসুং চৎনবীগী অপুনবা শক্তম শাগৎপা হেনগৎহনগনি।
খুদোংচাদবা ফিবমশিংদা হৈশিংনা থবক শুরিবা শিন্মীশিংগা প্রধান মন্ত্রীগা উনগনি অমসুং ইঞ্জিনিয়ারিংগী মাইপাকপা অসিদা মখোয়না পাংথোকখিবা থবকশিংগীদমক ইকায়খুম্নবা উৎকনি।

Prime Minister's Office
PM to visit J&K and inaugurate Sonamarg Tunnel project on 13th January
Sonamarg Tunnel will provide all-weather connectivity between Srinagar and Sonamarg enroute to Leh
Project will ensure safer and uninterrupted access to the strategically critical Ladakh region
Project will boost defense logistics, drive economic growth and socio-cultural integration across J&K and Ladakh
Tourism to get a major boost by transforming Sonamarg into a year-round destination
11 JAN 2025 5:41PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Sonamarg in Jammu & Kashmir on 13th January. At around 11:45 AM, he will visit the Sonamarg Tunnel which will be followed by its inauguration. He will also address the gathering on the occasion.
The Sonamarg Tunnel project, around 12 km long, has been constructed at a cost of over Rs 2,700 crore. It comprises of the Sonamarg main tunnel of 6.4 km length, an egress tunnel and approach roads. Situated at an altitude of over 8,650 feet above sea level, it will enhance all-weather connectivity between Srinagar and Sonamarg enroute to Leh, bypassing landslide and avalanche routes and ensuring safer and uninterrupted access to the strategically critical Ladakh region. It will also promote tourism by transforming Sonamarg into a year-round destination, boosting winter tourism, adventure sports, and local livelihoods.
Along with the Zojila Tunnel, set for completion by 2028, it will reduce the route length from 49 km to 43 km and boost vehicle speed from 30 km/hr to 70 km/hr, ensuring seamless NH-1 connectivity between Srinagar Valley and Ladakh. This enhanced connectivity will boost defense logistics, drive economic growth and socio-cultural integration across Jammu & Kashmir and Ladakh.
Prime Minister will also meet the construction workers who have worked meticulously in the harshest conditions, acknowledging their contribution to this engineering feat.