Prime Minister's Office
Prime Minister condoles demise of army veteran, Hav Baldev Singh (Retd)
08 JAN 2025 10:45PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has condoled the demise of army veteran, Hav Baldev Singh (Retd) and said that his monumental service to India will be remembered for years to come. A true epitome of courage and grit, his unwavering dedication to the nation will inspire future generations, Shri Modi further added.
The Prime Minister posted on X;
“Saddened by the passing of Hav Baldev Singh (Retd). His monumental service to India will be remembered for years to come. A true epitome of courage and grit, his unwavering dedication to the nation will inspire future generations. I fondly recall meeting him in Nowshera a few years ago. My condolences to his family and admirers.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ସେନାର ବରିଷ୍ଠ ହାବିଲଦାର ବଳଦେବ ସିଂହ (ଅବସରପ୍ରାପ୍ତ)ଙ୍କ ବିୟୋଗରେ ଶୋକ ପ୍ରକାଶ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
08 JAN 2025 10:45PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ସେନାର ପୂର୍ବତନ ବରିଷ୍ଠ ହାବିଲଦାର ବଳଦେବ ସିଂହ (ଅବସରପ୍ରାପ୍ତ)ଙ୍କ ବିୟୋଗରେ ଶୋକ ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି । ଭାରତ ପ୍ରତି ତାଙ୍କର ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ସେବା ଆଗାମୀ ବର୍ଷ ବର୍ଷ ଧରି ସ୍ମରଣ କରାଯିବ ବୋଲି ସେ କହିଛନ୍ତି । ସେ ସାହସ ଏବଂ ଦୃଢ଼ ସଂକଳ୍ପର ଏକ ପ୍ରକୃତ ପ୍ରତୀକ । ଦେଶ ପ୍ରତି ତାଙ୍କର ଅଟଳ ସମର୍ପଣ ଭବିଷ୍ୟତ ପିଢ଼ିକୁ ପ୍ରେରଣା ଦେବ ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି;
“ଅବସରପ୍ରାପ୍ତ ବରିଷ୍ଠ ହାବିଲଦାର ବଳଦେବ ସିଂହଙ୍କ ବିୟୋଗରେ ମୁଁ ଦୁଃଖିତ । ଭାରତ ପ୍ରତି ତାଙ୍କର ସ୍ମାରକୀ ସେବା ଆଗାମୀ ଅନେକ ବର୍ଷ ଧରି ସ୍ମରଣ କରାଯିବ । ସାହସ ଏବଂ ଦୃଢ଼ ସଂକଳ୍ପର ଏକ ପ୍ରକୃତ ପ୍ରତୀକ, ଦେଶ ପ୍ରତି ତାଙ୍କର ଅଟଳ ସମର୍ପଣ ଭବିଷ୍ୟତ ପିଢ଼ିକୁ ପ୍ରେରଣା ଦେବ । କିଛି ବର୍ଷ ପୂର୍ବେ ନୌଶେରାରେ ତାଙ୍କ ସହିତ ହୋଇଥିôବା ସାକ୍ଷାତକୁ ମୁଁ ସ୍ମରଣ କରୁଛି । ତାଙ୍କ ପରିବାର ଏବଂ ପ୍ରଶଂସକଙ୍କ ପ୍ରତି ମୋର ସମବେଦନା ।”