প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা তোঙান-তোঙানবা রেলৱে প্রোজেকশিং শঙ্গাখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
জম্মু-কাস্মির, তেলঙ্গানা অমসুং ওরিসাদা রেল ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেকশিং হৌদোকপা অসিনা তুরিজম চাউখৎহনগনি অমসুং হায়রিবা লমদমশিং অসিগী শেন-থুমগী ফিবম চাউখৎপা হেনগৎহনগনি: প্রধান মন্ত্রী
ঙসি, লৈবাক অসি বিকসিত ভারতকী পান্দম ফংনবা থবক পায়খৎলে অমসুং মসিগীদমক, ভারতকী রেলৱেজশিং চাউখৎহনবা য়াম্না মরুওই: প্রধান মন্ত্রী
পেরামিতর মরিদা ভারত্ত রেলৱেশিং চাউখৎপা খুমাঙচাউশিন্নবা ঐখোয়না থবক পায়খৎলে। অহানবদা, রেলৱে ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং মতমগা চুন্না শেমগৎপা, অনিশুবদা, রেলৱে পেসেঞ্জরশিংগী অনৌবা খুদোংচাবশিং, অহুমশুবদা লৈবাক্কী কাচিন-কোয়া শীনবা থুংনা রেল য়ৌহনবা অমসুং মরিশুবদা, থবক ফংনবা, উদ্যোগশিং শৌগৎনবা রেলৱে শীজিন্নবা: প্রধান মন্ত্রী
ঙসি, ভারতকী রেলৱে লাইনশিং চাদা ১০০ ইলেক্ত্রিক ফংহনগদবা খজিক্ত ঙাইরে, রেলৱেশিং য়ৌহন্নবা ঐখোয়না লেপ্তনা থবক পায়খৎলি: প্রধান মন্ত্রী
06 JAN 2025 3:00PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা তোঙান-তোঙানবা রেলৱে প্রোজেকশিং শঙ্গাখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অনৌবা জম্মু রেলৱে দিবিজন শঙ্গাখ্রে। মহাক্না ইস্ত কোস্ত রেলৱেগী রায়াগাদা রেলৱে দিবিজন বিল্দিংগী উরেপ-উয়ুংশু তমখি অমসুং তেলঙ্গানাদা চারলাপাল্লি নিউ তর্মিনেল স্তেসন শঙ্গাখি।
শ্রী গুরু গোবিন্দ সিংহজি জয়েন্তি থৌরমদা মহাক্কী য়াইফ-পাউজেল পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি মহাক্কী পাউতাকশিং অমসুং পুন্সিনা মপাঙ্গল কনবা অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা লৈবাক অমগী ইথিল পীরে। লম্বী-থোংগী লমদা ভারত য়াম্না য়াংনা চাউখৎলক্লি। ২০২৫ হেক হৌরকপদগী, ভারতনা লৈবাক অসিগী কিমি ১০০ হেনবগী মেত্রো রেল নেতৱার্ক শাঙদোকহল্লে। ঙরাং দিল্লি মেত্রো প্রোজেকশিং হৌদোকখিবগা লোয়ননা দিল্লি-এন.সি.আরদা নমো ভারত ত্রেন হৌদোকখ্রে। লৈবাক অসিগী অৱাং, নোংপোক অমসুং খা লমদমশিংগী অনৌবা চৎথোক-চৎশিনগী অচৌবা খোঙথাং অমা ওইনা জম্মু অমসুং কাস্মির, ওরিসা অমসুং তেলঙ্গানাদা প্রোজেকশিং হৌদোক্তুনা, ঙসিগী থৌরম অসি লৈবাক শীনবা থুংনা মথং মথং পুন্না চাউখৎমিন্নবগী খুদম অমনি। সবকা সাথ, সবকা বিকাসগী লাইৱা অসিনা বিকসিত ভারত অমগী পান্দম থবক ওইনা পাংথোকপদা মতেং পাংলি। চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং অসিগীদমক রাজ্যশিং অসিগী মীয়াম অমসুং ভারতকী মীয়ামদা হরাওবা ফোঙদোকচরি।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি দেদিকেতেদ ফ্রেদ কোরিদোরগুম্বা অনৌবা রেল নেতৱাকশিং লৈবাক অসিদা য়াংনা শেমগৎলি। অখন্নবা নেতৱার্কশিং অসিনা হান্নগী ত্রেকশিং প্রেসর পীবা হন্থহনগনি অমসুং য়াম্না য়াংনা চেনবা ত্রেনশিংগীদমক অহেনবা খুদোংচাবশিংশু পীগনি। মেদ ইন ইন্দিয়া পুক্নিং থৌগৎপগা লোয়ঘননা রেলৱেশিংদা অওনবা অমা পুরক্লি। স্তেসনশিং অমুক হন্না শেমগৎলে, স্তেসনশিংদা সোলার পেনেলশিং থম্লে অমসুং রেলৱে স্তেসনশিংদা ‘ৱান স্তেসন, ৱান প্রদক’ স্তোলশিং লিংখৎলে। হায়রিবা থবকশিং অসিনা রেলৱে সেক্তরদা অনৌবা থবক মিল্লিয়ন কয়া ফংহল্লে। হৌখিবা চহি ১০দা নহারোল মিল্লিয়ন কয়া রেলৱেশিংদা সরকারগী থবকশিং ফংলে। অনৌবা ত্রেন কোচশিং পুথোক্নবা ফেক্তরিশিংনা রো মেতরিএলশিং দরকার ওইবদগী অতোপ্পা হিরমশিংদশু থবক হেন্না ফংনবা খুদোংচাবশিং পীরে।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি রেলৱেজগী অখন্নবা স্কিলশিংগী য়েংদুনা লৈবাক অসিগী অহানবা গাতি-শক্তি য়ুনিভর্সিতি লিংখৎলে। রেলৱে নেতৱার্কশিং শাংদোক্লে, অনৌবা দিবিজনশিং অমসুং হেদক্বাতরশিং লিংখৎলে, জম্মু, কাস্মির, হিমাচল প্রদেস, পঞ্জাব অমসুং লেহ-লাদাখগুম্বা মফমশিং কান্নবা ফংলে। রেলৱে ইনফ্রাস্ত্রকচরদা জম্মু অমসুং কাস্মির অনৌবা মাইপাকপশিং লৈরে, উধাম্পুর-শ্রীনগর-বারমুল্লা রেল লাইন ঙসি লৈবাক শীনবা থুংনা ৱারিনরে। মালেমদা খ্বাইদগী ৱাংবা রেলৱে আর্ক ব্রিজ লোইশিল্লকপদা, লেহ-লাদাখকী মীয়াম লৈবাক অসিগী অতৈ মফমশিংগা শম্নবদা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌগনি। লৈবাক অসিগী অহানবা কেবলগী রেলৱে ব্রিজ অঞ্জি খাদ ব্রিজ অসিশু প্রোজেক অসিগী শরুক অমনি। চেনাব থোং অমসুং অঞ্জি খাদ থোং অসি ইঞ্জিনিয়ারিংগী লাম্বা লৈতবা থবকশিংনি অমসুং মসিনা লমদম অসিদা শেন-থুমগী ফিবম চাউখৎপা অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা হেনগৎহনগনি।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি ওরিসাদা মহৌশাগী লনশিং, শাংলবা সমুদ্র মপান অমা লৈরি অমসুং মালেমগী ললোন-ইতিক পাংথোক্নবগী খুদোংচাবা য়াম্না লৈরি। ললোন-ইতিক অমসুং উদ্যোগ চাউখৎহন্নবা গাতি শক্তি কার্গো তর্মিনেল ৭ লিংখৎপগা লোয়ননা রাজ্য অসিদা লুপা করোর ৭০,০০০ হেনবগী তোঙান-তোঙানবা রেলৱে প্রোজেকশিং পায়খৎলি। ঙসি ওরিসাদা রায়াগাদা রেলৱে দিবিজনগী উরেপ-উয়ুং তমখিবা আসিনা রাজ্য অসিগী রেলৱে ইনফ্রাস্ত্রকচর মপাঙ্গল কনখৎহন্দুনা ত্রাইবেল ইমুংশিং মশিং য়াম্না খুন্দারিবা খা ওরিসাদা তুরিজম, ললোন-ইতিক অমসুং থবক ফংবা হেন্না ফগৎহনগনি।
ঙসি চারলাপাল্লি নিউ তর্মিনেল স্তেসন শঙ্গারদুনা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি স্তেসন অসিনা আউতর রিং রোদগা শম্নদুনা লমদম অসি চাউখৎপা য়াংখৎহনগনি। স্তেসন অসিদা অনৌবা খুদোংচাবশিং হায়বদি প্লেতফোর্মশিং, লিফশিং, ইসকালেতরশিং, সোলার পৱারগী থবকশিং লৈরে। মসি তুংকোইনা চৎনবা য়াবা ইনফ্রাস্ত্রকচরগী শেমগৎনবা থাংজিনবা খোঙথাং অমনি। নৌবা তর্মিনেল অসিনা সিকন্দরবাদ, হায়দ্রবাদ অমসুং কাচিগুরাদা হৌজিক লৈরিবা স্তেসনশিংদা মী চিনবা হন্থহন্দুনা মীয়ামদা হেন্না খুদোংচাহনগনি।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি অসিগুম্বা প্রোজেকশিংনা মীয়াম হিংবদা লাইবা হেনগৎহনবতা নত্তনা ললোন-ইতিক পাংথোকপদা লাইবা হেনগৎহনগনি, ভারতকী ইনফ্রাস্ত্রকচরশিংগী পান্দমশিং ফংহনবা ঙমগনি। হৌজিক ভারত্ত এক্সপ্রেসৱেশিং, ঈশিং লম্বীশিং অমসুং মেত্রো নেতৱার্কশিং য়াওনা ইনফ্রাস্ত্রকচর পাকথোক-চাউথোকপগী থবক চৎথরি। ২০১৪ দা এয়রপোর্ত ৭৫ লৈরম্বদগী হৌজিক এয়রপোর্ত ১৫০ য়ৌরে অমসুং সহর ৫ দা মেত্রোগী থবকশিং লৈরম্বদগী হৌজিক লৈবাক অসিগী সহর ২১ দা মেত্রো লৈরে। হায়রিবা প্রোজেকশিং অসি বিকসিত ভারত অমগী অচৌবা লম্বী অমনি অমসুং মসি হৌজিক লৈবাক অসিগী মীওই খুদিংমক্কী মিসন অমা অমা ওইরে।
ভারতনা চাউখৎলকপদা থাজবা ফোঙদোক্লদুনা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি ঐনা থাজৈ মদুদি, অপুনবা ওইনা, ঐখোয়না মসিগী চাউখৎপা অসি মখা চৎথহনগনি। খুমাংচাউশিনবশিং অসিগীদমক মহাক ভারতকী মীয়াম থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং লৈবাক শেমগৎনবা সরকারনা পায়খৎলিবা থবকশিং অমুক হন্না নিংশিংখি।
থৌরম অদুদা শরুক য়াখিবা শক্নাইরবা মীওইশিংগী মনুংদা রেলৱে, ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং, ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজিগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অশ্বিনি বৈষ্ণব, য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী জি কিসন রেদ্দি, সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজি, আর্থ সাইন্সেসগী রাজ্য মন্ত্রী অমসুং পি.এম.ওগী রাজ্য মন্ত্রী দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহ, য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী ভি সোমান্না, রাজ্য মন্ত্রী শ্রী রভনিত সিংহ বিত্তু, য়ুনিয়ন মিনিস্তর বন্দি সঞ্জয় কুমার, ওরিসাগী রাজ্যপাল শ্রী হরি বাবু কামভামপতি, তেলঙ্গানাগী রাজ্যপাল শ্রী জিসনু দেব ভর্মা, জম্মু অমসুং কাস্মিরগী লেপ্তনেন্ত গভর্নর শ্রী মনোজ সিনহা, জম্মু অমসুং কাস্মিরগী চীফ মিনিস্তর শ্রী ওমর অবদুল্লাহ, তেলাঙ্গানাগী চীফ মিনিস্তর শ্রী এ রেভান্থ রেদ্দি অমসুং ওরিসাগী চীফ মিনিস্তর শ্রী মোহন চরন মাঝি য়াওখি।
নুঙগীৱারোল
লমদম অসিদা চৎথোক-চৎশিনগী খুদোংচাবা হেনগৎহন্নবা মরুওইবা খোঙথাংদা, প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা জম্মু রেলৱে দিভিজন শঙ্গাখ্রে। তেলঙ্গনাগী চর্লাপল্লী ন্যু তর্মিনেল স্তেসনসু মহাক্না শঙ্গাখি অমসুং ইস্ত কোস্ত রেলৱেগী রায়াগাদা রেলৱে দিভিজন বিল্দিংগী উরেপ উয়ুংসু তমখি।
পাথানকোৎ -জম্মু -উধামপুর - শ্রীনগর-বারামুল্লা, ভোগপুর সিরৱাল – পাথানকোৎ, বতালা – পাথানকোৎ অমসুং পাথানকোৎতগী জোগিন্দর নগর ফাওবগী সেক্সনশিং য়াওবা কিমি ৭৪২.১ শাংবা জম্মু রেলৱে দিভিজন শেমগৎপা অসিনা জম্মু অমসুং কাশ্মির অমসুং অকোয়বগী লমদমশিংদা চাউনা কান্নবা ফংহন্দুনা মসিনা মতম কয়াদগী পন্দুনা লৈরক্লবা মীয়ামগী অপাম্বা অদু মপুং ফাহল্লগনি অমসুং ভারতকী অতোপ্পা শরুকশিংগা চৎথোক-চৎশিনগী খুদোংচাবা ফগৎহনগনি। মসিনা থবক ফংহনবগী খুদোংচাবশিং, ইনফ্রাস্ত্রকচর চাউখৎহনবা, তুরিজম চাউখৎহনবা অমসুং লমদম অসিগী অপুনবা শেন-থুমগী ফিবম ফগৎহনবদা মতেং পাংগনি।
তেলঙ্গনাগী মেদচল-মালকাজগিরি দিস্ত্রিক্তকী চর্লাপল্লী ন্যু তর্মিনেল স্তেসন অসি চাউরাক্না লুপা করোর ৪১৩ গী শেনফমগা লোয়ননা অনিশুবা এন্ত্রীগী প্রোভিজনগা লোয়ননা কোচিং তর্মিনেল অমা ওইনা শেমগৎখ্রে। মসিগী মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবম কায়হন্দবা তর্মিনেল অসিনা পেসেঞ্জরশিংগীদমক অফবা খুদোংচাবশিং লৈহল্লগনি, মসিনা সিকন্দরাবাদ, হায়দ্রাবাদ অমসুং কচেগুদাগুম্বা সহর অসিগী হৌজিক লৈরিবা কোচিং তর্মিনেলশিংদা লৈরিবা ত্রেনগী কঞ্জেসন হন্থহল্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ইস্ত কোস্ত রেলৱেগী রায়াগাদা রেলৱে দিভিজন বিল্দিংগী উরেপ উয়ুংসু তমখি। মসিনা ওরিশা, অন্ধ্র প্রদেশ অমসুং মনাক নকপদা লৈবা মফমশিংদা চৎথোক-চৎশিনগী খুদোংচাবা ফগৎহল্লগনি অমসুং লমদম অসিগী অপুনবা শেন-থুমগী ফিবম ফগৎহনবদা মতেং ওইরগনি।
आज देश विकसित भारत की संकल्प सिद्धि में जुटा है और इसके लिए भारतीय रेलवे का विकास बहुत महत्वपूर्ण है: PM @narendramodi
— PMO India (@PMOIndia) January 6, 2025
भारत में रेलवे के विकास को हम चार पैरामीटर्स पर आगे बढ़ा रहे हैं।
पहला- रेलवे के इंफ्रास्ट्रक्चर का modernization
दूसरा- रेलवे के यात्रियों को आधुनिक सुविधाएं
तीसरा- रेलवे की देश के कोने-कोने में कनेक्टिविटी
चौथा- रेलवे से रोजगार का निर्माण, उद्योगों को सपोर्ट: PM
— PMO India (@PMOIndia) January 6, 2025
आज भारत, रेल लाइनों के शत प्रतिशत electrification के करीब है।
हमने रेलवे की reach को भी लगातार expand किया है: PM @narendramodi
— PMO India (@PMOIndia) January 6, 2025
The launch of rail infrastructure projects in Jammu-Kashmir, Telangana and Odisha will promote tourism and add to socio-economic development in these regions. https://t.co/Ok7SslAg3g
— Narendra Modi (@narendramodi) January 6, 2025

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurates and lays foundation stone of various railway projects
The launch of rail infrastructure projects in Jammu-Kashmir, Telangana and Odisha will promote tourism and add to socio-economic development in these regions: PM
Today, the country is engaged in achieving the resolve of Viksit Bharat and for this, the development of Indian Railways is very important: PM
We are taking forward the development of railways in India on four parameters. First- modernization of railway infrastructure, Second- Modern facilities for railway passengers, Third- Railway connectivity in every corner of the country, Fourth- Railways for creating jobs, supporting industries: PM
Today India is close to 100 percent electrification of railway lines, We have also continuously expanded the reach of railways: PM
06 JAN 2025 3:00PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated and laid the foundation stone of various railway projects today, via video conferencing. The Prime Minister inaugurated the new Jammu Railway Division. He also laid the foundation stone of Rayagada Railway Division Building of East Coast Railway and inaugurated the Charlapalli New Terminal Station in Telangana.
Extending his greetings on the occasion of Shri Guru Gobind Singhji Jayanti, the Prime Minister emphasized that his teachings and life inspires the vision of a strong and prosperous nation. Lauding Bharat’s fast-paced progress in connectivity, Shri Modi stated that since the start of 2025, India has been accelerating its initiatives with its metro rail network expanding to over 1000 kilometers. He mentioned the recent inauguration of Namo Bharat train in Delhi-NCR along with the launch of Delhi Metro projects yesterday.
Shri Modi added that today’s event is a further testimony to the fact that the entire nation is moving forward together, step by step, as projects launched in Jammu and Kashmir, Odisha and Telangana mark a major leap in modern connectivity for these the north, east and south regions of the country. He reiterated that the mantra of ‘Sabka Saath, Sabka Vikas’ is helping turn the vision of a developed India into reality. He congratulated the people of these states and all citizens of India on these developments.
The Prime Minister reiterated the country’s steadfastness in its efforts to fulfil the vision of a Viksit Bharat. “The development of Indian Railways is central to achieving this goal. Over the past decade, Indian Railways has undergone a historic transformation, altering the nation’s image and significantly boosting the morale of its citizens”, Shri Modi added. The Prime Minister emphasized that development of the Indian Railways is being advanced on four key parameters. First, the modernisation of railway infrastructure; second, the provision of modern facilities for passengers; third, the expansion of railway connectivity to every corner of the country; and fourth, the creation of employment opportunities and support for industries through railways. “Today’s programme is a testament to this vision. The establishment of new divisions and railway terminals will significantly contribute to transforming Indian Railways into a modern 21st-century network”, Shri Modi added. These developments will foster an ecosystem of economic prosperity, enhance railway operations, generate more investment opportunities, and create new jobs.
The Prime Minister remarked that the Vande Bharat trains, Amrit Bharat stations, and Namo Bharat Rail have set new benchmarks for Indian Railways. “Aspirational India today seeks to accomplish more in less time” Shri Modi stated. Currently, Vande Bharat trains operate on more than 50 routes, with 136 services offering passengers a pleasant travel experience. “Just a few days ago, I saw a video showcasing the new sleeper version of the Vande Bharat train running at a speed of 180 kilometres per hour during its trial run. Such milestones fill every Indian with pride”, Shri Modi added. The Prime Minister emphasized that all these achievements are just the beginning, and it won’t be long before Bharat witnesses the operation of its first bullet train.
The Prime Minister underscored that the Indian Railways is focused on improving the travel experience. To this end, over 1,300 Amrit stations across the country are undergoing renovations. He said rail connectivity has grown significantly in the last decade, with nearly 100% electrification of rail lines, up from 35% in 2014. Over 30,000 km of new tracks have been laid, and hundreds of road overbridges and underbridges have been built. Additionally, all unmanned crossings on broad gauge lines have been eliminated, improving passenger safety and reducing accidents.
The Prime Minister highlighted that the work on modern rail networks like the Dedicated Freight Corridor is progressing rapidly in the country. He said these special corridors will reduce pressure on the regular tracks and will also create more opportunities for high-speed trains. Shri Modi emphasised that the railways are undergoing a transformation with the promotion of Made in India. He said Modern coaches are being developed for metros and railways. Stations are also being redeveloped, Solar panels are being installed at stations and ‘One Station, One Product’ stalls are being set up at railway stations. All these initiatives are generating millions of new employment opportunities in the railway sector. “Over the last decade, millions of young people have secured permanent government jobs in the railways. The demand for raw materials in factories producing new train coaches leads to more job opportunities in other sectors as well”, Shri Modi added.
The Prime Minister remarked that keeping in mind the special skills related to the railways, the country's first Gati-Shakti University has also been established. As the railway network expands, new divisions and headquarters are being set up, benefiting regions like Jammu, Kashmir, Himachal Pradesh, Punjab, and Leh-Ladakh. He stated that Jammu and Kashmir is achieving new milestones in railway infrastructure, with the Udhampur - Srinagar -Baramulla rail line, which is being discussed all over the country today. Shri Modi said the completion of the Chenab Bridge, the world's highest railway arch bridge, will play a key role in connecting the region with the rest of India providing convenience to the people of Leh-Ladakh.
Shri Modi remarked that the Anji Khad Bridge, which is the country’s first cable-based railway bridge, is also part of this project. He said Chenab Bridge and the Anji Khad Bridge are unparalleled examples of engineering leading to economic progress in the region and promoting prosperity.
The Prime Minister highlighted that Odisha is blessed with abundant natural resources and a large coastline, and holds significant potential for international trade. He said that several railway projects worth over ₹70,000 crore are ongoing in the state, along with the establishment of seven Gati Shakti cargo terminals, which are boosting trade and industry. Shri Modi stated that today, the foundation stone has been laid for the Rayagada Railway Division in Odisha, which will strengthen the state’s railway infrastructure promoting tourism, business, and employment in Odisha specially South Odisha, where the number of tribal families is higher.
Inaugurating the Charlapalli New Terminal Station in Telangana today, the Prime Minister highlighted its potential to accelerate regional development by connecting to the Outer Ring Road. “This station, connected to the Outer Ring Road, will significantly boost development in the region,” he stated. Shri Modi also highlighted the station’s modern amenities including its platforms, lifts, escalators, solar-powered operations, saying, “This is a step forward in creating sustainable infrastructure.” He further highlighted that this new terminal will ease the pressure on existing stations in Secunderabad, Hyderabad, and Kachiguda, making travel more convenient for the people.
The Prime Minister emphasised that such projects not only enhance the ease of living but also promote the ease of doing business, aligning with India’s broader infrastructure goals. Shri Modi noted that India is currently undergoing a massive infrastructure expansion, including expressways, waterways and metro networks. He said that the number of airports has grown from 74 in 2014 to over 150 today and that metro services have expanded from 5 cities to 21 cities across the country. He said, “These projects are part of a larger roadmap towards a developed India, which is now a mission for every citizen of this country.”
Expressing confidence in Bharat’s growth, the Prime Minister said, “I am certain that, together, we will accelerate this growth even further.” He congratulated the citizens of India on these milestones and reaffirmed the government’s commitment to nation-building.
The Union Minister of Railways, Information and Broadcasting, Electronics & Information Technology, Shri Ashwini Vaishnaw, Union Minister Shri G Kishan Reddy, Union Minister of State for Science & Technology, Earth Sciences, and MoS PMO, Dr. Jitendra Singh, Union Minister Shri V. Somanna, Minister of State Shri Ravneet Singh Bittu, Union Minister Bandi Sanjay Kumar, Governor of Odisha, Shri Hari Babu Kambhampati, Governor of Telangana, Shri Jishnu Dev Varma, Lieutenant Governor of Jammu & Kashmir, Shri Manoj Sinha, Chief Minister of Jammu & Kashmir, Shri Omar Abdullah, Chief Minister of Telangana Shri A Revanth Reddy and Chief Minister of Odisha Shri Mohan Charan Majhi were present among other dignitaries at the event.
Background
In a key move to further boost connectivity in the region, the Prime Minister inaugurated the new Jammu Railway Division. He also laid the foundation stone of Rayagada Railway Division Building of East Coast Railway and inaugurated the Charlapalli New Terminal Station in Telangana.
Creation of the Jammu Railway Division, with 742.1 KM comprising Pathankot - Jammu - Udhampur - Srinagar - Baramulla, Bhogpur Sirwal - Pathankot, Batala - Pathankot and Pathankot to Joginder Nagar sections, will significantly benefit Jammu and Kashmir and surrounding regions, fulfilling the long pending aspiration of the people and improving connectivity to other parts of India. It will create employment opportunities, infrastructure development, promote tourism and lead to overall socio-economic development of the region.
Charlapalli New Terminal Station in the Medchal-Malkajgiri District of Telangana has been developed as a new coaching terminal along with provision of second entry with a cost of around Rs 413 crore. This environment friendly terminal, having good passenger amenities, will ease congestion on the existing coaching terminals in the city like Secunderabad, Hyderabad and Kacheguda.
The Prime Minister also laid the foundation stone for Rayagada Railway Division Building of East Coast Railway. It will improve connectivity in Odisha, Andhra Pradesh and nearby areas and lead to overall socio-economic development of the region.