Prime Minister's Office
PM to inaugurate Grameen Bharat Mahotsav 2025 in New Delhi on 4th January
Theme of the Mahotsav: Building a Resilient Rural India for a Viksit Bharat 2047
Mahotsav aims to celebrate Rural India’s entrepreneurial spirit and cultural heritage
03 JAN 2025 5:56PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate Grameen Bharat Mahotsav 2025 on 4th January, at around 10:30 AM, at Bharat Mandapam, New Delhi. He will also address the gathering on the occasion.
Celebrating Rural India's entrepreneurial spirit and cultural heritage, the Mahotsav will be held from 4th to 9th January with the theme 'Building a Resilient Rural India for a Viksit Bharat 2047’ and motto “गांव बढ़े, तो देश बढ़े”.
The Mahotsav, through various discussions, workshops and masterclasses, aims to enhance rural infrastructure, create self-reliant economies, and foster innovation within rural communities. Its objectives include promoting economic stability and financial security among rural populations, with a special focus on North-East India, by addressing financial inclusion and supporting sustainable agricultural practices.
A significant focus of the Mahotsav will be to empower rural women through entrepreneurship; bring together government officials, thought leaders, rural entrepreneurs, artisans and stakeholders from diverse sectors to build a roadmap for collaborative and collective rural transformation; encourage discussions around leveraging technology and innovative practices to enhance rural livelihoods; and showcase India's rich cultural heritage through vibrant performances and exhibitions.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা জনুৱারি ৪ দা নিউ দিল্লিদা গ্রামিন ভারত মহোৎসব ২০২৫ হৌদোক্কনি
মহোৎসবকী থিম: বিকসিত ভারত ২০৪৭ অমগীদমক খুদোংথিবা থেংনবা ঙম্বা ভারতগী খুঙ্গং শেমগৎপা
ভারতকী খুঙ্গংগী থবক-শুবা নোম্বগী থৌনা অমসুং নাত হরাওবা ফোঙদোক্নবা মহোৎসব অসিনা পান্দম থম্লি
03 JAN 2025 5:56PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জুনুৱারি ৪ গী অয়ুক পুং ১১ রোম তাবদা নিউ দিল্লিগী ভারত মন্দপমদা গ্রামিন ভারত মহোৎসব ২০২৫ হৌদোক্কনি। থৌরম অদুদা মহাক্না মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি।
ভারতকী খুঙ্গংগী থবক-শুবা নোম্বগী থৌনা অমসুং নাত হরাওবা ফোঙদোকপা ওইনা, ‘বিকসিত ভারত ২০৪৭ অমগীদমক খুদোংথিবা থেংনবা ঙম্বা ভারতগী খুঙ্গং শেমগৎপা’ হায়রিবা থিম অমসুং মোত্তো “गांव बढ़े, तो देश बढ़े” গা লোয়ননা মহোৎসব অসি জনুৱারি ৪ দগী জনুৱারি ৯ ফাওবা পাংথোক্কনি।
খুঙ্গংগী ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎনবা, মশা মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা শেন্মিৎলোনশিং শেমগৎনবা অমসুং খুঞ্জাশিংগী মরক্তা অনৌবা থবকশিং পায়খৎপা পুক্নিং থৌগৎনবা পান্দমদা মহোৎসব অসিদা তোঙান-তোঙানবা খন্ন-নৈনবশিং, ৱার্কশোপশিং অমসুং মাস্তরক্লাসশিং পাংথোক্কনি। থৌরম অসিগী পান্দমশিংগী মনুংদা, অৱাং-নোংপোক ভারত্ত অখন্নবা মীৎয়েং থমদুনা, শেন-থুমগী কান্নবশিং ফংহন্দুনা অমসুং তুংকোইনা চৎনবা য়াগদবা লৌউ-শিংউগী থবকশিংদা মতেং পাংদুনা খুঞ্জাশিংগী মরক্ত শেন-থুমগী তংদু-লৈতাবা পুরকপা য়াওরি।
ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রসিপকী খুৎথাংদা খুঙ্গংগী নুপীশিংদা শক্তি পীনবা; সরকারগী ওফিসিএলশিং, অখঙ-অহৈশিং, খুঙ্গংগী ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিং, খুৎহৈবশিং অমসুং তোঙান-তোঙানবা হিরমশিংগী মরী লৈনবশিং পুনশিন্দুনা খুঙ্গংদা অওনবা পুরক্নবা পুন্না থবক তৌমিন্নবা লম্বী অমা শেম্নবা হোৎনবা; খুঙ্গংগী হিংনবগী লম্বীশিং ফগৎনবা তেক্নোলোজি অমসুং অনৌবা থবকশিং পায়খৎনবা খন্ন-নৈনবা পুক্নিং থৌগৎপা অমসুং ফজরবা থৌরমশিং অমসুং একজিবিসনশিংগী খুৎথাংদা ভারতকী ইনাকখুল্লবা নাত অমসুং চৎনবীশিং উৎনবা মহোৎসব অসিনা মীৎয়েং থম্লি।