প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জনুৱারী 3দা পি.এম.না দিল্লীদা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়ামরুম শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
পি.এম.না অশোক বিহারদা স্বাভিমান এপার্তমেন্তসতা ইকনোমিকেল্লী ৱীকর সেক্সনগীদমক নৌনা শাবা ফ্লেৎ 1,675 শঙ্গাগনি
পি.এম.না অর্বান রিদিবেলপমেন্ত প্রোজেক্ত অনি শঙ্গাগনি - নৌরোজী নগরদা ৱার্ল্দ ত্রেদ সেন্তর অমসুং সরোজিনি নগরদা GPRA তাইপ-II ক্বাতরশিং
পি.এম.না দ্বারকাদা CBSEগী ইন্তিগ্রেতেদ ওফিস কমপ্লেক্স শঙ্গাগনি
পি.এম.না নাজাফগরদা লৈবা রোশানপুরাদা ভীর সাভারকর কোলেজকী উরেপ উয়ুং তমগনি
02 JAN 2025 10:18AM by PIB Imphal
"হাউসিং ফোর ওল"গী মহাক্কী অচেৎপা ফিরেপ অদুগী মতুং ইন্না, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা 2025গী জনুৱারী 3দা নুমিৎ য়ুংবা মতুং 12:10 রোম তাবদা দিল্লীগী অশোক ভিহারগী স্বাভিমান এপার্তমেন্তসতা ইন-সিতু স্লম রিহেবিলিতেসন প্রোজেক্তকী মখাদা ঝুগ্গী ঝোপ্রি (JJ) ক্লস্তরগী মীওইশিংগীদমক্তা নৌনা শাবা ফ্লেৎশিংদা চৎকনি। মতুংদা পুং 12:45 রোম তাবদা মহাক্না দিল্লীদা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়া শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা JJ ক্লস্তরগী মীওইশিংগীদমক্তা নৌনা শাবা ফ্লেৎ 1,675 শঙ্গাগনি অমসুং দিল্লীগী অশোক ভিহারদা লৈবা স্বাভিমান ফ্লেৎতা ইলিজিবল বেনিফিসরীশিংদা শোশিং খুৎশিন্নগনি। নৌনা শাবা ফ্লেৎশিং শঙ্গাবা অসিনা দিল্লী দিবেলপমেন্ত ওথোরিতী (DDA) না পায়খৎলিবা অনিশুবা ইন-সিতু স্লম রিহেবিলিতেসন প্রোজেক্ত মায় পাক্না লোইশিনখিবগী খুদম ওইগনি। প্রোজেক্ত অসিগী পান্দমদি দিল্লীগী JJ ক্লাস্তরশিংদা লৈরিবা মীওইশিংদা অফবা অমসুং হকচাং ফনা লৈনবা অকোয়রোন অমা লৈহন্নবা অমসুং মতিক চাবা খুদোংচাবশিং ফংহন্নবা হোৎনবনি।
সরকারনা ফ্লেৎ অমা শাবদা থাদবা লুপা লাখ 25 খুদিংগী, ইলিজিবল ওইবা বেনিফিসরীশিংনা অপুনবা শেনফমগী চাদা 7তগী হন্থবা শেনফম পুথোক্লি, মসিদা নোমিনেল কন্ত্রিব্যুসন ওইনা লুপা লাখ 1.42 অমসুং চহি মঙাগী মেন্তেনেন্সকীদমক লুপা 30,000 য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা অর্বান রিদিবেলপমেন্ত প্রোজেক্ত অনিসু শঙ্গাগনি- নৌরোজী নগরদা ৱার্ল্দ ত্রেদ সেন্তর (WTC) অমসুং সরোজিনী নগরদা জেনরেল পুল রেসিদেন্সিএল একোমোদেসন (GPRA) তাইপ-II ক্বাতরশিং।
নৌরোজী নগরদা লৈরিবা ৱার্ল্দ ত্রেদ সেন্তর অসিনা স্তেৎ-ওফ-দি-আর্ত কম্মর্সিএল তাৱরশিংগা লোয়ননা ফীভম শোক্লবা ক্বার্তর 600 হেন্না নৌনা শেমগৎতুনা মফম অসি শেমদোকখ্রে, মসিনা মোদর্ন এমেনিতীশিংগা লোয়ননা প্রিমিয়ম কম্মর্সিএল স্পেস চাউরাক্না স্ক্বার ফিৎ লাখ 34 ফংহল্লগনি। প্রোজেক্ত অসিদা জিরো-দিসচার্জ কন্সেপ্ত, সোলার ইনর্জী পুথোকপা অমসুং নোংগী ঈশিং য়োকশিনবগী সিস্তেমগুম্বা প্রোভিজনশিং য়াওনা গ্রীন বিল্দিং প্রাক্তিসশিং ইনকোর্পোরেৎ তৌরি।
সরোজিনী নগরদা লৈবা GPRA তাইপ-II ক্বার্তরদা তৱার 28 য়াওরি অমসুং মসিদা রেসিদেন্সিএল য়ুনিত 2,500 হেন্না লৈরি, মসিদা মোদর্ন এমেনিতীশিং অমসুং অহাংবা মফমশিংবু নীংথিনা শীজিন্নবা ফংহল্লি। প্রোজেক্ত অসিগী দিজাইন অসিদা ইকো-কনসিয়স ওইবা পুন্সি মহিংদা পুক্নিং থৌগৎনবা রেনৱাৎ হার্বেজিং সিস্তেমশিং, সিৱেজ অমসুং ৱাতর ত্রীৎমেন্ত প্লান্তশিং, অমসুং সোলর-পাৱর শীজিন্নবা ৱেস্ত কম্পেক্তরশিং য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা দিল্লীগী দ্বারকাদা চাউরাক্না লুপা করোর 300 চংনা শাবা CBSEগী ইন্তিগ্রেতেদ ওফিস কমপ্লেক্সসু শঙ্গাগনি। মসিদা ওফিস, ওদিতোরিয়ম, এদভান্স দেতা সেন্তর, কম্প্রিহেন্সিব ৱাতর মেনেজমেন্ত সিস্তেম য়াওরি। ইকো ফ্রেন্দলী বিল্দিং অসি অৱাংবা ‌এনভাইর্নমেন্তেল স্তেন্দর্দশিংদা শাখি অমসুং ইন্দিয়ন গ্রীন বিল্দিং কাউন্সিল (IGBC) গী প্লাতিনম রেতিং স্তেন্দর্দশিংগী মতুং ইন্না দিজাইন তৌখি।
প্রধান মন্ত্রীনা দিল্লী য়ুনিভর্সিতীদা লুপা করোর 600 হেনবগী অনৌবা প্রোজেক্ত অহুমগী উরেপ উয়ুংসু তমগনি। মসিদা নোংপোক দিল্লীগী সুরজমল বিহারদা লৈবা নোংপোক কেম্পসতা একাদেমিক ব্লোক অমা অমসুং দ্বারকাদা লৈবা নোংচুপ কেম্পসতা লৈবা একাদেমিক ব্লোক অমা য়াওরি। মসিদা নাজাফগরগী রোশনপুরাদা ভীর সাভারকর কোলেজ শাগৎপা, এজুকেসনগীদমক স্তেৎ-ওফ-দি-আর্ত ফেসিলিতীশিং লৈহনবা য়াওরি।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate and lay foundation stone of multiple development projects in Delhi on 3 January
PM to inaugurate 1,675 newly constructed flats for the Economically Weaker Section at Swabhiman Apartments, Ashok Vihar
PM to inaugurate two urban redevelopment projects - the World Trade Centre at Nauroji Nagar and GPRA Type-II Quarters at Sarojini Nagar
PM to inaugurate CBSE's Integrated Office Complex at Dwarka
PM to lay foundation stone of Veer Savarkar College at Roshanpura, Najafgarh
02 JAN 2025 10:18AM by PIB Delhi
In line with his commitment of ‘Housing for All’, Prime Minister Shri Narendra Modi will visit newly constructed flats for the dwellers of Jhuggi Jhopri (JJ) clusters under the In-Situ Slum Rehabilitation Project at Swabhiman Apartments, Ashok Vihar, Delhi, at around 12:10 PM, on 3 January 2025. Thereafter at around 12:45 PM, he will inaugurate and lay the foundation stone of multiple development projects in Delhi.
Prime Minister will inaugurate the 1,675 newly constructed flats for the dwellers of JJ clusters and also hand over keys to eligible beneficiaries at Swabhiman Apartments in Ashok Vihar, Delhi. The inauguration of newly constructed flats will mark the completion of second successful In-Situ Slum Rehabilitation Project by the Delhi Development Authority (DDA). The objective of the project is to provide the residents of the JJ clusters in Delhi with a better and healthier living environment equipped with proper amenities and facilities.
For every Rs 25 lakh spent on construction of a flat by the government, eligible beneficiaries pay less than 7% of the total amount, comprising Rs 1.42 lakh as a nominal contribution and Rs 30,000 for five years of maintenance.
Prime Minister will also inaugurate two urban redevelopment projects- the World Trade Centre (WTC) at Nauroji Nagar and the General Pool Residential Accommodation (GPRA) Type-II Quarters at Sarojini Nagar.
The World Trade Centre at Nauroji Nagar has transformed the area by replacing over 600 dilapidated quarters with state-of-the-art commercial towers, offering around 34 lakh square feet of premium commercial space with advanced amenities. The project incorporates green building practices, with provisions such as a zero-discharge concept, solar energy generation, and rainwater harvesting systems.
The GPRA Type-II Quarters at Sarojini Nagar includes 28 towers that house over 2,500 residential units, offering modern amenities and efficient use of space. The project’s design incorporates rainwater harvesting systems, sewage and water treatment plants, and solar-powered waste compactors encouraging eco-conscious living.
Prime Minister will also inaugurate CBSE's Integrated Office Complex at Dwarka, Delhi built at around Rs 300 crore. It includes offices, auditorium, advanced data center, comprehensive water management system among others. The ecofriendly building has been constructed to high environmental standards and was designed as per Platinum Rating standards of the Indian Green Building Council (IGBC).
Prime Minister will lay the foundation stone of three new projects in Delhi University worth over Rs 600 crore. It includes Eastern Campus at Surajmal Vihar in East Delhi and Western Campus at Dwarka. It also includes building Veer Savarkar College at Roshanpura, Najafgarh, having state-of-the-art facilities for education.