প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
চেস চেম্পিয়ন গুকেস দি প্রধান মন্ত্রী উনখ্রে
28 DEC 2024 6:34PM by PIB Imphal
ঙসি চেস চেম্পিয়ন গুকেস দিনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী উনখ্রে। মহাক্কী অচেৎপা ফিরেপ অমসুং কৎথোকপা প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎপা ফোক্লদুনা হায়খি মদুদি মহাক্কী থাজবা অসি তশেংনা পুক্নিং থৌগৎনিঙাইনি। য়োগ অমসুং ধ্যান তৌবগী কান্নবগী মতাংদা ঙসি ঐখোয়না খন্নখি।
এক্সতা থ্রিদ পোস্ত অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি’
“চেস চেম্পিয়ন অমসুং ভারতনা চাউথোকচরিবা @Dgukesh গা য়াম্না নুংঙাইনা উনরে!
ঐনা চহি খর অসিদা মহাক্কা নকশিন্ননা ৱারি শানদুনা লাক্লি অমসুং ঐনা য়াম্না অঙকপা ফাওরিবা অসি মহাক্কী অচেৎপা ফিরেপ অমসুং কৎথোকপনি। মহাক্কী থাজবা অসি তশেংনা পুক্নিং থৌগৎনিঙাইনি। তশেংনা, মহাক মালেমদা খ্বাইদগী নহা ওইবা ৱার্ল্দ চেম্পিয়ন অমা ওইগনি হায়না মহাক্না হায়খিবা ভিদিও অমা চহি খরগী মমাঙদা ঐনা উখ্রে- মাঙজৌননা লাউথোকখিবা অদু হৌজিক থবক ওইনা পাংথোক্লে, মহাক মশাগী থবকশিংগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকচরি”।
“থাজবগা লোয়ননা, গুকেস ইং-তপ্পা অমসুং নোল্লুকপনা থল্লি। মাইপাকপদা, মহাক ইংনা লৈখি, ৱানা ফংবা মাইপাকপা অসি কমদৌগনি হায়বা মপুংফানা খঙবগা লোয়ননা মহাক্কী মাইপাকপা হরাওখি। য়োগ অমসুং ধ্যান তৌবগী কান্নবগী মতাংদা ঙসি ঐখোয়না খন্নখি”।
“শান্নরোয় খুদিংমক্কী মাইপাকপদা, মখোয়গী মমা-মপাশিংনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি। অৱা-অনা থিদনা মহাক শৌগৎপগীদমক ঐনা গুকেসগী মমা-মপা থাগৎপা ফোঙদোকচরি। মখোয়গী কৎথোকপা অসিনা শান্নবা অসি শীনফম অমা ওইনবা মঙ মঙলিবা নহারোলশিংগী মশিং থিঙমদ্রবা মমা-মপাশিংদা ইথিল পীরগনি”।
“মহাক্না মাইপাকখিবা গেমগী ওরিজিনেল চেসবোর্দ গুকেসনা পীরকপদা ঐশু হরাওরে। মহাক অমসুং দিন লাইরেন অনিনা ওতোগ্রাফ ইরবা চেসবোর্দ অসি মমল য়াম্লবা মেমোন্তো অমনি”।

Prime Minister's Office
Chess champion Gukesh D meets Prime Minister
28 DEC 2024 6:34PM by PIB Delhi
Chess champion Gukesh D met the Prime Minister Shri Narendra Modi today. Shri Modi lauded his determination and dedication and said his confidence was truly inspiring. He remarked that their conversation today revolved around the transformative potential of yoga and meditation.
In a thread post on X, Shri Modi wrote:
“Had an excellent interaction with chess champion and India’s pride, @DGukesh!
I have been closely interacting with him for a few years now, and what strikes me most about him is his determination and dedication. His confidence is truly inspiring. In fact, I recall seeing a video of his few years ago where he had said he would become the youngest world champion— a prediction that has now clearly come true thanks to his own efforts.”
“Along with confidence, Gukesh embodies calmness and humility. Upon winning, he was composed, basking in his glory while fully understanding how to process this hard-earned victory. Our conversation today revolved around the transformative potential of yoga and meditation.”
“In the success of every athlete, their parents play a pivotal role. I complimented Gukesh’s parents for supporting him through thick and thin. Their dedication will inspire countless parents of young aspirants who dream of pursuing sports as a career.”
“I am also delighted to have received from Gukesh the original chessboard from the game he won. The chessboard, autographed by both him and Ding Liren, is a cherished memento.”