প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
হান্নগী প্রধান মন্ত্রী, শ্রী অতল বিহারি বাজপায়ীগী ১০০শুবা মপোক কুমওনগী থৌরমদা পি.এম.না দিসেম্বর ২৫দা মধ্য প্রদেশতা কেন-কেত্বা তুরল শম্নহনবা নেস্নেল প্রোজেক্তকী উরেপ-উয়ুং তম্লগনি
পি.এম.না ওমকারেস্বর ফ্লোতিং সোলর প্রোজেক্ত শঙ্গারগনি
পি.এম.না অতল গ্রাম সুশাসন বিল্দিং ১১৫৩গী উরেপ-উয়ুংশু তম্লগনি
24 DEC 2024 11:46AM by PIB Imphal
হান্নগী প্রধান মন্ত্রী, শ্রী অতল বিহারি বাজপায়ীগী ১০০শুবা মপোক কুমওনগী থৌরমদা, প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা দিসেম্বর ২৫দা মধ্য প্রদেশতা চৎকনি। নুমিৎ য়ুংবা মতুং পুং ১২.৩০ তাবা মতমদা, মহাক্না খাজুরাহোদা চাওখৎ থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়া অমা শঙ্গারগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তম্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা কেন-কেত্বা তুরল শম্নহনবা নেস্নেল প্রোজেক্তকী উরেপ-উয়ুং তম্লগনি, মসি নেস্নেল পর্সপেক্তিব প্লানগী মখাদা তুরলশিংবু শম্নহনবা লৈবাক অসিগী অহানবা প্রোজেক্তনি। প্রোজেক্ত অসিনা মধ্য প্রদেশ অমসুং উত্তর প্রদেশতা জিলা কয়া অমগী ঈথৈ-লৌখোংশিংদা ঈশিং পীরগনি, মসিনা লৌমীশিংগী ইমুং লাখ কয়া অমদা কান্নহল্লগনি। প্রোজেক্ত অসিনা লমদম অসিগী মীশিংদা থক্নবা ঈশিংগী খুদোংচাবশিংশু ফংহল্লগনি। মসিগা লোইননা, হাইদ্রোপাৱর প্রোজেক্তশিংনা গ্রীন ইনর্জীদা মেগাৱাত ১০০ হেন্না পুথোক্লগনি। প্রোজেক্ত অসিনা থবক কয়া অমশু পীরগনি লোইন-লোইননা খুঙ্গংগী শেনমিৎলোনশু চাউখৎহল্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হান্নগী প্রধান মন্ত্রী, শ্রী অতল বিহারি বাজপায়ীগী ১০০শুবা মপোক কুমওন থৌরমবু নিংশিংলদুনা নিংশিং খুদম ওইবা স্তামপ অমসুং শেলয়েক ফোলগনি। মহাক্না অতল গ্রাম সুশাসন বিলদিং ১১৫৩গী উরেপ-উয়ুংশু তম্লগনি। বিলদিংশিং অসিনা লোকেলগী থাক্তা অফবা গোবর্নেন্সন লৈহন্নবা গ্রাম পঞ্চায়তশিংগী থবক থবক-থৌরমশিং অমসুং মখোয়গী মথৌদাংশিং অদুগী থৌসিল-থৌরাংশিং অদুবু নিংথিনা পাংথোকপদা য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌরগনি।
ইনর্জী মতিক চানা ৱাত্ত-পাদনা লৈহনবা অমসুং গ্রীন ইনর্জীবু প্রোমোত তৌনবা লেপ্লিবা মহাক্কী ফিরেপ অদুগা মরি লৈননা, প্রধান মন্ত্রীনা মধ্য প্রদেশকী খান্দৱা জিলাগী ওমকারেস্বরদা লিংখৎপা ওমকারেস্বর ফ্লোতিং সোলর প্রোজেক্ত শঙ্গারগনি। প্রোজেক্ত অসিনা কার্বোন এমিসন তৌবা হন্থহল্লগনি অমসুং ২০৭০ ফাওবদা নেত জিরো কার্বোন এমিসনগী পাইখৎলিবা সরকারগী মিসনদা শরুক য়ারগনি। ঈশিংনা মনিল ওনবা হন্থহন্দুনা ঈশিংগী কঞ্জার্বেশন তৌবদশু মতেং পাংলগনি।

Prime Minister's Office
On the occasion of 100th birth anniversary of former Prime Minister Shri Atal Bihari Vajpayee, PM to lay foundation stone of Ken- Betwa River Linking National Project in Madhya Pradesh on 25 December
PM to inaugurate Omkareshwar floating solar project
PM to also lay foundation stone of 1153 Atal Gram Sushasan buildings
24 DEC 2024 11:46AM by PIB Delhi
On the occasion of the 100th birth anniversary of former Prime Minister Shri Atal Bihari Vajpayee, Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Madhya Pradesh on 25th December. At around 12:30 PM, he will inaugurate and lay the foundation stone of multiple development projects in Khajuraho.
Prime Minister will lay the foundation stone of Ken- Betwa river linking national project, country's first interlinking of rivers project under national perspective plan. This project will provide irrigation facilities to various districts in Madhya Pradesh and Uttar Pradesh benefitting lakhs of farmer families. The project will also provide drinking water facilities to the people of the region. Along with this, the hydropower projects will contribute more than 100 MW in green energy. The project will also create many employment opportunities as well as strengthen the rural economy.
Prime Minister will release a commemorative stamp and coin marking the 100th birth anniversary of former Prime Minister Shri Atal Bihari Vajpayee. He will also lay the foundation stone of 1153 Atal Gram Sushasan buildings. These buildings will play an important role in the practical conduct of work and responsibilities of Gram Panchayats leading to good governance at local level.
In line with his commitment to energy sufficiency and promoting green energy, Prime Minister will inaugurate the Omkareshwar Floating Solar Project established at Omkareshwar in Khandwa district of Madhya Pradesh. The project will reduce carbon emissions and contribute to the Government's mission of net zero carbon emission by 2070. It will also help in water conservation by reducing water evaporation.