প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
শক্নাইরবা তবলাগী গুরু উস্তাদ জাকির হুসেন লৈখিদবদা প্রধান মন্ত্রীনা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে
16 DEC 2024 12:08PM by PIB Imphal
শক্নাইরবা তবলাগী গুরু উস্তাদ জাকির হুসেন লৈখিদবদা ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে।
শ্রী মোদীনা এক্স পোস্তদা হায়খি;
“শক্নাইরবা তবলাগী গুরু উস্তাদ জাকির হুসেন লৈখিদবদা অৱাবা ফাওহল্লে। মহাক মালেমদা ভারতকী ক্লাসিকেল ঈশৈ অওনবা পুরকখিবা অশেংবা লাইপোক অমা ওইনা মহাক নিংশিংদুনা লৈহৌরগনি। মহাক্না তবলা মালেমগী ফম্বাক্ত পুখৎখি অমসুং লাম্বা লৈতবা মহাক্কী রিদমদা মীওই মিল্লিয়ন কয়াগী পুক্নিং হুখি। তবলাগী খুৎথাংদা, মহাক্না ভারতকী ক্লাসিকেলগী চৎনবীশিংগা মালেমগী ঈশৈগা য়ানশিনখি অমসুং নাতকী অপুনবগী শক্নাইরবা অমা ওইরকখি।
শিংথানিঙাই ওইরবা মহাক্কী পর্ফোমেন্সশিং অমসুং ফজরবা কম্পোজিসনশিংনা মীরোল কয়াগী কলাকারশিং অমসুং ঈশৈ পামজবশিংদা ইথিল পীরগনি। মহাক্কী ইমুং-মনুং, মরুপশিং অমসুং মালেমগী ঈশৈগী কলাকারশিংগী অৱাবদা ঐনা শরুক য়াজরি”।

Prime Minister's Office
Prime Minister condoles the passing of Legendary Tabla maestro Ustad Zakir Hussain
16 DEC 2024 12:08PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi today condoled the passing of legendary Tabla maestro Ustad Zakir Hussain.
Shri Modi in a post on X wrote:
“Deeply saddened by the passing of the legendary tabla maestro, Ustad Zakir Hussain Ji. He will be remembered as a true genius who revolutionized the world of Indian classical music. He also brought the tabla to the global stage, captivating millions with his unparalleled rhythm. Through this, he seamlessly blended Indian classical traditions with global music, thus becoming an icon of cultural unity.
His iconic performances and soulful compositions will contribute to inspire generations of musicians and music lovers alike. My heartfelt condolences to his family, friends and the global music community.”