Prime Minister's Office
Prime Minister condoles the passing of Legendary Tabla maestro Ustad Zakir Hussain
16 DEC 2024 12:08PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi today condoled the passing of legendary Tabla maestro Ustad Zakir Hussain.
Shri Modi in a post on X wrote:
“Deeply saddened by the passing of the legendary tabla maestro, Ustad Zakir Hussain Ji. He will be remembered as a true genius who revolutionized the world of Indian classical music. He also brought the tabla to the global stage, captivating millions with his unparalleled rhythm. Through this, he seamlessly blended Indian classical traditions with global music, thus becoming an icon of cultural unity.
His iconic performances and soulful compositions will contribute to inspire generations of musicians and music lovers alike. My heartfelt condolences to his family, friends and the global music community.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ମହାନ ତବଲା ବାଦକ ଉସ୍ତାଦ ଜାକୀର ହୁସେନଙ୍କ ପରଲୋକରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଶୋକ
16 DEC 2024 12:08PM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ମହାନ୍ ତବଲା ବାଦକ ଉସ୍ତାଦ ଜାକୀର ହୁସେନଙ୍କ ପରଲୋକରେ ଶୋକ ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି ।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଏକ୍ସର ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ଲେଖିଛନ୍ତି:
“ମହାନ୍ ତବଲା ବାଦକ ଉସ୍ତାଦ ଜାକୀର ହୁସେନଙ୍କ ପରଲୋକରେ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଦୁଖିଃତ । ତାଙ୍କୁ ବାସ୍ତବରେ ଏପରି ଜଣେ ପ୍ରତିଭା ଭାବେ ସ୍ମରଣ କରାଯିବ, ଯିଏକି ଶାସ୍ତ୍ରୀୟ ସଙ୍ଗୀତ ଦୁନିଆରେ କ୍ରାନ୍ତି ଆଣିଥିଲେ । ତବଲାକୁ ସେ ବୈଶ୍ୱିକ ମଞ୍ଚରେ ସ୍ଥାନିତ କରିପାରିଥିଲେ ଏବଂ ନିଜର ଅତୁଳନୀୟ ଲୟରେ କୋଟି କୋଟି ଲୋକଙ୍କୁ ମନ୍ତ୍ରମୁଗ୍ଧ କରିଥିଲେ । ଏହା ମାଧ୍ୟମରେ ସେ ଭାରତୀୟ ଶାସ୍ତ୍ରୀୟ ସଙ୍ଗୀତର ପରମ୍ପରାକୁ ବୈଶ୍ୱିକ ସଙ୍ଗୀତ ସହ ସହଜରେ ଯୋଡ଼ି ପାରିଥିଲେ ଏବଂ ଏହିପରି ଭାବେ ସାଂସ୍କୃତିକ ଏକତାର ପ୍ରତୀକ ବନିଯାଇଥିଲେ ।
ତାଙ୍କର ସୁନ୍ଦର ପ୍ରସ୍ତୁତି ଓ ଭାବପୂର୍ଣ୍ଣ ରଚନା ସଙ୍ଗୀତଜ୍ଞ ଏବଂ ସଙ୍ଗୀତ ପ୍ରେମୀମାନଙ୍କୁ ପିଢ଼ି ପରେ ପିଢ଼ି ପ୍ରେରଣା ଦେଇ ଚାଲିଥିବ । ତାଙ୍କର ପରିବାର, ବନ୍ଧୁ ଓ ପରିଜନ ତଥା ବୈଶ୍ୱିକ ସଙ୍ଗୀତ ସମୁଦାୟ ପ୍ରତି ମୋର ଗଭୀର ସମବେଦନା ।”