Prime Minister's Office
PM to visit Rajasthan on 17th December
PM to participate in ‘Ek Varsh-Parinaam Utkarsh’: Completion of 01 year of State Government of Rajasthan’ programme
PM to inaugurate and lay the Foundation stone for 24 projects related to Energy, Road, Railways and Water worth over Rs 46,300 crores
16 DEC 2024 3:19PM by PIB Delhi
Prime Minister Narendra Modi will visit Rajasthan on 17th December. PM will participate in ‘Ek Varsh-Parinaam Utkarsh’: Completion of 01 year of State Government of Rajasthan’ programme during which he will inaugurate and lay the foundation stone for 24 projects related to Energy, Road, Railways and Water worth over Rs 46,300 crores at Jaipur, Rajasthan.
PM will inaugurate 9 projects worth over Rs 11,000 crore which include 7 central government projects and 2 state government projects and will lay the foundation stone for 15 projects worth over Rs 35,300 crore which include 9 central government projects and 6 state government projects.
The projects being inaugurated during the event include Navnera Barrage, Smart Electricity Transmission Network and Asset Management System projects, Railway electrification of Bhildi- Samdari-Luni- Jodhpur-Merta Road-Degana - Ratangarh section and Package 12 of Delhi-Vadodara Green Field Alignment (NH-148N) (Major bridge over Mej River upto junction with SH-37A) project among other projects. These projects will help in providing an easy commute to people and fulfil the energy needs of the state in line with PM’s vision of green energy.
Prime Minister will lay the foundation stone for construction work of Ramgarh Barrage & Mahalpur Barrage and system for transfer of water from Navnera Barrage to Bisalpur Dam and Isarda Dam through aqueduct on Chambal River at a cost of over Rs 9,400 crore.
Prime Minister will also lay the foundation stone for installation of rooftop solar plants on government office buildings, development of one 2000 MW solar park & two phases of 1000 MW solar parks in Poogal (Bikaner) and drinking water transmission line from Saipau (Dholpur) to Bharatpur-Deeg-Kumher-Nagar-Kaman & Pahari and Chambal-Dholpur-Bharatpur retrofitting work. Foundation stone will be laid for works related to Luni-Samdari-Bhildi Double Line, Ajmer- Chanderiya Double Line and Jaipur-Sawai Madhopur Double Line railway project as well as other energy transmission related projects.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না দিসেম্বর 17দা রাজস্থানদা চৎকনি
পি.এম.না ‘এক-ভর্শ-পরিনাম উৎকার্শ’: রাজস্থানগী রাজ্য সরকারনা চহি 01 মপুং ফাবগী থৌরমদা শরুক য়াগনি
পি.এম.না লুপা করোর 46,300 হেনবা ইনর্জী, লম্বী-থোং, রেলৱেজ অমসুং ৱাতরগা মরী লৈনবা প্রোজেক্ত 24 শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
16 DEC 2024 3:19PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা দিসেম্বর 17তা রাজস্থানদা চৎকনি। প্রধান মন্ত্রীনা রাজস্থানগী জাইপুরদা ‘এক-ভর্শ-পরিনাম উৎকার্শ’: রাজস্থানগী রাজ্য সরকারনা চহি 01 মপুং ফাবগী থৌরমদা শরুক য়াগনি মসিদা মহাক্না লুপা করোর 46,300 হেনবগী ইনর্জী, লম্বী-থোং, রেলৱেজ অমসুং ৱাতরগা মরী লৈনবা প্রোজেক্ত 24 শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি।
কেন্দ্র সরকারগী প্রোজেক্ত 7 অমসুং রাজ্য সরকারগী প্রোজেক্ত 2 য়াওনা লুপা করোর 11,000 হেনবগী প্রোজেক্ত 9 প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাগনি। কেন্দ্র সরকারগী প্রোজেক্ত 9 অমসুং রাজ্য সরকারগী প্রোজেক্ত 6 য়াওনা লুপা করোর 35,300 হেনবগী প্রোজেক্ত 15গী উরেপ উয়ুংসু তমগনি।
থৌরম অদুদা শঙ্গাগদবা প্রোজেক্তশিং অদুদি নভনেরা বারেজ, স্মার্ত ইলেক্ত্রিসিতী ত্রান্সমিসন নেৎৱার্ক অমসুং এসেৎ মেনেজমেন্ত সিস্তেম প্রোজেক্তশিং, ভিল্দী-সমদারি-লুনি-জোধপুর-মেরতা রোদ-দেগানা-রতনগর সেক্সনগী রেলৱে ইলেক্ত্রিফিকেসন অমসুং দিল্লী-ভদোদরা গ্রীন ফিল্দ এলাইনমেন্ত (NH-148N) গী পেকেজ 12 (মেজ তুরেলগী মথক্তা SH-37Aগী জংশন ফাওবা মরু ওইবা থোং) প্রোজেক্তশিং অসিনি। প্রোজেক্তশিং অসিনা মীয়ামদা লায়না চৎথোক-চৎশিন তৌবদা মতেং পাংগনি অমসুং প্রধান মন্ত্রীগী গ্রীন ইনর্জীগী ভিজনগী মতুং ইন্না রাজ্য অসিগী ইনর্জীগী মথৌ তাবশিং মপুং ফাহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর 9,400 হেন্না চংগদবা রামগর বারেজ অমসুং মহলপুর বারেজ শাবগী থবকশিং অমসুং চম্বল তুরেলগী এক্বেদক্তকী খুত্থাংদা নবনেরা বারেজতগী বিসালপুর দাম অমসুং ইসরদা দামদা ঈশিং ত্রান্সফর তৌনবা সিস্তেম শানবগী থবক্কী উরেপ উয়ুং তমগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা সরকারগী ওফিস বিল্দিংদা রুফতোপ সোলর প্লান্তশিং ইন্সতোল তৌনবা, পুগল (বিকানর) দা মেগাৱাৎ 2000গী সোলর পার্ক অমা অমসুং মেগাৱাৎ 1000গী সোলর পার্ক্কী ফেজ অনি শেমগৎনবা অমসুং সাইপৌ (ধোলপুর) দগী ভারতপুর-দীগ-কুমহের-নগর-কমন অমসুং পাহারি অমসুং চম্বল-ধোলপুর-ভারতপুর রেত্রোফোতিং ৱার্ক ফাওবদা থক্নবা ঈশিং ত্রান্সমিসন লাইন শঙ্গাবগীদমক উরেপ উয়ুংসু তমগনি। লুনি-সমদারী-ভিল্দী দবল লাইন, অজমের-চন্দেরিয়া দবল লাইন অমসুং জয়পুর-সাৱাই মাধোপুর দবল লাইন রেলৱে প্রোজেক্তকা মরী লৈনবা থবকশিং অমসুং অতোপ্পা ইনর্জী ত্রান্সমিসনগা মরী লৈনবা প্রোজেক্তশিংগীদমক উরেপ উয়ুং তমগনি।