Ministry of Home Affairs
On the first day of his visit to Chhattisgarh, Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah presents 'President's Colour' to the Chhattisgarh Police in Raipur
Receiving ‘President's Colour’ is a matter of great pride for an armed force; Chhattisgarh Police has earned this honor within 25 years of its establishment
Chhattisgarh Police receiving ‘President's Colour’ Award is a symbol of their hard work, bravery and dedication
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, Chhattisgarh will be completely free of Naxalism by March 31, 2026
In the fight against Naxalites, during the past year, security forces have neutralized 287 and arrested 1,000 Naxalites, whereas 837 Naxalites have surrendered
In order to realize the dream of a Naxal-free and drug-free India, Chhattisgarh Police has taken its role to new heights with passion, faith and dedication
Chhattisgarh's huge contribution in Prime Minister Modi's dream of building a developed India by 2047 will be etched in golden letters
Due to the strict policy of the Modi government against Naxalism, for the first time in 4 decades, the death toll of civilians and security forces has come down below 100
Union Home Minister appeals to the Naxalites to leave the path of violence and join the mainstream of society and contribute to the development of Chhattisgarh
Union Home Minister pays tribute to Sardar Vallabhbhai Patel on his death anniversary; Sardar sahab's indomitable courage and determination unified this country
Prime Minister Shri Narendra Modi completed Sardar sahab's unfinished work, and by abrogating Article 370, he unified Kashmir with India forever
15 DEC 2024 4:56PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah presented the prestigious 'President's Colour' to the Chhattisgarh Police in Raipur today, marking the first day of his visit to the state. The ceremony was graced by several prominent dignitaries, including Chhattisgarh Chief Minister Shri Vishnu Deo Sai and Deputy Chief Minister Shri Vijay Sharma.
In his address, Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah highlighted the immense pride associated with receiving the ‘President's Colour’, a recognition of great distinction for any armed force. He commended the Chhattisgarh Police for earning this honour within just 25 years of its establishment, reflecting the trust it has garnered from the President. Shri Shah lauded the Chhattisgarh Police as one of the finest forces in the country, renowned for its passion, courage, valour, and dedication. He emphasized that receiving the ‘President's Colour’ during its silver jubilee year is a testament to the force's relentless hard work, commitment, bravery, and deep connection with the public. He further praised the Chhattisgarh Police for its exemplary service in maintaining law and order, combating Naxalism, advancing the campaign for a drug-free India, ensuring public safety, and improving the quality of life for the state's citizens. Shri Shah acknowledged the force's unwavering dedication and its pivotal role in fostering peace and security in Chhattisgarh.
Union Home Minister Shri Amit Shah stated that today marks the death anniversary of Sardar Vallabhbhai Patel. He remarked that it was Sardar Patel’s unparalleled courage and determination that unified the nation. Shri Shah further noted that Prime Minister Shri Narendra Modi fulfilled Sardar Patel’s unfinished mission by abrogating Article 370, thereby permanently integrating Kashmir with India. He added that the entire nation is paying tribute to Sardar Patel today with deep gratitude.
Shri Amit Shah said that the longstanding demand for the creation of Chhattisgarh was fulfilled by Shri Atal Bihari Vajpayee. The Home Minister expressed confidence that under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, Chhattisgarh will be completely free of Naxalism by March 31, 2026. He emphasized that the Modi government is committed to eradicating Naxalism not only from Chhattisgarh but also from other states across the country. He acknowledged the bravery of the Chhattisgarh Police in advancing towards this goal and highlighted the significant achievements made in the fight against Naxalism over the past year.
Union Home Minister Shri Amit Shah stated that under the leadership of Prime Minister Narendra Modi, significant progress has been made in the fight against Naxalism over the past year. Security forces have neutralized 287 Naxalites, arrested 1,000, and facilitated the surrender of 837 Naxalites. He noted that among those neutralized, 14 were top-ranking Naxal leaders. Shri Shah highlighted that for the first time in four decades, the death toll of civilians and security personnel due to Naxal violence has fallen below 100, attributing this to the Modi government’s stringent policies against Naxalism. He further stated that over the last decade under PM Modi’s leadership, Naxalism has been effectively curbed, resulting in a 73% reduction in security personnel casualties and a 70% decline in civilian deaths compared to the previous decade. The Home Minister also commended the Chhattisgarh Police for joining forces with other security agencies to deliver a decisive blow to Naxalism in the past year. Additionally, he pointed out that several developmental projects have been carried out in Chhattisgarh under the leadership of Prime Minister Modi.
Shri Amit Shah stated that the first ‘President’s Colour’ was awarded to the Indian Navy in 1951, and today, any armed force must complete 25 years of service to be eligible for this prestigious honour. He expressed gratitude to the President of India for recognizing and honoring the 25 years of service, dedication, sacrifice, and commitment of the Chhattisgarh Police.
Union Home Minister and Minister of Cooperation stated that under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, the Central Government and the State Government are committed to completely eliminating Naxalism from Chhattisgarh by March 31, 2026. He urged Naxalites to abandon the path of violence, join the mainstream of society, and contribute to the development of Chhattisgarh by moving forward on the path of progress. He also highlighted that the Chhattisgarh Government has implemented an excellent surrender policy, which provides for the rehabilitation of every Naxalite who surrenders.
Shri Amit Shah stated that the Chhattisgarh Police has achieved significant success in combating organized crime and narcotics with determination. He highlighted that between January 1, 2024, and September 30, 2024, around 1,100 narcotics cases were registered, leading to the seizure of 21,000 kilograms of cannabis, 6,000 kilograms of opium, and approximately 195,000 tablets of illicit drugs. Additionally, 1,400 individuals were arrested in connection with these cases. He further noted that Chhattisgarh has been at the forefront in the effective implementation of the PITNDPS (Prevention of Illicit Trafficking in Narcotic Drugs and Psychotropic Substances) Act.
Union Home Minister expressed confidence that every officer and personnel of the Chhattisgarh Police will play a pivotal role in realizing the vision of a developed Chhattisgarh and a prosperous Bastar. He further stated that Chhattisgarh’s significant contribution will be etched in golden letters in the journey towards building a developed India by 2047 under the leadership of Prime Minister Modi.
Union Home Minister told the personnel of the Chhattisgarh Police that the ‘President's Colour’ is not merely a decoration but a symbol of service, sacrifice, and dedication. He stated that this insignia serves as a reminder of the countless challenges that must be faced with resilience. Shri Amit Shah emphasized that the ‘President's Colour’ is not only an honor but also a responsibility, and every officer of the Chhattisgarh Police will uphold this responsibility and will not take a step back in fulfilling their duty.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শাহগী ছত্তিসগরদা চৎখিবা খোঙচৎকী অহানবা নুমিৎতা রাইপুরদা ছত্তিসগর পুলিসতা ‘প্রসিদেন্তস কলর’ পীখ্রে
‘প্রসিদেন্তস কলর’ ফংখিবা অসি আর্মদ ফোর্সেসকী ওইনা য়াম্না চাউথোকচনীংঙাই ওইবা মীকুপ অমনি; ছত্তিসগর পুলিস লিংখৎখিবগী চহি 25গী মনুংদা ইকাই খুম্নবা অসি ফংবা ঙমখি
ছত্তিসগর পুলিসনা ‘প্রসিদেন্তস কলর’ এৱার্দ ফংবা অসি মখোয়গী হোৎনবা কনবা, থৌনা অমদি কত্থোকপগী খুদম অমনি
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা ছত্তিসগরনা মার্চ 31, 2026 ফাওবদা নক্সলিজমদগী মপুং ফানা নীংতম্বা ফংলগনি
নক্সলাইৎশিংগী মায়োক্তা লান্থেংনবদা হৌখিবা চহিশিংদা সেক্যুতিরী ফোর্সশিংনা নক্সলাইৎ 287 ন্যুত্রেলাইজ তৌবা ঙমখি অমসুং 1,000 এরেস্ত তৌখি, অমরোমদনা নক্সলাইৎ 837না সরেন্দর তৌরকখি
নক্সল-ফ্রী অমসুং দ্রগ-ফ্রী ভারত অমগী মঙলান থুংহন্নবা ছত্তিসগর পুলিসনা থৱায় য়াওনা, থাজবা অমসুং কত্থোকপগা লোয়ননা অনৌবা পনখৈশিং য়ৌনা মাগী থৌদাং পাংথোকখি
প্রধান মন্ত্রীগী 2047 ফাওবদা চাউখৎপা ভারত অমা শেমগৎনবা মঙলানদা ছত্তিসগরনা চাউনা শরুক তম্লিবা অসি সনাগী ময়েক্না ইদুনা লৈহৌরগনি
নক্সলিজমগী মায়োক্তা মোদী সরকারগী অকনবা পোলিসীনা মরম ওইদুনা দিকেদ মরিদা অহানবা ওইনা মীচম অমদি সেক্যুরিতী ফোর্সশিং শীবগী মশিং অসি 100গী মখাদা লৈহনবা ঙমখ্রে
15 DEC 2024 4:56PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শাহনা ঙসি রাইপুরদা ছত্তিসগর পুলিসতা মহাক্কী রাজ্যগী খোঙচৎকী অহানবা নুমিৎতা ইকাই খুম্নরবা 'প্রসিদেন্তস কলর' খুৎশিন্নখ্রে। থৌরম অদুদা ছত্তিসগরগী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী বিষ্ণু দেও সাই অমসুং উপ মুখ্য মন্ত্রী শ্রী বিজয় শর্মাগা লোয়ননা শক্নাইরবা মীওই কয়ানা শরুক য়াখি।
মহাক্কী ৱারোলদা, কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শাহনা আর্মদ ফোর্সেস অমহেক্তগীদমক অচৌবা ইকাই খুম্নবা অমা ওইরিবা 'প্রসিদেন্তস কলর' ফংবদা য়াম্না চাউথোকচবা পোকই হায়না ফোংদোকখি। মহাক্না ছত্তিসগর পুলিসপু আগী লিংখৎলকপা চহি 25গী মনুংদা মসিগী ইকাই খুম্নবা ফংখিবগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি। মসিনা রাস্ত্রপতিগী থাজবা অদু উৎলি। শ্রী শাহনা ছত্তিসগর পুলিসপু অসি মাগী থৱায় য়াওবা, থৌনা-লিংজেল অমসুং কত্থোকপগীদমক খঙনরিবা লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী ফবা ফোর্সশিংগী মরক্তা অমা ওইবগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না অকনবা ৱাফম থমখি মদুদি সিলভর জুবিলী চহি অসিদা "প্রসিদেন্তস কলর" ফংলকপা অসি ফোর্স অসিগী লেপ্পা লৈতনা কন্না হোৎনবগী, থৌদাং লৌবগী, থৌনা লৈবগী অমসুং মীয়ামগা নক্নবা মরী লৈনবগী খুদম অমনি। মহাক্না মখা তানা ছত্তিসগর পুলিসপু লো এন্দ ওর্দর ঙাক্তুনা থম্নবা, নক্সেলিজম থেংননবা, দ্রগ ফ্রী ইন্দিয়াগী কেম্পেন অমা মাংলোমদা পুখৎনবা, পব্লিক সেফতী লৈহন্নবা অমসুং রাজ্য অসিগী প্রজাশিংগী পুন্সি মহিং ফগৎহন্নবা হোৎনরিবা অসিগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি। শ্রী শাহনা ফোর্স অসিগী হনবা লৈত্রবা থৌনা অমসুং ছত্তিসগরদা শান্তি অমসুং সেক্যুরিতী ফগৎহনবদা মরুওইবা থৌদাং লৌবগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি।
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শাহনা হায়খি মদুদি ঙসি অসি সরদার বল্লভভাই পতেলগী মপোক কুমওননি। মহাক্না হায়খি মদুদি সরদার পতেলগী অতৈগা মান্নদবা থৌনা অমসুং অখাং কনবা অসিনা লৈবাক অসিবু অমত্তা ওইনা পুনশিনখি। শ্রী শাহনা মখা তানা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সরদার পতেলগী লোইশিল্লমদ্রবা মিসন অদু আর্তিকল 370 মুত্থৎতুনা মপুং ফাহনখি। মসিনা কাশ্মীরবু মতম পুম্নমক্তা ভারতকা পুনশিন্নহনখি। মহাক্না মখা তাখি মদুদি লৈবাক শিনবা থুংনা ঙসি সরদার পতেলবু তৌবীমল খঙবা উৎপগা লোয়ননা ইকাই খুম্নরি।
শ্রী অমিৎ শাহনা হায়খি মদুদি ছত্তিসগর শেম্নবা মতম শাংনা লাক্লবা দিমান্দ অসি শ্রী অতল বিহারী বাজপায়ীনা মপুং ফাহনখি। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা ছত্তিসগর অসি 2026গী মার্চ 31 ফাওবদা নক্সালিজমদগী মপুং ফানা মুত্থৎলগনি হায়না গৃহ মন্ত্রীনা থাজবা থমখি। ছত্তিসগর খক্তা নত্তনা লৈবাক অসিগী অতোপ্পা রাজ্যশিংদসু নক্সেলিজম মুথৎনবা মোদী সরকারনা হোৎনরি হায়না মহাক্না অকনবা ৱাফম থমখি। মহাক্না ছত্তিসগর পুলিসনা পান্দম অসিগী মায়কৈদা চংশিল্লিবা অসিগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং হৌখিবা চহিদা নক্সেলিজমগা লান্থেংনবদা মায় পাকখিবা কয়াগী মতাংদা পনখি।
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শাহনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা হৌখিবা চহি অমদা নক্সেলিজমগী মায়োক্তা লান্থেংনবদা চাউনা খুমাং চাউশিল্লে। সেক্যুরিতী ফোর্সশিংনা নক্সালাইৎ 287বু ন্যুত্রেলাইজ তৌখ্রে, 1000 ফারকখ্রে, অমসুং নক্সালাইৎ 837না সরেন্দর তৌবদা মতেং পাংখ্রে। মহাক্না পনখি মদুদি ন্যুত্রেলাইজ তৌরবা মীওইশিংগী মরক্তা, 14দি মকোক থোংবা নক্সাল লুচিংবশিংনি। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি চহি তরাগী মনুংদা অহানবা ওইনা, নক্সেলগী হিংসাদা শিবা মীশিং 100গী মখাদা হন্থরে। মহাক্না হায়খি মদুদি মসি মোদী সরকারনা নক্সেলগী মায়োক্তা চৎনরিবা অকনবা পোলিসীশিং অসিনা ওইহল্লি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি মদুদি হৌখিবা চহি তরা অসিদা প্রধান মন্ত্রী মোদীগী লুচিং মখাদা, নক্সেলিজমবু মপুং ফানা থিংবা ঙম্লে। মসিনা মরম ওইদুনা মমাংগী চহি তরাগী চাংদম্নবদা সেক্যুরিতী পর্সনেলগী শীবা 73% হন্থরে অমসুং মীচম শীবা 70% হন্থরে। হৌখিবা চহি অমদা নক্সালিজমবু অকনবা মওংদা মায়োক্নবদা অতোপ্পা সেক্যুরিতী এজেন্সীশিংগা খুৎশম্নদুনা হোৎনখিবগীদমক গৃহ মন্ত্রীনা ছত্তিসগর পুলিসপু থাগৎপা ফোংদোকখি। মসিগী মথক্তা, প্রধান মন্ত্রী মোদীগী লুচিং মখাদা ছত্তিসগরদা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়া অমা পায়খৎলি হায়না মহাক্না পনখি।
শ্রী অমিৎ শাহনা হায়খি মদুদি অহানবা 'প্রসিদেন্তস কলর' অসি ভারতকী নেভীদা 1951দা পীখি অমসুং ঙসিদি, খুৎলায় পায়বা ফোর্স অমহেক্তনা মসিগী ইকাই খুম্নরবা ইকাই খুম্নবা অসিগীদমক ইলিজিবল ওইনবগীদমক চহি 25গী সর্বিস মপুং ফাহনগদবনি। মহাক্না ছত্তিসগর পুলিসকী চহি 25গী সেবা, থৱায় য়াওবা, কত্থোকপা অমসুং অচেৎপা থাজবা অদু শকখঙবগীদমক ভারতকী রাস্ত্রপতিদা থাগৎপা ফোংদোকখি।
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা, কেন্দ্র সরকার অমসুং রাজ্য সরকারনা 2026গী মার্চ 31 ফাওবদা ছত্তিসগরদগী নক্সালিজম মপুং ফানা মুত্থৎনবা ৱাশক্লি। মহাক্না নক্সালাইৎশিংবু হিংসাগী লম্বী থাদোক্নবা, খুন্নাইগী মেনস্ত্রীমদা চংনবা অমসুং চাউখৎপগী লম্বীদা মাংলোমদা চংশিন্দুনা ছত্তিসগরগী চাউখৎ থৌরাংদা শরুক য়ানবা তকশিনখি। মহাক্না হায়খি মদুদি ছত্তিসগর সরকারনা অফবা সরেন্দর পোলিসী অমা চৎনহল্লি। মসিদা সরেন্দর তৌরবা নক্সালাইৎ খুদিংমকপু রিহেবিলিতেসন তৌবগী থৌরাং লৈ।
শ্রী অমিৎ শাহনা হায়খি মদুদি ছত্তিসগর পুলিসনা থৌনা লৈনা ওর্গানাইজ ক্রাইম অমসুং দ্রগকী মায়োক্তা লান্থেংনবদা অচৌবা মায় পাকপা অমা ফংলে। মহাক্না পনখি মদুদি জনুৱারী 1, 2024 অমসুং সেপ্তেম্বর 30, 2024গী মরক্তা, নারকোতিক্সকী কেস 1,100 রোম রেজিস্তর তৌখি, মসিনা মরম ওইদুনা কাঞ্জা কেজি 21,000, ওপিয়ম কেজি 6,000 অমসুং ইলিসিৎ দ্রগকী তেব্লেত চাউরাক্না 195,000 ফাগৎপা ঙমখি। মসিগী মথক্তা, মীওই 1,400বু হায়রিবা কেসশিং অসিগা মরী লৈননা ফাজিনখি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি ছত্তিসগরনা PITNDPS (প্রিভেন্সন ওফ ইলিসিৎ ত্রাফিক্কিং ইন নার্কোতিক্স দ্রগস এন্দ সাইকোত্রোপিক সবস্তেন্সেস) এক্ত নীংথিনা ইমপ্লিমেন্ত তৌবদা মাংজিল থারি।
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা থাজবা থমখি মদুদি ছত্তিসগর পুলিসকী ওফিসর অমসুং পর্সনেল খুদিংমক্না চাউখৎলবা ছত্তিসগর অমসুং চাউখৎলবা বস্তর অমগী মঙলান অসি মংফাওনহনবদা মরুওইবা থৌদাং লৌগনি। প্রধান মন্ত্রী মোদীগী লুচিং মখাদা 2047 ফাওবদা চাউখৎলবা ভারত অমা শেমগৎনবা খোঙচৎ অসিদা ছত্তিসগরগী শিংথানীংঙাই ওইরবা থৌদাং অসি সনাগী ময়েক্না ইদুনা লৈহৌরগনি হায়না মহাক্না মখা তানা ফোংদোকখি।
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা ছত্তিসগর পুলিসকী পর্সনেলশিংদা হায়খি মদুদি "প্রসিদেন্তস কলর" অসি লৈতেং অমা খক্তা নত্তে অদুবু মসি সেবা, কত্থোকপা অমসুং থৱায় য়াওবগী খুদম অমনি। মহাক্না হায়খি মদুদি মসিগী ইনসিগনিয়ানা রেসিলিয়েন্সকী মায়োক্তা থেংনগদবা মশিং থীঙমদ্রবা শীংনবশিং অদুগী নীংশিং খুদম অমা ওইরি। শ্রী অমিৎ শাহনা হায়খি মদুদি ‘প্রসিদেন্তস কলর’ অসি ইকাই খুম্নবা অমা ওইবতা নত্তনা থৌদাং অমসু ওইরি। ছত্তিসগর পুলিসকী ওফিসর খুদিংমক্না থৌদাং অসি ঙাক্না চৎকনি অমসুং মখোয়গী মথৌ পাংথোকপদা তুং হনবা তৌরোই।