Ministry of Information & Broadcasting
Doordarshan announced as official broadcast partner for Hockey India League 2024-25
Unparalleled reach of Doordarshan and its commitment towards sports perfectly align with the vision of taking hockey nationwide
12 DEC 2024 6:16PM by PIB Delhi
India's National Broadcaster, Doordarshan, has partnered with the Hockey India League to transform IndiaKaGame Hockey into a nationwide celebration and make hockey players household names across the country. This year’s edition of Hockey India League (HIL), set to commence on 28th December 2024 is historic as it marks the inaugural season of the Women's Hockey India League, alongside the much-anticipated men's competition.
Renowned for its legacy of promoting Indian sports, Doordarshan will bring the electrifying action of HIL to millions of viewers across the country. The league will feature 8 men's teams and 4 women's teams, competing across Rourkela and Ranchi, showcasing top-tier talent from India and across the globe. The addition of the women's league underscores Hockey India's commitment to advancing gender inclusivity in sports and promoting women's hockey on a grand stage.
Taking hockey to every corner of the nation
Talking about the association, Hockey India League (HIL) Governing committee chairperson Dr Dilip Tirkey said, "We are thrilled to partner with Doordarshan as the official broadcaster of the Hockey India League. This year is particularly special with the launch of the Women's HIL, a landmark step in promoting women's hockey. Doordarshan's unparalleled reach and commitment to sports perfectly align with our vision of taking hockey to every corner of the nation. Together, we aim to inspire millions and elevate the HIL to unprecedented heights."
Hockey India League (HIL) governing committee member Bhola Nath Singh added, "Hockey is more than just a sport for us—it's a symbol of our unity and pride. The addition of the Women's HIL this season is a giant leap forward in ensuring equality and recognition for women athletes. With Doordarshan as our partner, we're ready to present a spectacular season of HIL. 'Hockey connects us, and this partnership strengthens that bond.”
Sh. Gaurav Dwivedi, CEO Prasar Bharati expressed, "Doordarshan is privileged to partner with Hockey India League, a platform that celebrates our national sport and unites communities across India. Through our comprehensive coverage, we aim to bring the electrifying spirit of hockey, including the historic debut of the Women's HIL, to viewers everywhere, bridging urban and rural divides and amplifying the league's impact."
Now, fans across the country-from every nook, corner, and village of India-can enjoy live telecasts of all Hockey India League matches on Doordarshan, ensuring seamless access for hockey enthusiasts nationwide.
In a historic step, Doordarshan's partnership with Hockey India extends to all National Championships. Going forward, all Hockey India National Championships across various categories, as well as all hockey events in India owned by Hockey India, will be telecast on DD.

তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
দূৰদৰ্শনক হকী ইণ্ডিয়া লীগ 2024-25 ৰ বাবে আনুষ্ঠানিক সম্প্ৰচাৰ অংশীদাৰ হিচাপে ঘোষণা কৰা হৈছে
দূৰদৰ্শনৰ অপৰিসীম জনপ্ৰিয়তা আৰু ইয়াৰ ক্ৰীড়াৰ প্ৰতি থকা দায়বদ্ধতা হকীক ৰাষ্ট্ৰীয় পৰ্যায়লৈ লৈ যোৱাৰ লক্ষ্যৰ লগত মিল আছে
12 DEC 2024 6:16PM by PIB Guwahati
ভাৰতৰ ৰাষ্ট্ৰীয় সম্প্ৰচাৰক দূৰদৰ্শনে হকী ইণ্ডিয়া লীগৰ সৈতে অংশীদাৰীত্ব কৰি ভাৰত কা গেম হকীক দেশজুৰি উৎসৱলৈ পৰিৱৰ্তন কৰিছে আৰু হকী খেলুৱৈসকলক সমগ্ৰ দেশতে চিনাকী কৰি তুলিছে। ২৮ ডিচেম্বৰৰ পৰা আৰম্ভ হকী ইণ্ডিয়া লীগৰ (এইচআইএল) বাবে ২০২৪ বৰ্ষটো ঐতিহাসিক, কিয়নো ই এই বহু প্ৰত্যাশিত পুৰুষ প্ৰতিযোগিতা আৰু মহিলা হকী ইণ্ডিয়া লীগ দুয়োটাআৰম্ভ কৰাটো চিহ্নিত কৰে। ২৮ ডিচেম্বৰ ২০২৪ ত আৰম্ভ হব লগা হকী ইণ্ডিয়া লীগ (এইআইএল) হ'ব ঐতিহাসিক কাৰণ এইবাৰ উদ্বোধনী হব মহিলাৰ হকী ইণ্ডিয়া লীগৰ প্ৰথম বৰ্ষ আৰু লগতে অনুষ্ঠিত হব অতি অপেক্ষাৰত পুৰুষৰ প্ৰতিযোগিতা।
ভাৰতীয় ক্ৰীড়াক প্ৰচাৰৰ ক্ষেত্ৰত পূৰ্বৰ পৰা গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা লোৱাত নাম থকা দূৰদৰ্শনে হকী ইণ্ডিয়া লীগত দেশৰ কোটি কোটি জনাত বাবে ৰোমাঞ্চকৰ অনুষ্ঠান লৈ আহিব। লীগত থাকিব ৮ টা পুৰুষৰ দল, ৪ টা মহিলাৰ দল। ৰৌকেলা আৰু ৰাঁচীত অনুষ্ঠিত হব প্ৰতিযোগিতা। য'ত সমগ্ৰ দেশৰ লগতে বিশ্বৰ প্ৰতিভা প্ৰদৰ্শন হ'ব। মহিলা হকী প্ৰথম সংস্কৰণৰ দ্বাৰা হকী ইণ্ডিয়া লীগে ক্ৰীড়া ক্ষেত্ৰত মহিলাৰ সমতা আৰু বৃহৎ মঞ্চত মহিলা হকীক প্ৰচাৰৰ বাবে দায়বদ্ধ।
দেশৰ প্ৰতিটো প্ৰান্তলৈ হকীক লৈ যোৱাৰ চেষ্টা:
সন্থাৰ সন্দৰ্ভত হকী ইণ্ডিয়া লীগৰ সমিতি অধ্যক্ষ ডঃ দিলীপ তিৰকীয়ে কয়: হকী ইণ্ডিয়াৰ অফিচিয়ে সংগী হিচাপে দূৰদৰ্শনক লাভ কৰি আমি অত্যন্ত উৎসাহী। হকী ইণ্ডিয়াত মহিলা দলৰ অভিশেষ আৰু ইয়াক প্ৰচাৰ কৰাটো বিশেষ মাইলৰ খুটি এইবছৰৰ। হকীক দেশৰ প্ৰতিটো প্ৰান্তলৈ লৈ যোৱাৰ যিটো আমাৰ লক্ষ্য ই দূৰদৰ্শনৰ সুদূৰপ্ৰসাৰী প্ৰচাৰ আৰু ক্ৰীড়া প্ৰতি যি দায়বদ্ধতা সেইয়া একেই। একেলগে আমি কোটি কোটি জনতাক অনুপ্ৰাণিত কৰি হকীক উচ্চস্তৰলৈ লৈ যোৱাৰ লক্ষ্য।
হকী ইণ্ডিয়া লীগ সমিতিৰ গাভৰ্নিং সদস্য ভোলা নাথ সিঙে কয়- হকী কেৱল মাত্ৰ এটা খেলতকৈ বহু বেছি, ই আমাৰ একতা আৰু গৌৰৱৰ প্ৰতীক। মহিলাৰ হকী ইণ্ডিয়া লীগৰ সংস্কৰণে ক্ৰীড়া ক্ষেত্ৰত মহিলা খেলুৱৈৰ সমতা আৰু পৰিচয়ক আগুৱাই নিব। দূৰদৰ্শনৰ সৈতে আমি এইবাৰ হকী ইণ্ডিয়া লীগৰ নিদর্শনীয় প্ৰদৰ্শনৰ বাবে সাজু। হকীয়ে আমাক সংযোগ কৰে আৰু সহযোগে আমাক সম্পৰ্ক দৃঢ় কৰে।
প্ৰচাৰ ভাৰতীৰ চিইঅ' শ্ৰী গৌৰৱ দৃবেদীয়ে কয়- হকী ইণ্ডিয়া লীগৰ সহযোগী হোৱাটো দূৰদৰ্শনৰ বাবে সৌভাগ্যৰ বিষয়, যি এনে এখন মঞ্চ য'ত ৰাষ্ট্ৰীয় ক্ৰীড়াক উদযাপন কৰা হ'ব আৰু দেশৰ বিভিন্ন সম্প্ৰদায়ক একত্ৰিত কৰা হ'ব। আমাৰ প্ৰচাৰৰ দ্বাৰা হকীৰ এক ৰোমাঞ্চকৰ পৰিবেশ গঢ়ি তোলাৰ লক্ষ্য কৰা হ'ব আৰু বিশেষকৈ মহিলা হকী ইণ্ডিয়া লীগৰ। নগৰ আৰু গ্ৰাম্য প্ৰতিটো প্ৰান্তৰ দৰ্শক সকলক সংযোগ কৰি লীগৰ প্ৰভাৱ পেলোৱাৰ চেষ্টা কৰা হ'ব।
এতিয়া দেশৰ প্ৰতিটো চুক-কোন আৰু গাঁৱৰ দৰ্শকে দূৰদৰ্শনৰ জৰিয়তে উপভোগ কৰিব পাৰিব হকী ইণ্ডিয়া লীগৰ পোনপটীয়া সম্প্ৰচাৰ।
দূৰদৰ্শনৰ লগত হকী ইণ্ডিয়াৰ ঐতিহাসিক চুক্তি ইতিমধ্যে দেশৰ অন্যান্য চেম্পিয়নচিপলৈ প্ৰসাৰিত হৈছে। অনাগত সময়ত হকী ইণ্ডিয়া নেশ্যনেল চম্পিয়নচিপৰ বিভিন্ন পৰ্যায়ৰ খেল সমান্তৰালকৈ হকী ইণ্ডিয়াৰ অধীন ভাৰতৰ সকলো হকী ইভেণ্ট সম্প্ৰচাৰ হ'ব দূৰদৰ্শনত।