ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীজ মন্ত্রালয়
কোল্দ চেন স্কিমগী মখাদা লৈরিবা প্রোজেক্তশিং
11 DEC 2024 11:49AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী কিসান সম্পদা য়োজনা (PMKSY) গী কম্পোনেন্ত স্কিম- ইন্তিগ্রেতেদ কোল্দ চেন অমসুং ভেল্যু এদিসন ইনফ্রাস্ত্রকচর (কোল্দ চেন স্কিম) গী মখাদা হৌখিবা চহি (2008) দগী ঙসি ফাওবদা (31.10.2024) কোল্দ চেন প্রোজেক্ত 399গী অয়াবা পীখ্রে। মসিগী মনুংদা, কোল্দ চেন প্রোজেক্ত 284 লোইশিনখ্রে অমসুং মখোয়গী কম্মর্সিএল ওপরেসনশিং হৌখ্রে।
কোল্দ চেন স্কিম অসি দিমান্দ দ্রিভন ওই অমসুং মন্ত্রালয়গী ৱেবসাইত্তা ফ্লোতিং এক্সপ্রেসন ওফ ইন্তরেস্ত (EoI) গী খুত্থাংদা ফন্দ ফংবগী মতুং ইন্না অরুবা লমশিং য়াওনা লৈবাক শিনবা থুংনা মতম মতমগী ওইনা স্কিম অসিগী মখাদা প্রপোজেলশিং কৌরি, মসিগী পাক-শন্না মীয়ামদা খঙহন্নবা, প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো অমসুং মকোক থোংবা নেস্নেল অমসুং রিজনেল ন্যুজ পেপরশিংগী খুত্থাংদা শন্দোক্লি। অপীকপা লৌমীশিং য়াওনা ইন্দিভিজুএলশিং অমসুং এন্তিতী/ওর্গনাইজেসনশিং হায়বদি FPOশিং/ FPCশিং/NGOশিং/PSUশিং/ফার্মশিং/ কম্পনীশিং অসিনচিংবনা স্কিম অসিগী মখাদা কান্নবা লৌবা য়াগনি। স্কিম অসি হৌদোকখিবদগী মসিগী মখাদা লুপা করোর 2366.85গী শেনফম কাইথখ্রে। অয়াবা পীরবা কোল্দ চেন প্রোজেক্তশিংগী প্রোজেক্ত ইমপ্লিমেন্তিং এজেন্সীশিংদা হৌজিক ফাওবদা পীখিবা গ্রান্ত-ইন-এদ/সিবিদিগী রাজ্যগী ওইবা অকুপ্পা মরোলশিং এনেক্সরদা পীরি।
ৱাফম অসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম অমদা কেন্দ্রগী ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীজকী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী রভনীত সিংহ বিত্তুনা ফোংদোকখিবনি।
*****
STK
এনেক্সর
PMKSYগী কোল্দ চেন স্কিমগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্যগী ওইনা কাইথখিবা গ্রান্ত-ইন-এদ/সবসিদিগী অকুপ্পা ৱারোল:
সিরিএল মশিং
রাজ্য/UT
কাইথখিবা গ্রান্ত-ইন-এদকী শেনফম (লুপা করোরদা)
1.
অন্ধ্র প্রদেশ
213.97
1.
অসাম
17.37
1.
বিহার
34.86
1.
ছত্তিসগর
11.52
1.
গোৱা
0.00
1.
গুজরাত
186.43
1.
হরিয়ানা
122.14
1.
হিমাচল প্রদেশ
127.74
1.
জম্মু অমসুং কাশ্মির
40.33
1.
ঝারখন্দ
0.00
1.
কর্নাতকা
98.06
1.
কেরালা
21.19
1.
মধ্য প্রদেশ
70.57
1.
মহারাস্ত্র
431.62
1.
ওরিশা
39.43
1.
পঞ্জাব
132.82
1.
রাজস্থান
73.90
1.
তামিল নাদু
100.70
1.
তেলঙ্গানা
88.91
1.
উত্তর প্রদেশ
179.68
1.
উত্তরাখন্দ
255.57
1.
ৱেস্ত বেঙ্গল
79.65
1.
অরুনাচল প্রদেশ
6.46
1.
মনিপুর
9.96
1.
মেঘালয়
12.77
1.
মিজোরাম
0.00
1.
নাগালেন্দ
8.39
1.
ত্রিপুরা
0.00
1.
সিক্কিম
0.00
1.
A & N ঈথৎশিং
2.81
1.
চান্দিগর
0.00
1.
D & N হভেলি অমসুং দামন & দিয়ু
0.00
1.
দিল্লী
0.00
1.
লক্ষদ্বীপ
0.00
1.
পুরুচেরী
0.00
1.
লদাখ
0.00
অপুনবা
2366.85

Ministry of Food Processing Industries
PROJECTS UNDER COLD CHAIN SCHEME
11 DEC 2024 11:49AM by PIB Delhi
A total of 399 cold chain projects have been approved since inception (2008) to till date (31.10.2024) under the component scheme- Integrated Cold Chain and Value Addition Infrastructure (Cold Chain scheme) of Pradhan Mantri Kisan Sampada Yojana (PMKSY). Out of these, 284 cold chain projects have been completed and commenced their commercial operations.
Cold Chain scheme is demand driven and proposals are invited under the scheme from time to time across the country including difficult areas based on availability of funds by floating Expression of Interests (EoIs) in the Ministry’s website and for wider publicity of the same, it is circulated through Press Information Bureau and leading national and regional newspapers. Individuals including small farmers as well as entity/ organization such as FPOs/ FPCs/NGOs/PSUs/Firms/Companies, etc. are eligible to avail benefits under the scheme. An amount of Rs. 2366.85 crore has been disbursed under the scheme since its inception. State-wise details of grants-in-aid / subsidy disbursed so far to the
project implementing agencies of approved cold chain projects are attached at ANNEXURE.
This information was provided by the Union Minister of State for Food Processing Industries, Shri Ravneet Singh Bhittu, in a written reply to Rajya Sabha.
*****
STK
ANNEXURE
State-wise details of grants-in-aid/ subsidy disbursed so far under the Cold Chain scheme of PMKSY:
S. No.
State/UT
Amount of grants-in-aid released (Rs. in crore)
1.
Andhra Pradesh
213.97
1.
Assam
17.37
1.
Bihar
34.86
1.
Chhattisgarh
11.52
1.
Goa
0.00
1.
Gujarat
186.43
1.
Haryana
122.14
1.
Himachal Pradesh
127.74
1.
Jammu & Kashmir
40.33
1.
Jharkhand
0.00
1.
Karnataka
98.06
1.
Kerala
21.19
1.
Madhya Pradesh
70.57
1.
Maharashtra
431.62
1.
Orissa
39.43
1.
Punjab
132.82
1.
Rajasthan
73.90
1.
Tamil Nadu
100.70
1.
Telangana
88.91
1.
Uttar Pradesh
179.68
1.
Uttarakhand
255.57
1.
West Bengal
79.65
1.
Arunachal Pradesh
6.46
1.
Manipur
9.96
1.
Meghalaya
12.77
1.
Mizoram
0.00
1.
Nagaland
8.39
1.
Tripura
0.00
1.
Sikkim
0.00
1.
A & N Islands
2.81
1.
Chandigarh
0.00
1.
D & N Haveli & Daman & Diu
0.00
1.
Delhi
0.00
1.
Lakshadweep
0.00
1.
Puducherry
0.00
1.
Ladakh
0.00
Total
2366.85