য়ু.পি.এস.সি.
সিভিল সর্ভিসেস (মেন) একজামিনেসন, ২০২৪ – অইবা চাংয়েংগী রিজল্ত
10 DEC 2024 10:52AM by PIB Imphal
সেপ্তেম্বর ২০, ২০২৪ দগী সেপ্তেম্বর ২৯, ২০২৪ ফাওবদা য়ুনিয়ন পব্লিক সর্ভিস কম্মিসন্না পাঙথোকখিবা সিভিল সর্ভিসেস (মেন) একজামিনেসন, ২০২৪গী মহৈদা য়ুম্ফম ওইরগা, মখাদা রোল নম্বরগা লোয়ননা পীরিবা কেন্দিদেতশিং অসি ইন্দিয়ন এদমিনিস্ত্রেতিব সর্ভিস, ইন্দিয়ন পুলিস সর্ভিস অমসুং অতৈ সেন্ত্রেল সর্ভিসশিংগী (গ্রুপ ‘এ’ অমসুং গ্রুপ ‘বি’) পর্সনেলিতী তেস্ত (ইন্তরভিউ)গীদমক ক্বালিফাইদ ওইরে‍।
কেন্দিদেতশিং অসিগী কেন্দিদেচর মখোয়না হীরম খুদিংদা ইলিজিবল ওইবগী মখা পোন্না প্রোভিজনেলনি‍। কেন্দিদেতশিংনা পর্সনেলিতী তেস্ত (ইন্তরভিউ)গী মতমদা চহি, মহৈ মশিংগী থাক, ফুরুপ, ইকনমিকেল্লী ৱীকর সেক্সন, পর্সন ৱিথ বেঞ্চমার্ক দিসএবিলিতী (PwBD) গী ইলিজিবিলিতী/রিজর্বেসন ক্লেম সপ্পোর্ত তৌনবা ওরিজিনেল সর্তিফিকেত অমদি TA ফোর্মনচিংবা দোকুমেন্তশিং পুথোকপা মথৌ তাই‍। মরম অদুনা কেন্দিদেতশিংদা হায়রিবা চে-চাংশিং অসি শেম শাদুনা থম্নবা পাউতাক পীরি‍। SC/ST/OBC/EWS/PwBD/এক্স-সর্ভিসমেন্নচিংqxh বলৈরিবা রিজর্বেসন/রিলেক্সেসন বেনিফিতশিং লৌনিংবা কেন্দিদেতশিংনা সিভিল সর্ভিসেস (প্রিলিমিনরী) একজামিনেসন, ২০২৪গী এপ্লিকেসন থারকপগী অরোয়বা মতম হায়বদি ০৬.০৩.২০২৪ ফাওবগী মনুংদা ইসু তৌখিবা ওরিজিনেস সর্তিফিকেত(শিং) পুথোক্ককদবনি‍।
কেন্দিদেতশিংদা পীখিবা পর্সনেলিতী তেস্ত (ইন্তরভিউ)গী তাং অমসুং মতম হোংদোক হোংজিন তৌনবগী রিক্বেস্ত অমত্তা অয়াবা পীরোই‍। পর্সনেলিতী তেস্ত (ইন্তরভিউ)গীদমক ক্বালিফাইদ ওইরবা কেন্দিদেত পুম্নমক্না শুকশোয় শোয়দনা দিতেল্দ এপ্লিকেসন ফোর্ম-২ (DAF-II) মেনশিন্দুনা থাজিল্লক্কদবনি‍। হীরমসিগী মতাঙদা, মখাদা পীরিবা প্রোভিজনশিং অসি সিভিল সর্ভিসেস একজামিনেসন, ২০২৪ রুল্সতা শেম্লে:
চাংয়েং অসিগী ইন্তরভিউ/পর্সনেলিতী তেস্ত হৌদ্রিঙৈ মমাঙদা, কেন্দিদেত অমনা শুকশোয় শোয়দনা সিভিল সর্ভিসেস একজামিনেসন-২০২৪দা শরুক য়ারিবা সর্ভিসশিংখক্তগী মরক্তগী অমদি খল্লক্লবা মতমদা কেন্দিদেত অদুনা এলোকেত তৌহন্নিংবা ওর্দর ওফ প্রিফরেন্স ওনলাইন দিতেল্দ এপ্লিকেসন ফোর্ম-II (DAF-II) দা পীগদবনি‍। OBC এনেক্সচর (OBC কাঙলুপখক্তগী) অমদি EWS এনেক্সচর (EWS কাঙলুপখক্তগী) শুকশোয় শোয়দনা থাজিন্বা মথৌ তাই‍। DAF-II নৎত্রগা চে-চাংশিং অপীবা তাংগী ৱাংমদা থেঙনা থাজিল্লকপা য়ারোই অমদি CSE-2024 গী কেন্দিদেচরদগী কেন্সেল তৌগনি‍। কেন্দিদেত অমনা হাইয়র এজুকেসনগী অমদি তোঙান তোঙানবা ফীল্দ, সর্ভিস এক্সপিরিএন্সনচিংবশিংদা মায় পাকখিবশিংগী অহেন্বা চে-চাংশিং/সর্তিফিকেতশিং অপলোদ তৌবসু য়াগনি‍।
In case of recommendation of candidature by UPSC না সর্ভিস এলোকেসনগীদমক কেন্দিদেচর রিকম্মেন্দেসন তৌরকপা তারবদি, কেন্দিদেত অদুনা ওনলাইদ দিতেল্ত এপ্লিকেসন ফোর্ম (DAF-II) দা পীরকপা প্রিফরেন্সতা, অতৈ কন্দিসনশিং মপুং ফাবগী মখা পোন্না, লৈঙাক্না কেন্দিদেত অদুদা এলোকেসন পীননবা খন্নগনি‍। কেন্দিদেত অমনা থাগৎখিবা সর্ভিসকী প্রিফরেন্সতা হোংদোক হোংজিন তৌবা য়ারোই‍। সর্ভিস অমত্তগী প্রিফরেন্স পীরকত্রবদি, কেন্দিদেত অদু সর্ভিস এলোকেসনগীদমক খন্নরোই‍।
ইন্দিয়ন এদমিনিস্ত্রেতিব সর্ভিস নৎত্রগা ইন্দিয়ন পুলিস সর্ভিসকীদমক লৌখৎপা পাম্লিবা কেন্দিদেতশিংনা, IAS নৎত্রগা IPS হাপ্লকপা তারবদি কেন্দিদেত অদুনা খন্নহন্নিংবা তোঙান তোঙানবা জোন অমদি কেদরশিংগী ওর্দর ওফ প্রিফরেন্স ওনলাইন দিতেল্দ এপ্লিকেসন্দা তাকপা মথৌ তাই‍। কেন্দিদেত অমনা থাজিনখ্রবা মতুংদা জোন অমদি কেদরগী প্রিফরেন্স হোংদোক হোংজিন তৌবা য়ারোই‍।
নোত-I : কেন্দিতেতশিংদা তোঙান তোঙানবা সর্ভিস অমদি পোস্তশিংগী প্রিফরেন্স য়াম্না চেকশিন্না পীননবা খঙহল্লি‍। হীরমসিগী মতাঙদা রুল ২১ (১) দা পুক্নিং চঙনা য়েংনবা পাউতাকসু পীরি‍।
নোত-II : কেন্দিতেদশিংদা সর্ভিস এলোকেসন, কেদর এলোতমেন্তনচিংবগী ঈ-পাউ নৎত্রগা অকুপ্পা ৱারোলশিং য়েংননবা মতম মতমগী ওইনা DoPT গী ৱেবসাইত https://dopt.gov.in or https://cseplus.nic.in দা চঙনবা খঙহল্লি‍।
নোত-III : সিভিল সর্ভিসেস একজামিনেসন-২০২৪ গী চৎনগদবা কেদর এলোকেসন পোলিসীগী মতুং ইন্না‍, IAS/IPS পু মখোয়গী সর্ভিস প্রিফরেন্স ওইনা পীবা পাম্বা কেন্দিদেতশিংদা মখোয়গী ওনলাইন দিতেল্দ এপ্লিকেসন ফোর্ম-II গী ওর্দর ওফ প্রিফরেন্সতা জোন অমসুং কেদর পুম্নমক পীননবা পাউতাক পীরি‍।
মরম অদুনা, চাংয়েং অসিগী রুলশিংগী মথক্তা পীরিবা প্রোভিজনশিংগী মখা পোন্না, কেন্দিদেত পুম্নমক্না ওনলাইনখক্তদা DAF-II মেনশিন্দুনা থাজিনগদবনি, মসি দিসেম্বর ১৩, ২০২৪ দগী দিসেম্বর ১৯, ২০২৪ গী নুনিদাং পুং ৬ ফাওবদা য়ুনিয়ন পব্লিক সর্ভিস কম্মিসনগী ৱেবসাইত (https://upsconline.nic.in) দা থাজিনবা য়াগনি‍, মদুদা নংহৌদ্রগদি, মহাক্কী কেন্দিদেচর কেনসেল তৌগনি অমদি হীরমসিগী মতাঙদা ঈ-পাউ অমত্তা কম্মিসন্না ফাওনবা তৌরোই‍। মখা তানা, অসিগুম্বা কেন্দিদেতশিংদা ই-সম্মন লেত্তর অমত্তা পীরোই‍।
কেন্দিদেত পুম্নমক্কী মার্ক সীতশিং ফাইনেল রিজল্ত ফোঙবা নুমিত্তগী [(পর্সনেলিতী তেস্ত (ইন্তরভিউ) তৌবা লোইরবা মতুং] নুমিৎ ১৫ নিগী মনুংদা কম্মিসনগী ৱেবসাইত্তা থাগৎলক্কনি অমদি ৱেবসাইত অসিদা নুমিৎ ৩০ নি য়াওদুনা লৈগনি‍।
রিজল্ত দাউনলোদ তৌনবা মসিদা নম্বিয়ু

UPSC
Civil Services (Main) Examination, 2024 – Result of the written Examination.
10 DEC 2024 10:52AM by PIB Delhi
On the basis of the results of the Civil Services (Main) Examination, 2024 held by the Union Public Service Commission from 20th September 2024 to 29th September 2024, the candidates with the Roll Numbers, as given below, have qualified for the Personality Test (Interview) for selection to the Indian Administrative Service, Indian Foreign Service, Indian Police Service and other Central Services (Group ‘A’ and Group ‘B’).
Candidature of these candidates is provisional subject to their being found eligible in all respects. The candidates will be required to produce the original certificates in support of their eligibility/reservation claims viz. age, educational qualifications, community, economically weaker section, Person with Benchmark Disability (PwBD) and other documents such as TA Form etc. at the time of their Personality Test (Interview). They are, therefore, advised to keep the said documents ready with them. The candidates seeking reservation/relaxation benefits available for SC/ST/OBC/EWS/PwBD/Ex-servicemen etc., must also produce original certificate(s) issued by the closing date of the application of the Civil Services (Preliminary) Examination, 2024 i.e. 06.03.2024.
No request for change in the date and time of the Personality Test (Interview) intimated to the candidates will ordinarily be entertained.
All the candidates, who qualified for the Personality Tests (Interviews), are required to fill and submit their Detailed Application Form-II (DAF-II) mandatorily. Regarding this, following provisions have been made in the Civil Services Examination, 2024 Rules:
Before the commencement of Interview/Personality Test of the Examination, a candidate shall be required to mandatorily indicate order of preferences only for those Services which are participating in the Civil Services Examination-2024 and for which the candidate is interested to be allocated to in case of eventual selection, in the on-line Detailed Application Form-II (DAF-II). OBC Annexure (for OBC category only) and EWS Annexure (for EWS category only) is required to be mandatorily submitted. Any delay in submission of the DAF-II or documents in support beyond the prescribed date will not be allowed and will lead to cancellation of the candidature for the CSE-2024. A candidate may also upload additional documents/certificates of higher education, achievements in different fields, service experience, etc.
In case of recommendation of candidature by UPSC for Service Allocation, the candidate shall be considered by the Government for allocation to one of those Services for which the preference has been indicated by the candidate in the on-line Detailed Application Form-II subject to fulfilment of other conditions. No change in preferences for Services once submitted by a candidate would be permitted. In case preference for none of the Services is indicated, the candidate will not be considered for Service Allocation.
A candidate who wishes to be considered for Indian Administrative Service or Indian
Police Service shall be required to indicate in the on-line Detailed Application Form-II the order of preferences for various Zones and Cadres for which the candidate would like to be considered for allotment in case of appointment to the IAS or IPS. No change in preference of Zones and Cadres once submitted by a candidate would be permitted.
Note-I : The candidates are advised to indicate preferences for various services or posts very carefully. Attention is also invited to Rule 21 (1) in this connection.
Note-II : The candidates are advised to periodically visit DoPT’s website https://dopt.gov.in or https://cseplus.nic.in for information or details about Service Allocation, Cadre allotment, etc.
Note-III : As per the extant Cadre Allocation Policy applicable for the Civil Services
Examination-2024, the candidates who wish to indicate IAS/IPS as their Service preference are advised to indicate all the Zones and Cadres in the order of preference in their on-line Detailed Application Form-II.”
Therefore, in accordance with the aforesaid provisions of the Rules of the Examination, all these candidates have to fill up and submit DAF-II ONLINE only, which will be available on the Website of the Union Public Service Commission (https://upsconline.nic.in) during the period from 13th December, 2024 to 19th December, 2024 till 6:00 P.M. failing which his/her candidature shall stand cancelled and no correspondence will be entertained by the Commission in this regard. Further, no e-Summon Letter will be issued to such candidates.
The marks sheets of all the candidates will be uploaded on the Commission’s Website within 15 days from the date of publication of the final result [after conducting Personality Tests (Interview)] and will remain available on the Website for a period of 30 days.
Click here to download Result