ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীজ মন্ত্রালয়
ফুদ প্রোসেসিং সেক্তর শেমগৎপা
10 DEC 2024 11:10AM by PIB Imphal
ফুদ প্রোসেসিং সেক্তরদা চঙলকপা অপুন্বা ফোরেন দাইরেক্ত ইনভেস্তমেন্ত (FDI) কী অকুপ্পা ৱারোল মখাদা পীরি:
চহি
FDI (US$ মিলিয়নগী খুজিংদা)
২০১৯-২০
৯০৪.৭
২০২০-২১
৩৯৩.৪১
২০২১-২২
৭০৯.৭২
২০২২-২৩
৮৯৫.৩৪
২০২৩-২৪
৬০৮.৩১
ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রিজ মন্ত্রালয়না (MoFPI) ফার্মদগী কৈথেল ফাওবদা ভেল্যু চেন শেমগৎপগা লোয়ননা ফুদ প্রোসেসিং সেক্তরগী মতমগা চুনবা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবা প্রধান মন্ত্রী কিসান সম্পদ য়োজনা (PMKSY) গী মখাদা কম্পোনেন্ত স্তীক অমা ওইনা মেগা ফুদ পার্ক (MFP) স্কীম পায়খৎলি‍। MFP স্কীম অসি হৌজিক পায়খৎলিবা প্রোজেক্তশিংগী কম্মিতেদ লাইএবিলিতীগী প্রোভিজন থম্লগা ০১.০৪.২০২১ দগী হৌনা লৈঙাক্না মখা চত্থহনখিদ্রে‍।
লৈবাকসিগী স্তেত/য়ু.তি.শিংদা MFP স্কীমগী মখাদা শেমগৎখিবা ফুদ পার্কশিংগী দিতেল এনেক্সচরদা পীরি।
ৱাফম অসি রাজ্য সভাদা ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রিজকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী রবনীত সিংহ ভিত্তুনা অইবা পাউখুম ওইনা পীদুনা ফোঙদোকখিবনি‍।
*****
এনেক্সচর
এনেক্সচর অসি রাজ্য সভা অনস্তার্দ ক্বেসন নম্বর ১৩৫৫ গী পার্ত (বি) গী মখাদা “দিমভেলপমেন্ত ওফ ফুদ প্রোসেসিং সেক্তর” গী মতাঙদা ৬.১২.২০২৪ দা পাউখুম ওইনা পীখিবনি‍।
PMKSY গী MFP স্কীমগী মখাদা অয়াবা পীখ্রবা স্তেত-স্তেতকী ওইবা প্রোজেক্ত মশিং
সেরিএল মশিং
স্তেত/য়ু.তি.
অয়াবা পীখ্রবা প্রোজেক্ত মশিং
১
অন্ধ্র প্রদেশ
৩
২
অরুনাচল প্রদেশ
১
৩
অসাম
১
৪
বিহার
২
৫
ছত্তিসগর
১
৬
গুজরাত
২
৭
হরিয়ানা
২
৮
হিমাচল প্রদেশ
১
৯
জম্মু অমসুং কাস্মির
১
১০
কর্নাতকা
২
১১
কেরলা
২
১২
মধ্য প্রদেশ
২
১৩
মহারাস্ত্র
৩
১৪
মনিপুর
১
১৫
মেঘালয়
১
১৬
মিজোরন
১
১৭
নাগালেন্দ
১
১৮
ওরিসা
২
১৯
পঞ্জাব
৩
২০
রাজস্থান
২
২১
তামিল নাদু
১
২২
তেলঙ্গনা
২
২৩
ত্রিপুরা
১
২৪
উত্তরাখন্দ
২
২৫
ৱেস্ত বেঙ্গল
১
অপুন্বা
৪১

Ministry of Food Processing Industries
Development of Food Processing Sector
10 DEC 2024 11:10AM by PIB Delhi
The details of the total Foreign Direct Investment (FDI) inflow in Food Processing Sector are as below:
Year
FDI (in US$ million)
2019-20
904.7
2020-21
393.41
2021-22
709.72
2022-23
895.34
2023-24
608.31
Ministry of Food Processing Industries (MoFPI) has been implementing Mega Food Park (MFP) Scheme, a component scheme under the Pradhan Mantri Kisan Sampada Yojana (PMKSY), to create modern infrastructure for the food processing sector along the value chain from farm to market. The MFP scheme has been discontinued by the Government with effect from 01.04.2021 with provision for committed liabilities for ongoing projects.
The details of the number of food parks under MFP scheme set up across different States/ UTs in the country are at ANNEXURE.
This information was provided by the Union Minister of State for Food Processing Industries, Shri Ravneet Singh Bhittu, in a written reply to Rajya Sabha.
*****
ANNEXURE
ANNEXURE REFERRED TO IN RESPECT OF PART (b) OF RAJYA SABHA UNSTARRED QUESTION NO. 1355 FOR ANSWER ON 6.12.2024 ON “DEVELOPMENT OF FOOD PROCESSING SECTOR”.
State-wise number of approved projects under MFP scheme of PMKSY
S. No.
State/ UTs
No. of Approved Projects
1
Andhra Pradesh
3
2
Arunachal Pradesh
1
3
Assam
1
4
Bihar
2
5
Chhattisgarh
1
6
Gujarat
2
7
Haryana
2
8
Himachal Pradesh
1
9
Jammu & Kashmir
1
10
Karnataka
2
11
Kerala
2
12
Madhya Pradesh
2
13
Maharashtra
3
14
Manipur
1
15
Meghalaya
1
16
Mizoram
1
17
Nagaland
1
18
Odisha
2
19
Punjab
3
20
Rajasthan
2
21
Tamil Nadu
1
22
Telangana
2
23
Tripura
1
24
Uttarakhand
2
25
West Bengal
1
Total
41