প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা দিশেম্বর ১১ দা স্মার্দ ইন্দিয়া হেক্কাথোন ২০২৪ শরুক য়ারিবশিংদা ৱা ঙাংগনি
লৈবাক শীনবা থুংবগী নোদেল সেন্তর ৫১ দা স্মার্দ ইন্দিয়া হেক্কাথোন ২০২৪ গী গ্রান্ত ফিনালেদা মহৈরোয় ১৩০০ হেন্না শরুক য়াগনি
চহি অসিদা লোয়শঙগী থাক্ত ইন্তরনেল হেক্কাথোনশিং পাংথোকপা চাদা ১৫০ হেনগৎলে, হৌজিক ফাওবদা মসিনা খ্বাইদগী চাউবা ইদিসন ওইরে
09 DEC 2024 7:38PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা দিশেম্বর ১১,২০২৪ গী নুংথিল পুং ৪:৩০ রোম তাবদা, ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা স্মার্দ ইন্দিয়া হেক্কাথোন ২০২৪ গী গ্রান্ত ফিনালেদা নহা ওইরিবা ইন্নোবেতরশিংগা ৱারি শান্নগনি। গ্রান্ত ফিনালে অদুদা মহৈরোয় ১৩০০ হেন্না শরুক য়াগনি। থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি।
দিশেম্বর ১১,২০২৪ দগী লৈবাক শীনবা থুংবগী নোদেল সেন্তর ৫১ দা ৭শুবা স্মার্দ ইন্দিয়া হেক্কাথোন হৌগনি। সোফৱায়র ইদিসন পুং ৩৬ লেপ্তনা পাংথোক্কনি অদুগা হার্দৱায়র ইদিসন্না দিশেম্বর ১১ দগী দিশেম্বর ১৫,২০২৪ ফাওবা মখা চৎথগনি। হৌখিবা ইদিসনশিংগুম, মিনিস্ত্রিশিং নত্ত্রগা দিপার্তমেন্তশিং নত্ত্রগা ইন্দস্ত্রিশিংনা পীবা খুদোংচাদবশিংদা মহৈরোয়শিংগী কাংবুনা থবক তৌগনি নত্ত্রগা জাতিগী ওইনা মরুওইবা হিরমশিংগী থিম ১৭ গী মতাংদা স্তুদেন্ত ইন্নোবেসন কেতেগোরিদা মখোয়গী অনৌবা ৱাখলশিং পীশিনগনি। হায়রিবা সেক্তরশিং অদুদি অনা-লায়েং সপ্লাই চেন অমসুং লোজিস্তিক্স, স্মার্দ তেক্নোলোজিশিং, হেরিতেচ অমসুং কলচর, স্তেনেবিলিতি, লাইরিক-লাইশু অমসুং স্কিল হেনগৎহনবা, ঈশিং, লৌউ-শিংউ অমসুং চীঞ্জাক, নৌবা থোক্লকপা তেক্নোলোজিশিং অমসুং দিজাস্তর মেনেজমেন্তনি।
চহি অসিগী ইদিসনগী য়াম্না নুংঙাইবদা খুদোংচাদবা ৱারোল খরগী মনুংদা ইসরোগী ‘থাগী অমম্বা শরুক্কী মমিশিং হেন্না শেংহনবা’, জল শক্তি মিনিস্ত্রিগী ‘এ.আই, সেতেল্লাইত দেতা, আই.ও.তি অমসুং দাইনামিক্স মোদেলশিং শীজিন্নদুনা খুদক্ত গঙ্গাগী ঈশিংগী ফিবম ওন্নবা থবকশিং পায়খৎপা’ অমসুং অয়ুস মিনিস্ত্রিগী ‘এ.আইগা লোয়ননা স্মার্দ য়োগ মেত অমা পুথোকপা’ য়াওরি।
চহি অসিদা, মিনিস্ত্রিশিং, দিপার্তমেন্তশিং, রাজ্য সরকারশিং, পি.এস.য়ুশিং অমসুং উদ্যোগশিংনা খুদোংচাদবা ৱারোল ২৫০ হেন্না পীশিল্লক্লে। স্মার্দ ইন্দিয়া হেক্কাথোন ২০২৩ দা ৯০০ পীশিল্লকপদগী স্মার্দ ইন্দিয়া হেক্কাথোন ২০২৪ দা ২২৪৭ পীশিল্লক্তুনা, চহি অসিদা লোয়শঙগী থাক্ত ইন্তরনেল হেক্কাথোনশিং পাংথোকপা চাদা ১৫০ হেনগৎলে, হৌজিক ফাওবদা মসিনা খ্বাইদগী চাউবা ইদিসন ওইরে। স্মার্দ ইন্দিয়া হেক্কাথোন ২০২৪ মহৈ লোয়শঙগী থাক্ত তিম ৮৬,০০০ হেনবনা শরুক য়াখি অমসুং জাতি থাক্কী রাউন্দগীদমক মহৈরোয় তিম ৪৯,০০০( তিম অমদা মহৈরোয় ৬ অমসুং মেন্তর ২) রিকমেন্ত তৌখ্রে।

Prime Minister's Office
PM to interact with participants of Smart India Hackathon 2024 on 11th December
Over 1300 student teams to participate at the Grand Finale of SIH 2024 at 51 nodal centres across the country
150% increase recorded this year in internal hackathons at institute level, making this the largest edition so far
09 DEC 2024 7:38PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will interact with young innovators at the Grand Finale of Smart India Hackathon 2024 on 11th December 2024, at around 4:30 PM, via video conferencing. Over 1300 student teams will participate at the Grand Finale. Prime Minister will also address the gathering on the occasion.
The 7th edition of the Smart India Hackathon (SIH) will concurrently begin at 51 nodal centres nationwide on 11th December 2024. The Software Edition will run nonstop for 36 hours, while the Hardware Edition will continue from 11th to 15th December 2024. Like past editions, the student teams will work on either the problem statements given by Ministries or Departments or Industries or submit their ideas in Student Innovation Category against any of the 17 themes linked to sectors of national importance. These sectors are - Healthcare, Supply chain and Logistics, Smart Technologies, Heritage and Culture, Sustainability, Education and Skill Development, Water, Agriculture and Food, Emerging Technologies, and Disaster Management.
Some of the interesting problem statements of this year's edition include ‘Enhancing Images of Darker Regions on the Moon’ presented by ISRO, ‘Developing a real-time Ganga Water Quality Monitoring system using AI, satellite data, IoT, and dynamic models’ presented by Ministry of Jal Shakti, and ‘Developing a Smart Yoga Mat integrated with AI’ presented by Ministry of AYUSH.
This year, more than 250 problem statements have been submitted by 54 Ministries, Departments, State Governments, PSUs, and Industries. A 150% increase has been recorded in internal hackathons at the institute level, growing from over 900 in SIH 2023 to around 2,247 in SIH 2024, making this the largest edition so far. More than 86,000 teams have participated in SIH 2024 at the institute level and around 49,000 student teams (each consisting of 6 students and 2 mentors) have been recommended by these institutes for the national level round.