Prime Minister's Office
PM pays homage to Dr. Babasaheb Ambedkar on his Mahaparinirvan Diwas
06 DEC 2024 9:12AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid homage to Dr. Babasaheb Ambedkar on his Mahaparinirvan Diwas, today. Prime Minister Shri Narendra Modi remarked that Dr. Ambedkar’s tireless fight for equality and human dignity continues to inspire generations.
In a X post, the Prime Minister said;
"On Mahaparinirvan Diwas, we bow to Dr. Babasaheb Ambedkar, the architect of our Constitution and a beacon of social justice.
Dr. Ambedkar’s tireless fight for equality and human dignity continues to inspire generations. Today, as we remember his contributions, we also reiterate our commitment to fulfilling his vision.
Also sharing a picture from my visit to Chaitya Bhoomi in Mumbai earlier this year.
Jai Bhim!"

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না দা. বাবাসাহেব অম্বেদকরদা মহাক্কী মহাপরিনির্ভান দিবসনা লাকপদা ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে
06 DEC 2024 9:12AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি দা. বাবাসাহেব অম্বেদকরবু মহাক্কী মহাপরিনির্ভান দিবসনা লাকপদা ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি মদুদি দা. অম্বেদকরনা থোং মান্নবা অমসুং মীওইববু ইকাই খুম্নবা পীনবগীদমক চোকথবা লৈতনা হোৎনরমখিবা অদুনা মীরোল কয়াদা মখা তানা ইথিল পীরি।
X পোস্ত অমদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
"মহাপরিনির্ভান দিবসনা লাকপদা ঐহাক্না ঐখোয়গী সম্বিধানগী আর্কিতেক্ত অমসুং খুন্নাইদা থোং মান্নবা পুরকখিবা, দা, বাবাসাহেব অম্বেদকরবু ইকাই খুম্নবা উৎচরি।
দা. অম্বেদকরনা থোং মান্নবা অমসুং মীওইববু ইকাই খুম্নবা পীনবগীদমক চোকথবা লৈতনা হোৎনরমখিবা অদুনা মীরোল কয়াদা মখা তানা ইথিল পীরি। ঙসি ঐহাক্না মহাক্না শরুক তমখিবশিংবু নীংশিংলি, ঐখোয়না মহাক্কী মঙলান থুংহন্নবা ঐখোয়গী ফিরেপ অদুসু নৌহৌনা ফোংদোক্লি।
চহি অসিগী অঙনবদা মুম্বাইদা লৈবা চৈত্যা বুমিদা চৎখিবা ঐহাক্কী খোঙচৎকী মমি অমা শিয়র তৌজরি।
জয় ভিম!"