প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ভূৱনেশ্বৰত ৩০ নৱেম্বৰৰ পৰা ১ ডিচেম্বৰলৈ অনুষ্ঠিতব্য আৰক্ষী সঞ্চালক প্ৰধান/মহাপৰিদৰ্শকৰ সৰ্বভাৰতীয় সন্মিলনত অংশগ্ৰহণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
সন্ত্ৰাসবাদ বিৰোধী, বাওঁপন্থী উগ্ৰবাদ, উপকূলীয় সুৰক্ষাৰ দৰে ৰাষ্ট্ৰীয় সুৰক্ষাৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ উপাদানসমূহৰ বিষয়ে আলোচনা কৰা হ'ব
আৰক্ষী আৰু আভ্যন্তৰীণ সুৰক্ষা সম্পৰ্কীয় পেছাদাৰী অনুশীলন আৰু প্ৰক্ৰিয়াবোৰ আলোচনা তথা পৰামৰ্শাৱলী সহভাগ কৰা হ’ব
29 NOV 2024 9:54AM by PIB Guwahati
ওড়িশাৰ ভূৱনেশ্বৰৰ ‘লোকসেৱা ভৱন’ৰ ‘ৰাজ্যিক সন্মিলন কেন্দ্ৰ’ত ৩০ নৱেম্বৰৰ পৰা ১ ডিচেম্বৰ, ২০২৪লৈ অনুষ্ঠিত হ'বলগীয়া ‘আৰক্ষী সঞ্চালক প্ৰধান/মহাপৰিদৰ্শকৰ সৰ্বভাৰতীয় সন্মিলন’ত প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে অংশগ্ৰহণ কৰিব।
২৯ নৱেম্বৰৰ পৰা ১ ডিচেম্বৰ, ২০২৪ লৈ অনুষ্ঠিত হ'বলগীয়া তিনিদিনীয়া সন্মিলনখনত সন্ত্ৰাসবাদ বিৰোধী, বাওঁপন্থী উগ্ৰবাদ, উপকূলীয় সুৰক্ষা, নতুন অপৰাধ আইন, নিচাজাতীয় সামগ্ৰীৰ প্ৰতিৰোধকে ধৰি ৰাষ্ট্ৰীয় সুৰক্ষাৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ উপাদানসমূহৰ সন্দৰ্ভত আলোচনা অন্তৰ্ভুক্ত থাকিব। সন্মিলনৰ সময়ত বিশিষ্ট সেৱাৰ বাবে আগবঢ়োৱা ৰাষ্ট্ৰপতিৰ আৰক্ষী পদকসমূহো প্ৰদান কৰা হ'ব।
এই সন্মিলনখনে দেশৰ জ্যেষ্ঠ আৰক্ষী পেছাদাৰী আৰু নিৰাপত্তা প্ৰশাসকসকলক ৰাষ্ট্ৰীয় নিৰাপত্তা সম্পৰ্কীয় বিভিন্ন বিষয়ত মুক্তভাৱে আলোচনা আৰু বিতৰ্ক সুযোগ প্ৰদান কৰাৰ লগতে ভাৰতত আৰক্ষীয়ে সন্মুখীন হোৱা বিভিন্ন কাৰ্যকৰী, আন্তঃগাঁথনিমূলক আৰু কল্যাণ-সম্পৰ্কীয় সমস্যাৰ বিষয়ে মুক্তভাৱে আলোচনা আৰু বিতৰ্ক কৰাৰ বাবে এক মতবিনিময় মঞ্চ প্ৰদান কৰিব। আভ্যন্তৰীণ সুৰক্ষা ভাবুকিৰ উপৰিও অপৰাধ নিয়ন্ত্ৰণ আৰু আইন-শৃংখলা ব্যৱস্থাপনা সম্পৰ্কীয় প্ৰত্যাহ্বানৰে মোকাবিলা কৰাৰ ক্ষেত্ৰত পেছাদাৰী পদ্ধতি আৰু প্ৰক্ৰিয়াৰ প্ৰস্তুতি আৰু ভাগ-বতৰা কৰাকে ধৰি বিভিন্ন বিষয় এই আলোচনাত অন্তৰ্ভুক্ত থাকিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সদায় ‘ডিজিপি সন্মিলন’ত গভীৰ আগ্ৰহ প্ৰদৰ্শন কৰি আহিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কেৱল সকলো অৱদানৰ কথা মনোযোগেৰে শুনাই নহয়, লগতে মুক্ত আৰু অনানুষ্ঠানিক আলোচনাৰ পৰিৱেশ গঢ়ি তোলে, যাৰ ফলত নতুন ধাৰণাৰ উদ্ভৱ হ'ব পাৰে। এই বছৰৰ সন্মিলনত কিছুমান অনন্য বৈশিষ্ট্যও যোগ কৰা হৈছে। গোটেই দিনটো ‘যোগ অধিৱেশন’, ‘ব্যৱসায়িক অধিৱেশন’, ‘ব্ৰেক-আউট বৈঠক’ আৰু ‘বিষয়ভিত্তিক ভোজমেল’ৰ দিহা কৰা হৈছে। ই জ্যেষ্ঠ আৰক্ষী বিষয়াসকলক গুৰুত্বপূৰ্ণ আৰক্ষী আৰু আভ্যন্তৰীণ নিৰাপত্তা বিষয়ত তেওঁলোকৰ দৃষ্টিভংগী আৰু পৰামৰ্শ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ সন্মুখত উপস্থাপন কৰাৰ এক মূল্যৱান সুযোগ প্ৰদান কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ২০১৪ চনৰ পৰা সমগ্ৰ দেশতে অনুষ্ঠিত হোৱা বাৰ্ষিক ডিজিপি/আইজিপি সন্মিলনক বাবে উদগনি দি আহিছে। সন্মিলনখন গুৱাহাটী (অসম), কচ্ছ (গুজৰাট), হায়দৰাবাদ (তেলেংগানা), টেকানপুৰ (গোৱালিয়ৰ, মধ্য প্ৰদেশ), ষ্টেচ্যু অব ইউনিটী (কেৱড়িয়া, গুজৰাট), পুনে (মহাৰাষ্ট্ৰ), লক্ষ্ণৌ (উত্তৰ প্ৰদেশ), নতুন দিল্লী আৰু জয়পুৰ (ৰাজস্থান)ত অনুষ্ঠিত হৈছে। এই পৰম্পৰাকে অব্যাহত ৰাখি ভুৱনেশ্বৰ (উৰিষ্যা)ত ৫৯ সংখ্যক ডিজিপি/আইজিপি সন্মিলন ২০২৪ আয়োজন কৰা হৈছে।
সন্মিলনখনত কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী, প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ প্ৰধান সচিব, ৰাষ্ট্ৰীয় নিৰাপত্তা উপদেষ্টা, ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী (গৃহ পৰিক্ৰমা), ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত ৰাজ্যৰ ডিজিপি আৰু কেন্দ্ৰীয় আৰক্ষী সংগঠনৰ মুৰব্বীসকল উপস্থিত থাকিব।

Prime Minister's Office
PM to attend All India Conference of Director Generals/ Inspector Generals of Police from 30th November to 1st December in Bhubaneswar
Critical components of national security, including Counter Terrorism, Left Wing Extremism, Coastal Security to be discussed
Professional practices and processes regarding policing and internal security matters to be discussed and shared
29 NOV 2024 9:54AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will attend the All India Conference of Director Generals/ Inspector Generals of Police 2024 from 30th November to 1st December, 2024 at State Convention Centre, Lok Seva Bhawan, Bhubaneswar, Odisha.
The three day conference, being held from 29th November to 1st December, 2024, will include deliberations on critical components of national security, including Counter Terrorism, Left Wing Extremism, Coastal Security, New Criminal Laws, Narcotics among others. The President's Police Medal for distinguished service will also be awarded during the Conference.
The Conference will provide an interactive platform for senior Police professionals and security administrators in the country to freely discuss and debate diverse national security-related issues, as also various operational, infrastructural and welfare-related problems faced by the Police in India. Its deliberations will include formulation and sharing of professional practices and processes in tackling challenges relating to crime control and law and order management, besides Internal Security threats.
Prime Minister has always demonstrated a deep interest in the DGP Conference. The Prime Minister not only listens attentively to all contributions but also fosters an environment of open and informal discussions, allowing for the emergence of new ideas. This year, some unique features have also been added to the conference. The entire day is being effectively utilized starting from Yoga session, business session, break-out sessions and thematic dining tables. This will also provide senior police officials with a valuable opportunity to present their perspectives and suggestions on critical policing and internal security matters that impact the country to the Prime Minister.
Prime Minister has encouraged the annual DGsP/IGsP Conference to be organised all across the country, since 2014. The conference has been held in Guwahati (Assam), Rann of Kachchh (Gujarat), Hyderabad (Telangana), Tekanpur (Gwalior, Madhya Pradesh), Statue of Unity (Kevadiya, Gujarat), Pune (Maharashtra), Lucknow (Uttar Pradesh), New Delhi and Jaipur (Rajasthan). Continuing with this tradition, the 59th DGsP/IGsP Conference 2024 is being organised in Bhubaneswar (Odisha).
The conference will be attended by Union Home Minister, Principal Secretary to PM, National Security Adviser, Ministers of State (Home Affairs), DGP of States/UTs and Chiefs of Central Police Organisations among others.