প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা নবেম্বর ২৫ দা আই.সি.এ গ্লোবেল কোওপরেতিপ কনফরেন্স ২০২৪ হৌদোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা য়ু.এন ইন্তরনেসনেল ইয়র ওফ কোওপরেতিপস ২০২৫ হৌদোক্কনি
ভারত সরকারগী “সাহকার সে সামরিদ্ধী”গা চুন্না “কোওপরেতিপশিংনা মীওই খুদিংমক নুংঙাইহনবা” হায়বা অসিনা কনফরেন্সকী থিমনি
24 NOV 2024 5:54PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নবেম্বর ২৫ দা নুংথিলগী পুং ৩ রোম তাবদা নিউ দিল্লিগী ভারত মন্দাপমদা আই.সি.এ গ্লোবেল কোওপরেতিপ কনফরেন্স ২০২৪ অমসুং য়ু.এন ইন্তরনেসনেল ইয়র ওফ কোওপরেতিপস ২০২৫ হৌদোক্কনি।
মালেমগী কোওপরেতিপ ইহৌগী মাঙজিল থাবা লুপ অমা ওইরিবা ইন্তরনেসনেল কোওপরেতিপ এল্লাইন্স (আই সি এ)গী চহি ১৩০ গী পুৱারিদা অহানবা ওইনা ভারত্তা আই.সি.এ গ্লোবেল কোওপরেতিপ কনফরেন্স অমসুং আই.সি.এ জেনেরেল এশেমব্লি পাংথোক্কদবনি। মালেমগী মীফম অসি ইন্দিয়ান ফার্মরস ফর্তিলাইজর কোওপরেতিপ লিমিতেদ (ইফকো) না আই.সি.এগা খুৎশম্নদুনা অমসুং ভারত সরকার অমসুং ইন্দিয়ান কোওপরেতিপস অমুল অমসুং কে.আর.আই.বি.ঐচ.সি.ওনা শীন্দুনা নবেম্বর ২৫ দগী নবেম্বর ৩০ ফাওবা পাংথোক্কদবনি।
ভারত সরকারগী “সাহকার সে সামরিদ্ধী” (কোওপরেসনগী খুৎথাংদা নুংঙাইহনবা) গা চুন্না “কোওপরেতিপশিংনা মীওই খুদিংমক নুংঙাইহনবা” হায়বা অসিনা কনফরেন্সকী থিমনি। লায়রবা কোকহনবা, নুপী অমসুং নুপা থোং মানহনবা অমসুং শেন-থুম চাউখৎহনবা অসিগুম্বা হিরমশিংদা য়ু.এনগী স্তেনেবল দিবলপমেন্ত গোলস (এস দি জি) শিং ফংনবা মালেম শীনবা থুংবগী কোওপরেতিপশিংনা অৱাবশিং অমসুং খুদোংচাবশিং খন্ননবা থৌরম অসিদা খন্ন-নৈনবশিং, পেনেল সেসনশিং অমসুং ৱার্কশোপশিং পাংথোক্কনি।
খুন্নাইগী থোং মান্নবা পুরকপা, শেন-থুমগী শক্তি পীবা অমসুং তুংকোইনা চৎনবা য়াগদবা চাউখৎ-থৌরাংগী মতাংদা “কোওপরেতিপশিংনা হেন্না ফবা মালেম অমা শেমগৎপা” হায়বা থিম অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা য়ু.এন ইন্তরনেসনেল ইয়র ওফ কোওপরেতিপস ২০২৫ হৌদোক্কনি। থোং মান্দবা হন্থহনবদা, লায়রবা কোকহনবা অমসুং ইজৎ লৈবা থবক য়োকখৎপগী মতাং য়াওনা স্তেনেবল দিবলপেন্তগী মরুওইবা থবকশিং ওইনা য়ু.এন এস.দি.জিশিংনা কোওপরেতিপশিং শকখঙলে। মালেমগী খ্বাইদগী খুদোংচাদবশিং কোকহন্নবা হোৎনবদা কোওপরেতিপ ইন্তরপ্রাইজশিংগী শক্তি উৎনবা চহি ২০২৫ অসি মালেমগী থবক অমা ওইহন্নবা পান্দম থম্লি।
কোওপরেতিপ ইহৌদা ভারতনা পায়খৎলিবা থবকশিং মশক তাক্নবা প্রধান মন্ত্রীনা নিংশিং পোস্তেল স্তাম্প অমা মাইখুম হাংদোক্কনি। স্তাম্প অদুদা শান্তি, থৌনা, খাংবা কনবা অমসুং চাউখৎপা খুদম ওইনা, লৈবাক চাউখৎনবা কোওপরেতিপশিংগী গুনশিংগী খুদম অমা ওইনা থম্বাল অমা উৎলি। থম্বালগী মনা মঙা অদুনা মহৌশাগী পোৎলম মঙাগী মহুৎশীন্দুনা, মহৌশা, খুন্নাই অমসুং শেন-থুমগী লমদা কোওপরেতিপশিংগী থবকশিং ফোঙদোক্লি। দিজাইন অদুদা লৌউ-শিংউ, দাইরি, ঙা য়োকপা, কঞ্জুমর কোওপরেতিপশিং অমসুং হাওসিং সেক্তরশিং য়াওরি অমসুং লৌউ-শিংউদা অনৌবা তেক্নোলোজি শীজিন্নবগী থৌদাং অসি দ্রোন অমনা খুদম ওইরি।
ভুতানগী প্রধান মন্ত্রী দাসো সেরিং তোবগে অমসুং ফিজিগী দিপুতি প্রাইম মিনিস্তর মনাও কমিকামিকা অমসুং লৈবাক ১০০ হেনবগী দেলিগেদ ৩,০০০ হেন্না থৌরম অসিদা শরুক য়াগনি।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate ICA Global Cooperative Conference 2024 on 25th November
PM to launch UN International Year of Cooperatives 2025
Theme of the conference, "Cooperatives Build Prosperity for All," aligns with the Indian Government’s vision of “Sahkar Se Samriddhi”
24 NOV 2024 5:54PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate ICA Global Cooperative Conference 2024 and launch the UN International Year of Cooperatives 2025 on 25th November at around 3 PM at Bharat Mandapam, New Delhi.
ICA Global Cooperative Conference and ICA General Assembly is being organised in India for the first time in the 130 year long history of International Cooperative Alliance (ICA), the premier body for the Global Cooperative movement. The Global Conference, hosted by Indian Farmers Fertiliser Cooperative Limited (IFFCO), in collaboration with ICA and Government of India, and Indian Cooperatives AMUL and KRIBHCO will be held from 25th to 30th November.
The theme of the conference, "Cooperatives Build Prosperity for All," aligns with the Indian Government’s vision of “Sahkar Se Samriddhi” (Prosperity through Cooperation). The event will feature discussions, panel sessions, and workshops, addressing the challenges and opportunities faced by cooperatives worldwide in achieving the United Nations Sustainable Development Goals (SDGs), particularly in areas such as poverty alleviation, gender equality, and sustainable economic growth.
Prime Minister will launch the UN International Year of Cooperatives 2025, which will focus on the theme, “Cooperatives Build a Better World,” underscoring the transformative role cooperatives play in promoting social inclusion, economic empowerment, and sustainable development. The UN SDGs recognize cooperatives as crucial drivers of sustainable development, particularly in reducing inequality, promoting decent work, and alleviating poverty. The year 2025 will be a global initiative aimed at showcasing the power of cooperative enterprises in addressing the world’s most pressing challenges.
Prime Minister will also launch a commemorative postal stamp, symbolising India’s commitment to the cooperative movement. The stamp showcases a lotus, symbolising peace, strength, resilience, and growth, reflecting the cooperative values of sustainability and community development. The five petals of the lotus represent the five elements of nature (Panchatatva), highlighting cooperatives' commitment to environmental, social, and economic sustainability. The design also incorporates sectors like agriculture, dairy, fisheries, consumer cooperatives, and housing, with a drone symbolising the role of modern technology in agriculture.
Hon’ble Prime Minister of Bhutan His Excellency Dasho Tshering Tobgay and Hon’ble Deputy Prime Minister of Fiji His Excellency Manoa Kamikamica and around 3,000 delegates from over 100 countries will also be present.