প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা সুরিনামগী রাস্ত্রপতি উনখ্রে
21 NOV 2024 10:57PM by PIB Imphal
গয়ানাগী জর্জতাউন্দা পাংথোকখিবা ২শুবা ইন্দিয়া-করিকোম মীফমগী নাকলদা নবেম্বর ২০,২০২৪ দা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সুরিনামগী রাস্ত্রপতি চন্দ্রিকাপেরসাদ সন্তোখি উনখ্রে।
লুচিংবা অসিনা হৌজিক চৎথরিবা লৈবাক অনিগী মতেং পাংনবগী থবকশিং হন্না য়েংশিনখ্রে অমসুং দিফেন্স অমসুং সেকুরিতি, ললোন-ইতিক, লৌউ-শিংউ, দিজিতেলগী থবকশিং অমসুং য়ু.পি.আই, আই.সি.তি, অনা-লায়েং অমসুং ফার্মাসিউতিকেলশিং, কেপাসিতি বিল্দিং, নাত অমসুং মীগা মীগা লৈনবা মরীশিংদা মতেং পাংনবা হেনগৎহন্নবা খন্নখ্রে। মীয়াম চাউখৎনবা প্রোজেকশিং, চীঞ্জাক ৱাৎহন্দনবা থবকশিং অমসুং অপীকপা অমসুং ময়াই ওইনা চাউবা ইন্তরপ্রাইজশিংদা সুরিনাম চাউখৎনবা ভারতনা মখা তানা শৌগৎপদা রাস্ত্রপতি সন্তোখিনা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে।
লুচিংবা অনিনা লমদম লমদমগী অমসুং মালেমগী ওইরক্লিবা ফিবমশিংগী মতাংদা মখোয়গী ওইবা ৱাখল্লোনশিং ফোঙদোক্নখ্রে। ভারতনা য়ু.এন সেকুরিতি কাউন্সিলগী মেম্বর ওইবদা সুরিনামনা শৌগৎপদা প্রধান মন্ত্রীনা রাস্ত্রপতি সন্তোখি থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে।

Prime Minister's Office
Prime Minister meets with President of Suriname
21 NOV 2024 10:57PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met with the President of Suriname, H.E. Mr. Chandrikapersad Santokhi on the sidelines of the 2nd India-CARICOM Summit in Georgetown, Guyana on 20 November.
The two leaders reviewed the progress of ongoing bilateral initiatives and agreed to enhance cooperation in areas such as defense and security, trade and commerce, agriculture, digital initiatives and UPI, ICT, healthcare and pharmaceuticals, capacity building, culture and people to people ties. President Santokhi expressed appreciation for India's continued support for development cooperation to Suriname, in particular to community development projects, food security initiatives and small and medium enterprises.
Both leaders also exchanged views on regional and global developments. Prime Minister thanked President Santokhi for the support given by Suriname to India’s membership of the UN Security Council.