ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ମହାତ୍ମା ଗାନ୍ଧୀଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଜଣାଇଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
21 NOV 2024 9:57PM by PIB Bhubaneshwar
ଗୁୟାନାର ଜର୍ଜଟାଉନସ୍ଥିତ ଐତିହାସିକ ପ୍ରୋମେନାଡ଼େ ଗାର୍ଡେନରେ ମହାତ୍ମା ଗାନ୍ଧୀଙ୍କ ପ୍ରତିମୂର୍ତ୍ତିରେ ଆଜି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଜଣାଇଛନ୍ତି । ମାନବତାକୁ ଦିଗଦର୍ଶନ ଦେଉଥିବା ବାପୁଙ୍କ ଶାନ୍ତି ଓ ଅହିଂସାର ଶାଶ୍ୱତ ମୂଲ୍ୟକୁ ସେ ସ୍ମରଣ କରିଥିଲେ । ୧୯୬୯ ମସିହାରେ ବାପୁଙ୍କ ଶହେ ତମ ଜନ୍ମ ବାର୍ଷିକୀ ଅବସରରେ ଏହି ପ୍ରତିମୂର୍ତ୍ତି ସ୍ଥାପନ କରାଯାଇଥିଲା ।
ଏହାଠାରୁ ଅନତି ଦୂରରେ ଥିବା ଆର୍ଯ୍ୟ ସମାଜ ସ୍ମାରକରେ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପୁଷ୍ପମାଲ୍ୟ ଅର୍ପଣ କରି ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଜଣାଇଥିଲେ । ୨୦୧୧ ମସିହାରେ ଗୁୟାନାରେ ଆର୍ଯ୍ୟ ସମାଜ ଆନ୍ଦୋଳନର ଶହେ ବର୍ଷ ପୂର୍ତ୍ତି ଅବସରରେ ଏହି ସ୍ମାରକ ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରାଯାଇଥିଲା ।

Prime Minister's Office
Prime Minister pays homage to Mahatma Gandhi
21 NOV 2024 9:57PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi paid homage today to Mahatma Gandhi at his statue in the historic Promenade Gardens in Georgetown, Guyana. He recalled Bapu’s eternal values of peace and non-violence which continue to guide humanity. The statue was installed in commemoration of Gandhiji’s 100th birth anniversary in 1969.
Prime Minister also paid floral tribute at the Arya Samaj monument located close by. This monument was unveiled in 2011 in commemoration of 100 years of the Arya Samaj movement in Guyana.