Ministry of Home Affairs
A High-Level Committee, under the chairmanship of Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah approves three projects of Rs.725.62 crore under “Expansion and Modernization of Fire Services in the states” for Chhattisgarh, Odisha and West Bengal
Committee approves Rs. 147.76 crore for Chhattisgarh, Rs. 201.10 crore for Odisha and Rs. 376.76 crore for West Bengal
To fulfill Prime Minister Shri Narendra Modi’s vision of disaster resilient India, MHA under the guidance of Home Minister, Shri Amit Shah has taken several initiatives to ensure effective management of disasters in the country
Central Government has allocated a total of Rs.5000 crore under NDRF for “Expansion and Modernization of Fire Services in the states”, proposals of 15 states at a total outlay of Rs.2542.12 crore had already been approved
11 NOV 2024 3:39PM by PIB Delhi
A High-Level Committee, under the chairmanship of Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah approves three projects of Rs. 725.62 crore under “Expansion and Modernization of Fire Services in the states” for Chhattisgarh, Odisha and West Bengal. The Committee has approved Rs. 147.76 crore for Chhattisgarh, Rs. 201.10 crore for Odisha and Rs. 376.76 crore for West Bengal. The HLC is comprised of Finance Minister, Agriculture Minister and Vice Chairman NITI Aayog as members.
To fulfill Prime Minister Shri Narendra Modi’s vision of disaster resilient India, Ministry of Home Affairs under the guidance of Home Minister, Shri Amit Shah has taken several initiatives to ensure effective management of disasters in the country. A number of steps have been taken to prevent any extensive loss to life and property during disasters by strengthening disaster risk reduction system in India.
The Central Government has allocated a total of Rs. 5000 crore under National Disaster Response Fund (NDRF) for “Expansion and Modernization of Fire Services in the states”, proposals of 15 states at a total outlay of Rs. 2542.12 crore had already been approved.
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Union Home Minister Shri Amit Shah more than Rs. 21,026 crore has already been released to the states during this year. This include Rs. 14,878.40 crore from State Disaster Response Fund (SDRF) to 26 States, Rs. 4,637.66 crore from National Disaster Response Fund (NDRF) to 15 States, Rs. 1,385.45 crore from State Disaster Mitigation Fund (SDMF) to 11 States and Rs. 124.93 crore from National Disaster Mitigation Fund (NDMF) to 03 States.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিত সাহনা লুচিংবা অৱাংবা থাক্কী কম্মিতী অমনা ছত্তিসগর, ওরিসা অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলগী “এক্সপান্সন এন্দ মোদর্নাইজেসন ওফ ফাইয়র সর্ভিসেস ইন দি স্তেতস” কী মখাদা লুপা করোর ৭২৫.৬২গী প্রোজেক্ত অহুম অয়াবা পীখ্রে
কম্মিতীনা ছত্তিসগরগী লুপা করোর ১৪৭.৭৬, ওরিসাগী লুপা করোর ২০১.১০ অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলগী লুপা করোর ৩৭৬.৭৬ অয়াবা পীখি
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী দিজাস্তর রেজিলিএন্ত ভারতকী মঙলান মঙফাওনহন্নবা, MHA কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী অমিত সাহগী লমজিং মখাদা লৈবাকসিদা দিজাস্তর মেনেজমেন্তকী মতিং হেনগৎহন্নবা থৌশিল কয়া লৌখৎলে
কেন্দ্র লৈঙাক্না “এক্সপান্সন এন্দ মোদর্নাইজেসন ওফ ফাইয়র সর্ভিসেস ইন দি স্তেতস” কী মখাদা পুন্না লুপা করোর ৫০০০গী চাকথুং খাক্তুনা থম্লি, লুপা করোর ২৫৪২.১২গী ওইগদবা স্তেত ১৫গী প্রপোজেলশিং হান্ননা অয়াবা পীখ্রবনি
11 NOV 2024 3:39PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিত সাহনা লুচিংবা অৱাংবা থাক্কী কম্মিতী (HLC) অমনা ছত্তিসগর, ওরিসা অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলগী “এক্সপান্সন এন্দ মোদর্নাইজেসন ওফ ফাইয়র সর্ভিসেস ইন দি স্তেতস” কী মখাদা লুপা করোর ৭২৫.৬২গী প্রোজেক্ত অহুম অয়াবা পীখ্রে‍। কম্মিতী অসিনা ছত্তিসগরগী লুপা করোর ১৪৭.৭৬, ওরিসাগী লুপা করোর ২০১.১০ অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলগী লুপা করোর ৩৭৬.৭৬ অয়াবা পীখিবনি‍। HLC অসিদা শেলথুম মন্ত্রী, লৌউ শিংউ মন্ত্রী, অমসুং নিতি অয়োগ ভাইস চেয়রমেন্না মেম্বর ওইনা য়াওরি‍।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী দিজাস্তর রেজিলিএন্ত ভারতকী মঙলান মঙফাওনহন্নবা, গৃহ মন্ত্রালয়না কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী অমিত সাহগী লমজিং মখাদা লৈবাকসিদা দিজাস্তর মেনেজমেন্তকী মতিং হেনগৎহন্নবা থৌশিল কয়া লৌখৎলে‍। ভারতকী দিজাস্তর রিস্ক রিদক্সন সিস্তেম মপাঙ্গল কনখৎহন্দুনা দিজাস্তর থোরকপা মতমদা পুন্সি অমসুং লন-থুম মাঙবগী চাং হন্থহন্নবা খোঙথাং কয়া লৌখৎখ্রে‍।
কেন্দ্র লৈঙাক্না নেস্নেল দিজাস্তর রেসপোন্স ফন্দ (NDRF)কী মখাদা “এক্সপান্সন এন্দ মোদর্নাইজেসন ওফ ফাইয়র সর্ভিসেস ইন দি স্তেতস” গী ওইনা পুন্না লুপা করোর ৫০০০গী চাকথুং খাক্তুনা থম্লি, লুপা করোর ২৫৪২.১২গী ওইগদবা স্তেত ১৫গী প্রপোজেলশিং হান্ননা অয়াবা পীখ্রবনি‍।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা অমসুং কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিত সাহগী লমজিং মখাদা চহি অসিগী মনুংদা স্তেতশিংদা লুপা করোর ২১,০২৬ হেন্বগী শেনফম থাদোকখ্রে‍। মসিদা স্তেত ২৬তা স্তেত দিজার্তর রেসপোন্স ফন্দ (SDRF)দগী পীবা লুপা করোর ১৪,৮৭৮, স্তেত ১৫দা নেসস্নেল দিজাস্তর রেসপোন্স ফন্দ (NDRF)দগী পীবা লুপা করোর ৪,৬৩৭.৬৬, স্তেত ১১দা স্তেত দিজাস্তর মিতিগেসন ফন্দ (SDMF)দগী পীবা লুপা করোর ১,৩৮৫.৪৫, অমসুং স্তেত ০৩দা নেস্নেল দিজাস্তর মিতিগেসন ফন্দ (NDMF)দগী পীবা লুপা করোর ১২৪.৯৩ য়াওরি‍।