প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ নিৰ্বাচিত ৰাষ্ট্ৰপতি মহামান্য ডনাল্ড ট্ৰাম্পক অভিনন্দন জনায় প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আলোকপাত কৰে যে তেওঁৰ চমৎকাৰ আৰু সুন্দৰ বিজয়ে আমেৰিকান জনসাধাৰণৰ গভীৰ বিশ্বাসক প্ৰতিফলিত কৰিছে
দুয়োগৰাকী নেতাই বিশ্বশান্তি আৰু স্থিৰতাৰ বাবে ব্যাপক গোলকীয় কৌশলগত অংশীদাৰিত্বত ভাৰত-আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ গুৰুত্বৰ কথা দোহাৰে
তেওঁলোকে বিস্তৃত অঞ্চলত দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্ক অধিক শক্তিশালী কৰাৰ বাবে তেওঁলোকৰ প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধতা পুনৰ নিশ্চিত কৰে
06 NOV 2024 11:30PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ নিৰ্বাচিত ৰাষ্ট্ৰপতি মহামান্য শ্ৰীযুত ডনাল্ড ট্ৰাম্পৰ সৈতে টেলিফোনযোগে বাৰ্তালাপ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ ৰাষ্ট্ৰপতি হিচাপে পুনৰ নিৰ্বাচনৰ লগতে কংগ্ৰেছৰ নিৰ্বাচনত ‘ৰিপাব্লিকান পাৰ্টী’ৰ সাফল্যৰ বাবে তেওঁক উষ্ম অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে তেওঁৰ চমৎকাৰ আৰু সুন্দৰ বিজয়ে তেওঁৰ নেতৃত্ব আৰু দৃষ্টিভংগীৰ প্ৰতি আমেৰিকান জনসাধাৰণৰ গভীৰ বিশ্বাসকে প্ৰতিফলিত কৰিছে।
ভাৰত-আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ অংশীদাৰিত্বৰ ইতিবাচক গতি প্ৰতিফলিত কৰা ৰাষ্ট্ৰপতি ট্ৰাম্পৰ প্ৰথমটো কাৰ্যকালত ২০১৯ৰ ছেপ্টেম্বৰত হিউষ্টনত ‘হাউডি মোদী’ অনুষ্ঠান আৰু ২০২০ৰ ফেব্ৰুৱাৰী মাহত ৰাষ্ট্ৰপতি ট্ৰাম্পৰ ভাৰত ভ্ৰমণৰ সময়ত আহমেদাবাদত ‘নমস্তে ট্ৰাম্প’ অনুষ্ঠানত তেওঁলোকৰ স্মৰণীয় বাৰ্তালাপৰ কথা স্মৰণ কৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে।
দুয়োগৰাকী নেতাই দুয়োখন দেশৰ জনসাধাৰণৰ হিতৰ বাবে লগতে বিশ্বশান্তি আৰু স্থিৰতাৰ বাবে ব্যাপক গোলকীয় কৌশলগত অংশীদাৰিত্বত ভাৰত-আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ গুৰুত্বৰ কথা দোহাৰে।
তেওঁলোকে প্ৰযুক্তি, প্ৰতিৰক্ষা, শক্তি, মহাকাশ আৰু অন্যান্য কেবাটাও ক্ষেত্ৰত দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্ক অধিক শক্তিশালী কৰাৰ বাবে একেলগে কাম কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পুনৰ ব্যক্ত কৰে।

Prime Minister's Office
Prime Minister Narendra Modi congratulates H.E. Donald Trump, President-elect of the USA
PM highlights that his spectacular and resounding victory reflects the deep trust of the American people
The two leaders reiterate the importance of the India-U.S. Comprehensive Global Strategic Partnership for global peace and stability
They reaffirm their commitment to further strengthen bilateral ties across wide areas
06 NOV 2024 11:30PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephone conversation today with the President-elect of the United States of America, H.E. Mr. Donald Trump.
PM warmly congratulated him on his re-election as the President of the United States of America as well as Republican Party’s success in the Congressional elections.
PM highlighted that his spectacular and resounding victory reflected the deep trust of the American people in his leadership and vision.
Reflecting on the positive momentum of the India-U.S. partnership during President Trump’s first term, PM recalled their memorable interactions, including the Howdy Modi event in Houston in September 2019 and the Namaste Trump event in Ahmedabad during President Trump’s visit to India in February 2020.
Both leaders reiterated the importance of the India-U.S. Comprehensive Global Strategic Partnership, for the benefit of the people of the two countries as well as for global peace and stability.
They reaffirmed their commitment to working together to further strengthen bilateral ties across technology, defence, energy, space and several other sectors.