প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা য়ু.এস.এগী রাস্ত্রপতি ওইনা খল্লবা দোনাল্দ ত্রম্প থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মহাক্কী মশক থোকপা মাইপাকপা অসিদা অমেরিকাগী মীয়ামগী থাজবা অদু মমি তারে
মালেমগী শান্তি অমসুং তংদু-লৈতাবা পুরক্নবা ইন্দিয়া-য়ু.এস কমপ্রেহেন্সিপ গ্লোবেল স্ত্রাতেজিক পার্তনরশিপকী মরুওইবা অদু লুচিংবা অনিনা অমুক হন্না থমখি
তোঙান-তোঙানবা হিরম কয়াদা মখা তানা লৈবাক অনিগী মরী ফগৎহন্নবা মখোয়গী থাজবা লুচিংবশিংনা অমুক হন্না পীনখ্রে
06 NOV 2024 11:30PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা য়ু.এস.এগী রাস্ত্রপতি ওইনা খল্লবা দোনাল্দ ত্রম্পগা তেলিফোন্দা ৱারি শানখ্রে।
কংগ্রেসনেল মীখলশিংদা রিপব্লিকান পার্তি মাইপাকপগা লোয়ননা মহাক য়ুনাইতেদ স্তেৎস ওফ অমেরিকাগী রাস্ত্রপতি ওইনা অমুক হন্না খল্লকপদা প্রধান মন্ত্রীনা মহাক থাগৎপা ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মহাক্কী লুচিংবগী গুন অমসুং পান্দমদা অমেরিকাগী মীয়াম্না চেৎনবা থাজবা অদু মহাক্কী মাইপাকপা অসিদা মমি তারে।
রাস্ত্রপতি ত্রম্পকী অহানবা তার্ম মনুংদা ভারত-য়ু.এস মরী ফগৎহনখিবা অদু নিংশিংলদুনা, সেপ্তেম্বর ২০১৯ দা হাওস্তোন্দা পাংথোকখিবা হাওদি মোদী থৌরম অমসুং ফেব্রুৱারি ২০২০ দা রাস্ত্রপতি ত্রম্পকী ভারত খোঙচৎ মনুংদা অহমেদবাদতা পাংথোকখিবা নমস্তে ত্রম্প থৌরম প্রধান মন্ত্রীনা নিংশিংখি।
লৈবাক অনিগী মীয়ামগী য়াইফনবা অমসুং মালেমগী শান্তি অমসুং তংদু-লৈতাবা পুরক্নবা ইন্দিয়া-য়ু.এস কমপ্রেহেন্সিপ গ্লোবেল স্ত্রাতেজিক পার্তনরশিপকী মরুওইবা অদু লুচিংবা অনিনা অমুক হন্না থমখি।
তেক্নোলোজি, দিফেন্স, ইনর্জি, স্পেস অমসুং তোঙান-তোঙানবা হিরম কয়াদা মখা তানা লৈবাক অনিগী মরী ফগৎহন্নবা মখোয়গী থাজবা লুচিংবশিংনা অমুক হন্না পীনখ্রে।

Prime Minister's Office
Prime Minister Narendra Modi congratulates H.E. Donald Trump, President-elect of the USA
PM highlights that his spectacular and resounding victory reflects the deep trust of the American people
The two leaders reiterate the importance of the India-U.S. Comprehensive Global Strategic Partnership for global peace and stability
They reaffirm their commitment to further strengthen bilateral ties across wide areas
06 NOV 2024 11:30PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephone conversation today with the President-elect of the United States of America, H.E. Mr. Donald Trump.
PM warmly congratulated him on his re-election as the President of the United States of America as well as Republican Party’s success in the Congressional elections.
PM highlighted that his spectacular and resounding victory reflected the deep trust of the American people in his leadership and vision.
Reflecting on the positive momentum of the India-U.S. partnership during President Trump’s first term, PM recalled their memorable interactions, including the Howdy Modi event in Houston in September 2019 and the Namaste Trump event in Ahmedabad during President Trump’s visit to India in February 2020.
Both leaders reiterated the importance of the India-U.S. Comprehensive Global Strategic Partnership, for the benefit of the people of the two countries as well as for global peace and stability.
They reaffirmed their commitment to working together to further strengthen bilateral ties across technology, defence, energy, space and several other sectors.